Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Υπάρχει λύση για το λαθρομεταναστευτικό; Οι εξ αντικειμένου μη δικαιούμενοι άσυλο, επιστρέφονται αμέσως…


Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος,
Συχνά συμβαίνει να γίνομαι μάντης κακών, αντί να είμαι κακός μάντης όπως θα το προτιμούσα. Η μεταφορά των ευρισκομένων στα ταλαίπωρα νησιά του Αιγαίου στην ενδοχώρα έπρεπε να αποφευχθεί.Αλλά και τώρα ακόμη μπορεί τουλάχιστον να σταματήσει, αν όχι να επανέλθουν στα νησιά και να επιστραφούν αμέσως στην Τουρκία, με βάση την σωστή ερμηνεία της περιβόητης Συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Ερντογάν, η οποία συστήθηκε για να προφυλαχθούν τα ευρωπαϊκά κράτη και να μετατραπεί η Ελλάδα σε μια μεγάλη αποθήκη ψυχών, με αντάλλαγμα χρημάτων και προς τις δύο πλευρές, χωρίς δική μας συμμετοχή που είμαστε οι πλέον ενδιαφερόμενοι, ούτε καν αντίγραφο της συμφωνίας δεν έχουμε, ή έχουμε; Αν έχουμε δικαιούμαστε όλοι να την γνωρίζουμε, αφού όλοι λίγο πολύ υφιστάμεθα τις συνέπειες και πρέπει να δημοσιευτεί.
Υπάρχει λύση; Ας το εξετάσουμε ορθολογικά κατ΄ αρχή και αν χρειαστεί και πατριωτικά και εθνικά, αγνοώντας τους όψιμους και εν πολλοίς αγαθούς, αν όχι ανόητους, φιλάνθρωπους. Διότι η φιλανθρωπία πρέπει να εφαρμοστεί πρώτα στους συμπατριώτες Έλληνες και αν υπάρχει χώρος και δυνατότητα, την επεκτείνουμε και στους λαθραίους εισβολείς, οποιασδήποτε ιδιότητας. Αλλά ας εξετάσουμε πρώτα την ορθολογική πλευρά της περίεργης αυτής συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας. Αυτό που έχουμε ακούσει από αυτή τη συμφωνία, είναι ότι όσοι δεν δικαιούνται άσυλο επιστρέφονται στην Τουρκία. Τούτο βέβαια χωρίς να χρειάζεται να μας ελέγξουν οι Τούρκοι αν καλώς δεν δώσαμε άσυλο στους επιστραφέντες.
Αυτοί που δεν υποχρεούμαστε ούτε καν να εξετάσουμε αίτημα ασύλου και οφείλουμε να τους επιστρέψουμε αμέσως, είναι οι ακόλουθες κατηγορίες λαθραίως εισελθόντων ατόμων:
(α) Όσοι δεν έχουν ταυτότητα ή άλλα στοιχεία που να αποδεικνύουν την προέλευσή τους. Τούτο διότι όσοι ειλικρινά δραπετεύουν από τη χώρα τους για να ζητήσουν προσφυγικό άσυλο, έχουν πάντα μαζί τους επίσημη βεβαίωση από ποια χώρα προέρχονται. Όταν λοιπόν τα σχίζουν, όπως τους ορμηνεύουν οι διακινητές, αποδεικνύει ότι αν τα είχαν, δεν θα αιτιολογιόταν αίτημα ασύλου.
(β) Οι προερχόμενοι από χώρες οι οποίες δεν έχουν πόλεμο ή συνθήκες οι οποίες αποδεδειγμένα θεωρούνται επικίνδυνες και ότι οι ίδιοι νόμιμοι όντες, διώκονται.
(γ) Οι ανήλικοι οι οποίοι οφείλουν να αποδείξουν ότι πράγματι διώκονται και για ποιους λόγους. Επίσης με ποιο τρόπο έφθασαν στα παράλια της Τουρκίας και που βρήκαν τα αναγκαία χρήματα.
(δ) Οι οικογένειες και δη με μικρά παιδία, είναι δύσκολο να δραπετεύσουν αν είναι διωκόμενοι ή κινδυνεύει η ζωή όλων και να μας πουν για πιο συγκεκριμένο λόγο, καθώς και πόσα χρήματα χρειάστηκαν να φθάσουν μέχρι τα παράλια της Τουρκίας και που τα βρήκαν.
(ε) Όσοι απόκτησαν παιδιά στον χρόνο που προσπαθούσαν να έρθουν στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας, διότι όσοι προσπαθούν να γλυτώσουν από κινδύνους, δεν τεκνοποιούν καθ΄οδόν!
(στ) Να ερωτηθούν όλοι αν ζήτησαν άσυλο στην Τουρκία, ως πρώτη χώρα που εισέρχονται για να αποφύγουν τον κίνδυνο. τι απάντηση πήραν και αν δεν ζήτησαν, γιατί δεν ζήτησαν! Αν δεν ζήτησαν σημαίνει ότι δεν είναι πρόσφυγες που απέφυγαν κινδύνους στη χώρα τους.
(ζ) Να ερωτηθούν τον λόγο που δεν πήγαν στις ομόθρησκες τους πλούσιες χώρες της Αραβίας!
(η) Με δεδομένο ότι κάθε μουσουλμάνος θεωρείται εν δυνάμει τρομοκράτης, λόγω της ευκολίας που φανατίζονται από τους ειδικούς, αν είναι διατεθειμένοι να βαπτιστούν Χριστιανοί!
Μετά τα πιο πάνω, είναι βέβαιο ότι ελάχιστοι θα απομείνουν για άσυλο, αν όχι κανένας και όλοι οι υπόλοιποι να επιστρέφονται στη Τουρκία, το αργότερο την επομένη. Το πιο πάνω σκεπτικό μπορεί λογικά και νόμιμα να εξεταστεί και σε όλους τους «αναμένοντες» να εξεταστεί το αίτημα ασύλου και έτσι να αδειάσει η χώρα μας από τους εισβολείς. Ίσως μπορεί να εξεταστεί για εκείνους που θα δεχθούν να βαπτιστούν Χριστιανοί. Τούτο δεν μπορεί να είναι αντίθετο της συμφωνίας, διότι, από τη στιγμή που μπορούμε και πρέπει να επιστρέφουμε όσους δεν δικαιούνται άσυλο, προκύπτει ότι δεν επιτρέπεται να έρχονται περισσότεροι από όσους αντικειμενικά μπορούμε να εξετάσουμε το αίτημα ασύλου. Αν δεν το αναφέρει ρητά η συμφωνία, προκύπτει από τα συμφραζόμενα και έχουμε καθήκον έναντι των ταλαιπωρημένων συμπατριωτών μας, τόσο στα νησιά, όσο και στην ενδοχώρα να το εφαρμόσουμε.
Εφαρμόζοντας μία εκ των πιο πάνω περιπτώσεων ή συνδυασμό των δύο, το πρόβλημα έληξε! Αξίζει ναμελετηθεί!
Η Κυβέρνηση έτσι (α) απελευθερώνεται από τον βρόγχο που της έβαλε στο λαιμό ο ΣΥΡΙΖΑ αναχωρώντας, (β) χαροποιεί και ικανοποιεί απόλυτα όλους τους Έλληνες, εκτός ενδεχομένως μέρος εκείνων που δημιούργησαν εκ πεποιθήσεως το πρόβλημα, (γ) αποκαθιστά το ευμενές momentum της κυβέρνησης που κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία και δ) διαθέτει έτσι όλον τον αγχωτικό χρόνο που χρειαζόταν για να αντιμετωπίσει το λαθρομεταναστευτικό, για την ανάπτυξη που θα φέρει την πρόοδο και ευημερία της κοινωνίας μας που τόσο την έχει ανάγκη.

Φοβάμαι πως οι πιο πάνω προτεινόμενες λύσεις, θα χρειαστεί κάποιος χρόνος να διυλιστούν, να καταστούν αφομοιώσιμες και εκτελεστές. Μέχρι τότε ως κλειστά προαναχωρητικά κέντρα, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, η Αμυγδαλέζα, η οποία υποθέτω λίγη παρέμβαση θα χρειαστεί για να καταστεί λειτουργική, καθώς και η Μακρόνησος, η οποία έχει όλη την υποδομή έτοιμη με κάποιες επιδιορθώσεις.
Όσον αφορά την Μακρόνησο, ελπίζω να μην διστάσει η κυβέρνηση να ξεπεράσει τις τυχόν αντιρρήσεις των αριστερών ότι αποτελεί ιστορικό μνημείο ή όπως αλλιώς τον χαρακτηρίσουν. Ας μην δεχθούμε εμμέσως αλλά ευδιάκριτα, ότι κυριαρχεί ακόμη η ηγεμονία της αριστεράς, ή οποία ως διέξοδο στην αμηχανία της, κατηγορεί ότι η κυβέρνηση προχωρεί όλο και πιο δεξιά. Ώρα να απελευθερωθούμε από όλα αυτά τα σύνδρομα, που μας κατατρύχουν συνεχώς.
Νίκος Αναγνωστάτος
e-mail:nanagnostatos@gmail.com
thiakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου