Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Συλλογή υπογραφών για την μη εγκατάσταση προσφύγων/μεταναστών/λαθρομεταναστών σε όλον τον Δήμο Σκύδρας

Το Συντονιστικό της Ομάδας Πρωτοβουλίας Δημοτών Σκύδρας, στη διευρυμένη του μορφή με εκπροσώπους των συλλογικοτήτων του Δήμου μας, απευθύνει κάλεσμα συσπείρωσης και συνεργασίας στους πολίτες του Δήμου Σκύδρας… Συγκεκριμένα και προκειμένου να διατρανώσει η τοπική κοινωνία το δικαίωμά της να εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη της για τα σοβαρά θέματα που την απασχολούν αναφορικά με την άρνησή της να συναινέσει *«στην εγκατάσταση προσφύγων/μεταναστών/λαθρομεταναστών στην πόλη μας».
Το Συντονιστικό της Ομάδας Πρωτοβουλίας Δημοτών Σκύδρας
προχωράει στη συγκέντρωση υπογραφών, οι οποίες θα βεβαιώνουν τη ρητή και συνειδητή άρνηση των Δημοτών της Σκύδρας να δεχθούμε την εγκατάσταση προσφύγων/μεταναστών/λαθρομεταναστών σε όλον τον Δήμο μας.
Η συντονισμένη εκστρατεία *«αποβλέπει μόνον στην ομαλή συνέχιση της ζωής μας, που απορρέει από την υπερεκατονταετή ειρηνική συνύπαρξη ανθρώπων, οι οποίοι από γενιά σε γενιά γνωριζόμαστε μεταξύ μας, εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον και η ταυτότητα καθενός μας είναι γνωστή στο διπλανό του».
Οι κυβερνήσαντες και κυβερνώντες μέχρι σήμερα *«στη βιασύνη τους να επιλύσουν το πρόβλημα της «εισβολής» των προσφύγων/μεταναστών/λαθρομεταναστών περιφρονητικά αγνόησαν τη βούληση των κατοίκων του Δήμου μας. Περιφρόνησαν τα βασικά μας δικαιώματα να κινούμεθα και να αναπνέουμε ελεύθερα στον τόπο που γεννηθήκαμε, δουλεύουμε και εγκαταβιώνουμε με τις οικογένειές μας, αφού δεν ζήτησαν όχι μόνον από εμάς, αλλά ούτε καν από τους τοπικούς μας άρχοντες, την άποψή μας πριν από την λήψη της απόφασης να σχεδιάσουν την εγκατάσταση προσφύγων/μεταναστών/λαθρομεταναστών στη Σκύδρα.
*ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ:
Για τους προαναφερόμενους λόγους η εγκατάσταση προσφύγων/μεταναστών/λαθρομεταναστών είναι άκρως επικίνδυνη:
Α) για την δημόσια υγεία
Β) για την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων της πόλης μας
Γ) για την ανάπτυξη του παρακμάζοντα τόπου μας
*Συμπερασματικά:
I. Δεν εμφορούμεθα από ρατσιστικές αντιλήψεις, ούτε πάσχουμε από ξενοφοβία. Η Σκύδρα αποδεδειγμένα έχει απορροφήσει, με σεβασμό στην ανθρώπινη αξία, τον μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών αναλογικά με το μικρό πληθυσμό της κι έχει συμβάλλει, όσο κανένας άλλος τόπος στην Ελλάδα, στην επίλυση του προβλήματος της μετανάστευσης. Τα τελευταία τριάντα χρόνια στην πόλη μας έχουν φιλοξενηθεί χιλιάδες οικογένειες μεταναστών όλων των εθνικοτήτων και πλείστες από αυτές έχουν λάβει νόμιμες άδειες διαμονής και ζουν πλέον μόνιμα στον Δήμο Σκύδρας εργαζόμενοι είτε στις τοπικές επιχειρήσεις, είτε στις αγροτικές καλλιέργειες, ενώ ικανός αριθμός είναι επιτυχημένοι νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες, τέλος δε τα τέκνα τους σπουδάζουν στα ελληνικά σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Ο Δήμος μας όμως πλέον δεν αντέχει να δεχθεί άλλους πρόσφυγες/μετανάστες/λαθρομετανάστες σήμερα, διότι η οικονομική κρίση τον έπληξε καίρια και αυτόν και εμάς τους κατοίκους του.
II. Επίσης είναι ανιστόρητο κι επικίνδυνο να ξεχνά ο καθένας μας, ότι ο Δήμος Σκύδρας βρίσκεται σε ευαίσθητη παραμεθόριο περιοχή και για το λόγο αυτό δεν πρέπει να αλλοιωθεί περαιτέρω η σύνθεση του πληθυσμού του από την παρουσία προσφύγων/μεταναστών/λαθρομεταναστών.
III. Καθόλου δεν αδιαφορούμε για τους πρόσφυγες/μετανάστες/λαθρομετανάστες, χωρίς καμιά προοπτική και σε άθλιες συνθήκες. Αντιθέτως τους συμπονούμε κι ενδιαφερόμαστε για αυτούς πραγματικά. Πιστεύουμε όμως ότι αν η πρόθεση της κυβέρνησης είναι σοβαρή και θέλει να τους βοηθήσει αληθινά, είτε να επαναπροωθηθούν στις χώρες καταγωγής τους, είτε να προωθηθούν σε τρίτες χώρες, είτε ακόμη να μείνουν στην πατρίδα μας μόνιμα (αν συντρέχουν στο πρόσωπό τους οι νόμιμες προϋποθέσεις), πρέπει να δημιουργήσει τα κέντρα φιλοξενίας τους σε χώρους φυλασσόμενους από φυσικά σύνορα π.χ. σε ένα νησί ή σε ένα οροπέδιο μακριά από κατοικημένες περιοχές. Εκεί να δημιουργήσει ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους υποδοχής και προσωρινής φιλοξενίας των προσφύγων/μεταναστών/λαθρομεταναστών, όπου να τους παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση, στέγαση, νομική προστασία και τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα.
Την παραπάνω άποψή μας επιβάλλει η κοινή λογική και η προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος της υγιεινής διαβίωσης και της ελεύθερης και ασφαλούς εγκαταβίωσης των Ελλήνων πολιτών στους τόπους κατοικίας τους.
Αυτό θέλουμε κι εμείς, με σεβασμό και αγάπη για τον συνάνθρωπό μας,
ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.
Απευθυνόμαστε σε κάθε συμπολίτη μας και δηλώνουμε ότι:
Λέμε ΟΧΙ στην εγκατάσταση προσφύγων/μεταναστών/λαθρομεταναστών στον Δήμο Σκύδρας. Για τη ματαίωση του ανωτέρω σχεδίου θα αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας».
Η ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΣΚΥΔΡΑΣ
*αποσπάσματα από το ψήφισμα των μελών της Ομάδας Πρωτοβουλίας Δημοτών Σκύδρας και των συλλογικοτήτων της -25 σύλλογοι-, το οποίο ενσωματώθηκε σε πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας.
Στο Πνευματικό Κέντρο ο κόσμος είχε εκδηλώσει την αγωνία του για τις εξελίξεις με την εγκατάσταση προσφύγων/μεταναστών/λαθρομεταναστών στον Δήμο Σκύδρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου