Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Ρωσικά ΜΜΕ για την ήττα Τσίπρα: «Έχασε ο άνθρωπος που φτωχοποίησε τους Έλληνες» – «Ήταν κατά των συμφερόντων της Μόσχας»


Εκτενές ρεπορτάζ για την ήττα του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κάνει ο ρωσικός τύπος, επικαλούμενος και το γνωστό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg....
  «Σήμερα ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός και επικεφαλής του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, έσπευσε να συγχαρεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές.... Η εξουσία που κατείχαν οι αριστερές δυνάμεις έχει πλέον περάσει στους συντηρητικούς. Αυτό, ωστόσο, ήταν αρκετά δικαιολογημένο.»  Σχεδόν όλες οι υποσχέσεις που έκανε άφθονα ο Τσίπρας με τις τελευταίες εκλογές παρέμειναν ανεκπλήρωτες. Στην αρχή το κύριο σημείο της εκστρατείας του ήταν η άρνηση αποπληρωμής των δανείων της Ελλάδος, τα οποία η χώρα αποδείχθηκε ότι πολύ δύσκολα θα αποπλήρωνε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, ο Τσίπρας δεν πέτυχε απολύτως τίποτα ούτε και σε αυτόν τον τομέα. Ως εκ τούτου, από καιρό σε καιρό ικανοποιούσε κάποιες από τις απαιτήσεις των δανειστών, έτσι ο πρώην πρωθυπουργός βύθισε όλο και περισσότερο τον πληθυσμό της Ελλάδας στη φτώχεια.  «Δεν υπάρχει τίποτα που να καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες […] Είναι σαν να λέτε σε ένα παιδί ότι θα του αγοράζετε ένα παγωτό και να του δίνετε το πολύ μια τσίχλα», δηλώνει ο κ. Μιχάλης Ασίκης, ιδιοκτήτης καταστήματος υποδημάτων στην Φλώρινα.  «Η μόνη «νίκη» του Τσίπρα ήταν τα αποτελέσματα των ενεργειών του στο διεθνή στίβο» 
 TI ANAΦΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ     «Από πολλές απόψεις, η περαιτέρω πρόοδος του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια εξαρτήθηκε από τη βούληση της ηγεσίας του Αλέξη Τσίπρα. Η Ελλάδα είχε ένα ατού στα χέρια της εδώ και πολλά χρόνια, αυτό του βέτο στην διαμάχη με τα Σκόπια, το οποίο δεν επέτρεπε στην χώρα αυτή να ενταχθεί σε αυτό το στρατιωτικό μπλοκ που στρέφεται εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας», γράφει το άρθρο.  Εκείνο όμως που είχε εξοργίσει την Μόσχα ήταν ότι ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός αντιδρούσε σφοδρά στα συμφέροντα της Μόσχας στα Βαλκάνια, ενώ συμφώνησε και με τα Σκόπια βάζοντας τέρμα σε μια δεκαετή διαμάχη, καταλήγει το ρωσικό άρθρο.  Η Μόσχα είναι γνωστό ότι δεν είχε καλές σχέσεις με τον απερχόμενο Έλληνα πρωθυπουργό, ειδικά μετά την απέλαση των Ρώσων διπλωματών, ενώ το «κερασάκι στην τούρτα» ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία έφερε τα πάνω κάτω στα σχέδια των Ρώσων στο γειτονικό κρατίδιο, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.  Είναι γνωστή άλλωστε και η μεγάλη κόντρα ΗΠΑ-Ρωσίας στα Βαλκάνια, τα οποία αποτελούσαν κάποτε προνομιακό χώρο των Ρώσων, αλλά τώρα έχουν αλλάξει τα πράγματα και μόνο η Σερβία έχει μείνει στην Μόσχα.  Έτσι λοιπόν, το κύριο αίσθημα που επικράτησε στο Κρεμλίνο μετά την χθεσινή ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα προσωπικά, ήταν η «ανακούφιση» όπως φαίνεται, ενώ σίγουρα προσμένουν μια καλύτερη περίοδο με τον νυν Έλληνα πρωθυπουργό στα πλαίσια πάντα των διεθνών σχέσεων .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου