Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Απίστευτες εκφράσεις Ερντογάν κατά Μακρόν: Είσαι εγκεφαλικά νεκρός

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν, προχώρησε σε μια φραστική επίθεση απέναντι στον Γάλλο πρόεδρο Εμάνουελ Μακρόν αντιδρώντας στη σύστασή του η οποία ανέφερε ότι η Τουρκία«να μην περιμένει καμία αλληλεγγύη από τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ όσο επιχειρεί στη Συρία».

Ο Τούρκος πρόεδρος του είπε χαρακτηριστικά: «Οι πρόσφατες δηλώσεις του Γάλλου προέδρου είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο άρρωστος είναι στο μυαλό. Τί είπε; Ότι το ΝΑΤΟ έχει πεθάνει εγκεφαλικά. Αγαπητέ Μακρόν, κοίτα εδώ, από την Τουρκία σου απευθύνομαι, αλλά θα το πω και στο ΝΑΤΟ: Πήγαινε πρώτα να τσεκάρεις τον δικό σου εγκέφαλο που είναι νεκρός. Γιατί αυτές οι δηλώσεις μόνο σε ανθρώπους που έχουν πεθάνει εγκεφαλικά, όπως εσύ, ταιριάζουν».

Σε ότι έχει να κάνει με την Λιβύη ο Ερντογάν δήλωσε πως «Τώρα εμείς με την επίσημη κυβέρνηση της Λιβύης ρίξαμε τις υπογραφές μας. Και αυτήν τη στιγμή η Τουρκία και η Λιβύη είναι πλέον εταίροι στη Μεσόγειο. Με αυτή τη συμφωνία φτάσαμε πλέον στο σημείο της συνεργασίας. Τι θα πεις για αυτό; Κανείς δεν σε υπολογίζει. Είσαι ακόμη αρχάριος, διόρθωσέ το. Αν δεν το κάνεις, οι δουλειές δεν προχωράνε. Εξήγησα δεκάδες φορές στο Γάλλο πρόεδρο τι απειλές δέχεται η χώρα μας από τη Συρία και πώς απαντάμε, αλλά δεν καταλαβαίνει. Πραγματικά είναι πολύ άπειρος. Δεν ξέρει τί θα πει αγώνας κατά της τρομοκρατίας. Γι’ αυτό και τα κίτρινα γιλέκα κατέλαβαν τη Γαλλία. Γιατί δεν το λύνεις; Γιατί δεν μπορείς».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «Η Γαλλία είναι που θέλει να παραμείνει στη Συρία χωρίς να έχει κανένα έννομο συμφέρον εκεί και αγνοώντας παντελώς τη δική μας δίκαιη ευαισθησία. Είχαμε το δικαίωμα να μπούμε στη Συρία λόγω του αγώνα μας για την τρομοκρατία. Εσύ, Μακρόν, με ποιο δικαίωμα και με ποια διεθνή συνθήκη μπήκες στη Συρία; Τι δουλειά έχεις στη Συρία; Τι κάνεις εσύ εκεί; Δεν είχες κανένα δικαίωμα. Ούτε το καθεστώς σε κάλεσε. Χοροπηδήστε όσο θέλετε. Μουρμουρήστε όσο θέλετε. Αργά ή γρήγορα θα σεβαστείτε και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας, και τις ανάγκες της για ασφάλεια, και τον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας. Άλλη επιλογή δεν έχετε».

Τέλος ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως αν δεν ήταν η Τουρκία, η Ευρώπη θα είχε κατακλυστεί από τρομοκράτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου