Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Καθυστερεί η αναβάθμιση των F-16: Οι γραφειοκράτες της Βουλής βάζουν εμπόδια! – Τραγελαφικές καταστάσεις

Άξιοι της μοίρας μας είμαστε όπως φαίνεται, διότι ενώ υπάρχουν δυνατότητες αναβάθμισης των ΕΔ, εστώ και με τα υπάρχοντα υλικά που υπάρχουν, κάποιοι θέτουν εμπόδια! Τα θέματα που προκύπτουν και βαίνουν προς ψήφιση ή προς συζήτηση στο Ελληνικό κοινοβούλιο, φαίνεται πως...
φρενάρουν τον χρόνο για την τροπολογία των αεροσκαφών F-16, όπως και το νόμο-σύμβαση για τα Mirage 2000.
Την ίδια ώρα όμως «κουτσουρεμένος» φαίνεται πως είναι ο νέος προϋπολογισμός για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, παρά το γεγονός πως υπήρχαν πληροφορίες το προηγούμενο διάστημα που έλεγαν πως η κυβέρνηση γνωρίζοντας τις απαιτήσεις που έχουν παρουσιαστεί στις Ένοπλες Δυνάμεις, θα αυξήσει τα ποσοστά κυρίως στα εξοπλιστικά.
Οι οικονομικοί εγκέφαλοι προχώρησαν γι’ ακόμη μια φορά σε μια ξεκάθαρη λογιστική αριθμών κι όχι προτεραιοτήτων. Αγνοούν προφανώς πέρα από κάθε λογική την ανάγκη τουλάχιστον για ουσιαστική συντήρηση των υπαρχόντων μέσων που με το υπάρχον οικονομικό «ταβάνι» στο υπουργείο άμυνας τα πράγματα δεν βγαίνουν κι αυτό οι Επιτελείς το έχουν εξηγήσει σε κάθε τόνο. 
Τι συμβαίνει με τα F-16 

Το θέμα είναι ότι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά και στο ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι όλα έτοιμα, η γραφειοκρατία στην Βουλή καθυστερεί την τροπολογία που θα στείλει 85 ελληνικά F-16 για αναβάθμιση στην διαμόρφωση VIPER.
Κύκλοι στο ΥΠΕΘΑ πραγματικά δεν μπορούν να εξηγήσουν τον λόγο της καθυστέρησης, καθώς σύμφωνα με τις εξαγγελίες, η τροπολογία αυτή έπρεπε να έχει ήδη περάσει από την Βουλή ώστε το πρώτο F-16 να μπαίνει στο εργοστάσιο για να ξεκινήσουν οι εργασίες μέσα στις πρώτες ημέρες του Δεκέμβρη.
Να θυμίσουμε πως ανάμεσα σε αυτά που θα έχει το «νέο» F-16 της πολεμικής αεροπορίας θα είναι η δυνατότητα να χρησιμοποιεί κάθε οπλικό σύστημα που υπάρχει στο σύγχρονο οπλοστάσιο, μεταξύ των οποίων και ο πύραυλος AGM-88Ε HARM. Πρόκειται για πύραυλο «φονιά» των εχθρικών ραντάρ (βλέπε S-400) με πολύ ανώτερες δυνατότητες από τον πύραυλο ιδίου τύπου αλλά προγενέστερης έκδοσης που διαθέτει ήδη η Πολεμική Αεροπορία της Ελλάδας, αναφέρει το news.gr
Η δυνατότητα αυτή και μόνο καθιστά επιτακτική την επίσπευση των όποιων γραφειοκρατικών εμποδίων καθυστερούν την αναβάθμιση των ελληνικών μαχητικών καθώς ανάμεσα στα άλλα θα δώσει και μια κάποια «λύση» για τους τουρκικούς S-400. Θέματα που έχουν να κάνουν με την Εθνική Άμυνα δεν μπορούν να περιμένουν πλέον.
Όλα αυτά, την στιγμή που μόλις χθες, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η Τουρκία σχεδιάζει να κατασκευάσει εγχωρίως ένα δικό της μαχητικό αεριωθούμενο ώστε να είναι έτοιμο τα επόμενα πέντε ή έξι χρόνια.
Ταυτόχρονα η Άγκυρα διεξήγαγε σειρά δοκιμών των ρωσικών S-400 στην περιφέρεια της Άγκυρας τη Δευτέρα και την Τρίτη, σύμφωνα με το πρακτορείο İhlas. Η άσκηση συμπεριελάμβανε αεροσκάφη US F-16 Fighting Falcon που πετούσαν χαμηλά καθώς τα ρωσικά αμυντικά συστήματα σάρωναν τον εναέριο χώρο.
Οι δοκιμές έγιναν την ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες εμμένουν να προτρέπουν την Τουρκία να εγκαταλείψει τους S-400s «καταστρέφοντας τους, επιστρέφοντας τους ή με το να τους ξεφορτωθεί με κάποιο τρόπο». Οι εκκλήσεις των ΗΠΑ έρχονται με την αναστολή της συμμετοχής της Τουρκίας στο διεθνές πρόγραμμα των F-35.
Ώρα να ξυπνήσουν κάποιοι πριν είναι αργά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου