Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Υφυπ. Παιδείας: Δίνουμε 17,9 εκατ. ευρώ για εκπαίδευση παιδιών προσφύγων από τον προυπολογισμό


Η κυβέρνηση ποτέ δεν υπαναχώρησε από την κατά προτεραιότητα μέριμνα για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, απαντώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη.
Σύμφωνα με την κ. Ζαχαράκη, το υπουργείο υλοποιεί τη δράση
«Ένταξη Προσφυγοπαίδων ηλικίας έως 15 ετών, στο εκπαιδευτικό σύστημα, προϋπολογισμού 17,9 εκατ. ευρώ» και πρόσθεσε ότι το υπουργείο στηρίζει τις δομές υποδοχής και εκπαίδευσης προσφύγων, με εκπαιδευτικό προσωπικό.
Είπε δε, ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών για τις ΔΥΕΠ και τις τάξεις υποδοχής, στο τρίμηνο, είναι διπλάσιες σε σχέση με πέρυσι και έχουν εξασφαλιστεί πιστώσεις για το σύνολο του έτους και ήδη προγραμματίζονται προσλήψεις ιδίως για τις νέες τάξεις υποδοχής.
Ενδεικτικά στο τρίμηνο έχουν γίνει 1140 προσλήψεις, ενώ πέρυσι, για το σύνολο της χρονιάς οι προσλήψεις ανήλθαν σε 1600. Επίσης ολοκληρώθηκαν 30 προκατασκευασμένες μονάδες προσχολικής ηλικίας εντός των δομών φιλοξενίας, και περισσότερες θα εγκατασταθούν το αμέσως προσεχές διάστημα.
Εξάλλου, στη διαδικασία προκήρυξης είναι η προμήθεια αναλώσιμων ειδών για τη λειτουργία των ΔΥΕΠ, για τη σχολική χρονιά 2019-2020. Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση έχουν προσληφθεί ψυχολόγοι καθώς δεν είχε προβλεφθεί κονδύλι για τη μετακίνηση παιδιών μαθητών προσφύγων, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας συνεισφέρει στο σκέλος της μετακίνησης ενώ συνδράμουν και οι Περιφέρειες που αναλαμβάνουν την μετακίνηση από τα Κέντρα Φιλοξενίας στις σχολικές μονάδες.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου