Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

ΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΗ


 Επιμέλεια: ΣΠΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 Την ανθελληνική «λύση» την έχουν έτοιμη. Τα προεόρτια της παράδοσης του ονόματος "Μακεδονία" έχουν ήδη αρχίσει και πληθαίνουν όλο και περισσότερο, δυστυχώς από όλες τις πλευρές.  Μία σειρά δηλώσεων για το ονοματολογικό ήρθε να συμπληρώσει ο Υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο οποίος θεώρησε "λεπτά γράμματα" τις συζητήσεις για το όνομα των Σκοπίων, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν βρίσκεται πλέον καν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Τελείως ανίσχυρες και σαφώς αστείες οι αιτιάσεις των Σκοπιανών ως προς το ότι δεν μπορούν να δεχθούν άλλη ονομασία πλην αυτής της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  που αναφέρεται στο σύνταγμά τους. Παραθέτουμε 4 ιστορικά – νομικά δεδικασμένα προηγούμενα, τα οποία μπορούν να επικαλεσθούν οι κυβερνώντες. Φτάνει πια η κοροϊδία. 

1) Το 1863 με την συνθήκη του Λονδίνου, ο Φρειδερίκος Ζ΄ της Δανίας αποδεχόταν το στέμμα του βασιλικού οίκου της Ελλάδος,
για τον τότε ανήλικο γιο του, ο οποίος θα έφερε στο εξής τον τίτλο «Γεώργιος Α΄ Βασιλεύς των Γραικών» και τούτο γιατί τους χρόνους εκείνους ήταν πολύ διαδεδομένη η ονομασία των Ελλήνων ως Γραικών. Ιδίως στην τότε ακόμη τουρκοκρατούμενη Ελλάδα, της Ευρώπης και της Ασίας. Έτσι ο νέος Βασιλεύς των Ελλήνων, θα έφερε τον τίτλο «Γεώργιος Α’ Βασιλεύς των Γραικών», και όχι των Ελλήνων. Αντέδρασε όμως η Τουρκία. Ο τότε σουλτάνος της Τουρκίας διαμαρτυρήθηκε στις Μεγάλες Δυνάμεις υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να αλλάξει ο τίτλος του Γεωργίου, να εξαφανιστεί ο όρος «Βασιλεύς των Γραικών», γιατί είχε πολλούς Γραικούς Έλληνες στην τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία του, όπως ακόμη την αποκαλούσε. Και για να υλοποιήσει αυτήν την αξίωσή του υποστήριξε την άποψη ότι οι Γραικοί – Έλληνες θα θεωρούσαν τον Βασιλιά Γεώργιο ως εξουσία και όχι τον ίδιο τον σουλτάνο. Αστείο επιχείρημα. Παρ’ όλα αυτά η Βρετανία υιοθέτησε ασυζητητί, τη χωρίς καμία βάση της Τουρκίας και χωρίς καν να ρωτήσει τους Έλληνες, προώθησε τις τουρκικές θέσεις στις άλλες δυνάμεις, Γαλλία, Ρωσία, Γερμανία κλπ. Που αποδέχθηκαν τους τουρκικούς ισχυρισμούς. Έτσι ο Γεώργιος υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει τον τίτλο «Βασιλεύς των Γραικών», μετονομάσθηκε «Βασιλεύς των Ελλήνων». Έτσι εν ψυχρώ και με το έτσι θέλω.      

2) Το 1918 μετά την ήττα των Κεντρικών Δυνάμεων στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, την ήττα των Γερμανών, των Βουλγάρων, των Τούρκων και των άλλων συμμάχων τους, άρχισε να διαλύεται η Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία. Πρώτα κήρυξε την ανεξαρτησία της η Τσεχοσλοβακία. Ακολούθησε η απόσχιση της Γαλικίας, της Κροατίας και της Σλοβενίας. Στα μέσα του Νοεμβρίου 1918 οι γερμανόφωνοι βουλευτές της Αυστρίας ανακήρυξαν την χώρα τους «Γερμανική Δημοκρατία της Αυστρίας» και προέβλεψαν τη σύνδεσή της με τη Γερμανία. Οι Σοσιαλδημοκράτες και οι χριστιανοσοσιαλιστές που είχαν σχηματίσει – εν τω μεταξύ – κυβέρνηση στη Βιέννη, ανακήρυξαν, ευθύς αμέσως, τη χώρα τους αναπόσπαστον τμήμα της Γερμανικής Δημοκρατίας με το όνομα «Γερμανική Αυστρία Ομόσπονδη Δημοκρατία».  Τότε επενέβησαν οι Σύμμαχοι Βρετανοί, Γάλλοι Αμερικανοί, οι οποίοι δεν ήθελαν βεβαίως ένα ισχυρό γερμανικό κράτος και με την Συνθήκη του Αγίου Γερμανού το 1919, επέβαλαν την διάρθρωση μιας … ανεξάρτητης Αυστρίας με το όνομα «Δημοκρατία της Αυστρίας». Με το έτσι θέλω λοιπόν των Βρετανών, των Γάλλων, των Αμερικανών, κλπ, επιβλήθηκε στην Αυστρία μια διαφορετική επωνυμία απ’ αυτή που επιθυμούσαν οι Αυστριακοί.      

3) Το 1965, η τότε Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ), αντιμετώπισε ένα παρόμοιο πρόβλημα, με μια πρώην δημοκρατία – μέλος της, την τότε Δημοκρατία της Καρελο-Φινλανδία. Τότε, η γειτονική προς την Σοβιετική Ένωση, Φινλανδία, ενοχλήθηκε από το γεγονός της χρησιμοποίησης του ονόματός της από μια Δημοκρατία της Σοβιετικής Ένωσης κι έβαλε ως όρο για την ανάπτυξη καλών γειτονικών σχέσεων την αλλαγή του ονόματος της Δημοκρατίας της Κάρελο-Φινλανδίας. Οι ηγέτες της πανίσχυρης τότε Σοβιετικής Ένωσης, κατανοώντας την ευαισθησία των αδύναμων Φιλανδών και αντιλαμβανόμενοι το διπλωματικό πρόβλημα που υπήρχε, έσπευσαν όχι απλώς ν΄ αλλάξουν όνομα, αλλά και να καταργήσουν την ίδια τη Δημοκρατία, δίνοντας το σκέτο όνομα Αυτόνομη Δημοκρατία της Καρελίας. Πολλοί θα θυμούνται ότι η Σοβιετική Ένωση ξαφνικά βρέθηκε να αποτελείται από 15  Δημοκρατίες, αντί των 16 που είχε μέχρι τότε.

4) Τον Ιανουάριο του 1963 Η Μεγάλη Βρετανία επεδίωξε την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή  Ένωση με την επωνυμία «Μεγάλη Βρετανία». Το αίτημα δεν έγινε δεκτό μετά από απειλή προβολής ΒΕΤΟ από την Γαλλία, γιατί στο εθνικό έδαφος της Γαλλίας υπήρχε Γεωγραφικό Διοικητικό Διαμέρισμα με την επωνυμία Βρετάνη, που ίσως δημιουργούσε προϋποθέσεις μελλοντικών εδαφικών διεκδικήσεων της Μεγάλης Βρετανίας. Οι διαπραγματεύσεις ένταξης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση διεκόπησαν για δέκα περίπου χρόνια και η πανίσχυρη Βρετανία υποχρεώθηκε να παραιτηθεί των αξιώσεών της και να δεχθεί να ενταχθεί ως «Ηνωμένο Βασίλειο».     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου