Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

ΑΥΤΗ είναι .. "δουλίτσα". Ληστεία με λεία – μαμούθ σε μουσείο – Ξάφρισαν διαμάντια αξίας 1 δισ. και έφυγαν σαν «κύριοι»!

Η μεγαλύτερη ληστεία όλων των εποχών σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο μουσείο ονόματι «Πράσινος Θόλος» στην Δρέσδη της Γερμανίας με τους δράστες να κλέβουν αμύθητους θησαυρούς αξίας 1 δισεκατομμυρίου ευρώ...
Σύμφωνα με τη Bild, ομάδα διαρρηκτών εισέβαλε στο μουσείο και άρπαξαν αρκετά κοσμήματα αντίκες.
Πώς έγινε η ληστεία
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι διαρρήκτες απενεργοποίησαν την ηλεκτροδότηση στο μουσείο, έσπασαν ένα παράθυρο και έκλεψαν κοσμήματα, διαμάντια και πολύτιμους λίθους από μία από τις μεγαλύτερες συλλογές θησαυρών στην Ευρώπη.
Μόλις σήμανε συναγερμός, δεκάδες αστυνομικά οχήματα έφτασαν στη σημείο.
Κάμερα παρακολούθησης φέρεται να έχει καταγράψει πλάνα των δραστών, ωστόσο ακόμη δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια σύλληψη.
Η ιστορία του μουσείου της Δρέσδης
Το μουσείο της Δρέσδης ιδρύθηκε από τον Αύγουστο τον Ισχυρό, τον 18ο αιώνα και φιλοξενεί χιλιάδες εκθέματα, συμπεριλαμβανομένων ιστορικών νομισμάτων και κοσμημάτων. Ωστόσο, ένας από τους πιο πολύτιμους θησαυρούς του -ένα φυσικό πράσινο διαμάντι 41 καρατίων το οποίο αποκαλείται «Πράσινη Δρέσδη» αυτή τη στιγμή βρίσκεται ως δάνειο στη Νέα Υόρκη.
Η διάσημη συλλογή του Green Vault της Δρέσδης
Η συλλογή του χρονολογείται από το 1723, ενώ το βασιλικό παλάτι της Δρέσδης, το οποίο το στεγάζει, χτίστηκε το 1533.
Το Green Vault πήρε το όνομά του από τις πράσινες κολώνες και τη διακόσμηση σε κάποια από τα δωμάτια.
Το μουσείο και το παλάτι ανοικοδομήθηκαν μετά τον καταστροφικό βομβαρδισμό της Δρέσδης στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ορισμένα από τα αντικείμενα λεηλατήθηκαν από τα σοβιετικά στρατεύματα το 1945, αλλά αργότερα επεστράφησαν. Μόνο μέρος της συλλογής εκτίθεντο κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, όταν η Δρέσδη ήταν μέρος της κομμουνιστικής Ανατολικής Γερμανίας.
Ωστόσο, το μουσείο ανοικοδομήθηκε εκτενώς στη δεκαετία του 2000 και οι δύο εκθέσεις του αποτελούν πλέον έναν από τους «καλύτερα διατηρημένους θησαυρούς στην Ευρώπη», σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου