Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

Τα ακριβότερα συμβόλαια θανάτου στην Ελλάδα: Από τον «Κάπο Ντι Κάπι» και την «Μπέλα Μάφια» στην εκτέλεση Ζαμπούνη

Τον αδιάκοπο πόλεμο της νύχτας έφερε ξανά στο προσκήνιο η μαφιόζικη εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη στο Νέο Κόσμο. Ο «Ζαμπόν» ήταν ένα από τα πιο «σκοτεινά» ονόματα στον κόσμο της Greek Mafia, και Αρχές είχαν κληθεί αρκετές φορές να εξιχνιάσουν υποθέσεις που στις οποίες εμπλεκόταν. Φυσικά ο Ζαμπούνης δεν είναι το πρώτο «πανάκριβο» συμβόλαιο θανάτου που έχει υπογραφεί στη χώρα μας, καθώς έχουν προηγηθεί και άλλες περιπτώσεις που πληρωμένοι δολοφόνοι κλήθηκαν να κάνουν τη «βρώμικη δουλειά της νύχτας» έναντι αδράς αμοιβής.

Το χρονικό των εκτελέσεων

Ήταν 17 Ιανουαρίου του 2018, όταν ο 57χρονος Κάπο Ντι Κάπι, ή αλλιώς ο Νονός των Νονών,  Β. Σ., ο οποίος ήταν ίσως το μεγαλύτερο όνομα στη νύχτα την εποχή του, βρισκόταν έξω από τα γραφεία της εταιρείας του στο Χαϊδάρι.Δύο δράστες προσέγγισαν το σημείο και ο ένας εξ' αυτών πλησίασε τρέχοντας το αυτοκίνητο του 57χρονου.
Τον εκτέλεσε εν ψυχρώ, ενώ βρισκόταν μέσα στο θωρακισμένο όχημα. Ο 57χρονος δεν πρόλαβε καν να αγγίξει το όπλο το οποίο είχε αφήσει στη θέση του συνοδηγού.

Η εκτέλεση αυτή θεωρήθηκε το ακριβότερο συμβόλαιο θανάτου στη νύχτα και αποτέλεσε τη δολοφονία ορόσημο στον πόλεμο της μαφίας.

Ο πόλεμος της νύχτας ξεκίνησε

Ήδη ο πόλεμος στη νύχτα είχε ξεκινήσει. Μόλις λίγους μήνες αργότερα θα αποδεικνυόταν με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι οι άγραφοι «κανόνες» της νύχτας, είχαν διαγραφεί οριστικά.

Μόλις 9 μήνες αργότερα οι ψυχροί εκτελεστές γάζωσαν μία 33χρονη γυναίκα στο πάρκινγκ του σπιτιού της στις 18 Σεπτεμβρίου του 2018. Η 33χρονη γυναίκα, ληταν γνωστή στη νύχτα αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως ]Μπέλα Μάφια».  Η γυναίκα επέστρεφε αργά τη νύχτα στο σπίτι της στην Κηφισιά, άνοιξε την πόρτα του πάρκινγκ της για να σταθμεύσει το αυτοκίνητό της.

Η ίδια δεν το γνώριζε – αλλά δεν είναι μόνη της. Κάποιος ή κάποιοι που είχαν κρυφτεί έξω από το σπίτι και μπήκαν μαζί της στο γκαράζ. Μέσα στο σκοτάδι, το μόνο που πρόλαβε να δει η 33χρονη ήταν η κάνη του Καλάσνικοφ. Δέχτηκε 16 σφαίρες και έπεσε νεκρή ακαριαία. Η μητέρα της την εντόπισε σε μία λίμνη αίματος το επόμενο μεσημέρι.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που η Μπέλα Μάφια είχε μπει στο στόχαστρο, καθώς είχε τραυματιστεί από σφαίρες στο κεφάλι και τον Οκτώβριο του 2011, αλλά κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Μάλιστα τότε ήταν 7 μηνών έγκυος.

Η δύσκολη χρονιά του 2018

Το 2018 ήταν από τις πιο δύσκολες χρονιές για τις διωκτικές Αρχές καθώς εκτελέστηκαν τα περισσότερα συμβόλαια θανάτου των τελευταίων χρόνων. Συνολικά 7 δολοφονίες πρωτοκλασάτων μελών των συμμοριών, δολοφονήθηκαν με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός τόσο στην Αστυνομία όσο και στα κυκλώματα της νύχτας.

Η δολοφονία του «Καράφλα»

27 Ιουνίου του 2018, λίγο μετά τις 9.30 το πρωί σε κεντρικό σημείο του Παλαιού Φαλήρου έπεσαν πυροβολισμοί στη συμβολή των οδών Αίαντος και Ναϊάδων. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο βρήκαν δίπλα στο αυτοκίνητο έναν αιμόφυρτο άντρα και γύρω του 60 κάλυκες.

Δεν χρειάστηκε να περάσει πολλή ώρα για να ταυτοποιηθεί το θύμα. Ήταν ο επονομαζόμενος «καράφλας» από τα κυκλώματα της νύχτας, ένα ακόμα θύμα του σκοτεινού πολέμου.

Το θύμα πρόλαβε να πυροβολήσει τους εκτελεστές του. Δέχτηκε όμως 10 σφαίρες στο στήθος και στην κοιλιακή χώρα και λίγο αργότερα άφησε στο νοσοκομείο την τελευταία του πνοή.

Η εκτέλεση του «Θείου Τζο»

Δευτέρα του Πάσχα του 2022. Για πρώτη φορά, μία στυγνή δολοφονία έλαβε χώρα μπροστά στην οικογένεια του θύματος. Ο «θείος Τζό» εκτελέστηκε με 10 σφαίρες στο εξοχικό του στα Δερβενοχώρια με τους 4 δράστες να διαφεύγουν με μηχανές από το σημείο. Η μία χάλασε και την εγκατέλειψαν στο σημείο με αποτέλεσμα να εντοπιστεί από τους αστυνομικούς. Ωστόσο, παρά το σημαντικό εύρημα, οι εκτελεστές δεν εντοπίστηκαν και παραμένουν ασύλληπτοι ακόμα και σήμερα.

Η πρώτη εκτέλεση

3 Μαΐου του 2017. Ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του υποκόσμου, ένας 47χρονος ο οποίος ήταν γνωστός στη νύχτα ήδη από την δεκαετία του 80 δολοφονήθηκε τη στιγμή που πήγαινε τον γιό του στο σχολείο, στα Γλυκά Νερά.

Ο κώδικας ηθικής της μαφίας που ήθελε να μην γίνονται εκτελέσεις μπροστά σε γυναίκες και παιδιά έσπασε για πρώτη φορά. Τότε ήταν που άνοιξε ο κύκλος του αίματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου