Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Ιδού το έγγραφο του FBI που ενημέρωνε πως δεν υπάρχει εμπλοκή πολιτικών

Ιδού το έγγραφο του FBI που ενημέρωνε πως δεν υπάρχει εμπλοκή πολιτικών
Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019,
Του Αλέξανδρου Διαμάντη
Μείζον θέμα δημιουργείται από το έγγραφο του FBI που κατέθεσε στην προανακριτική ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, και το οποίο αναφέρει ότι δεν υπήρχε εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Το έγγραφο έχει ημερομηνία 1/8/2017 και
δεν είχε συμπεριληφθεί στη δικογραφία που η Ελένη Τουλουπάκη είχε στείλει στη Βουλή μετά τις καταθέσεις των κουκουλοφόρων τον Φεβρουάριο του 2018.
Με δεδομένο ότι άλλα στοιχεία πέρα των κουκουλοφόρων μαρτύρων δεν υπήρχαν, η απουσία του εν λόγω εγγράφου έρχεται να αναδείξει τα περί σκευωρίας που έχει καταγγείλει η σημερινή κυβέρνηση αλλά και το ΚΙΝΑΛ.
Ο πρώην αντιεισαγγελέας, κατά τη διάρκεια της τρίτης ημέρας κατάθεσής του, και σε συνέχεια της χθεσινής του αποκάλυψης, επί της ουσίας αποδόμησε πλήρως τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ περί στοιχείων του FBI που αποτέλεσε το «θεσμικό» μανδύα προκειμένου να στηριχθεί η υπόθεση.
Ειδικότερα, στο σχετικό έγγραφο οι Αμερικάνοι σε ερώτηση εάν άλλα πρόσωπα επηρέασαν με οποιοδήποτε τρόπο την πολιτική τιμολόγηση των φαρμάκων στην Ελλάδα τονίζουν: «Δεν παρασχέθηκαν πληροφορίες για το κατά πόσον οι ανωτέρω ή άλλα πρόσωπα επηρέασαν με οποιονδήποτε τρόπο την πολιτική τιμολόγησης των φαρμάκων στην Ελλάδα».
Με άλλα λόγια, το FBI ξεκαθαρίζει ότι δεν υπήρξε εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην πολιτική τιμολόγηση των φαρμάκων, αφού δεν κάνει καμία αναφορά σε Υπουργό Υγείας ή σε κάποιο άλλο πρόσωπο. Με αυτή την αναφορά καταρρίπτονται πλήρως τα επιχειρήματα της εισαγγελίας, η οποία υποστήριζε ότι το σκάνδαλο έχει αναφορές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς το FBI δήθεν είχε στοιχεία.
 έγγραφο 1
έγγραφο 2
«Τον ήξεραν και οι πέτρες»
Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο Ι. Αγγελής επανέλαβε ότι ο περιβόητος «Ρασπούτιν» συνεννοούνταν με τον ενδιάμεσο σε ένα διαμέρισμα. Πάντως, όπως φέρεται να είπε ο κ. Αγγελής όταν η Τουλουπάκη ήταν Επίκουρη στην Εισαγγελία Εφετών συνεννοούνταν απευθείας με τον Ρασπούτιν μέσω τηλεφώνων. Χαρακτηριστικό, δε, είναι ο και ο διάλογος με τον βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Νικολακόπουλο. 
- Νικολακόπουλος: Έχετε αντιληφθεί πώς βγήκε το ψευδώνυμο Ρασπούτιν; Είπατε ότι και η κυρία Δημητρίου σας μιλούσε για τον Ρασπούτιν
- Αγγελής: Τον Ρασπούτιν τον ήξεραν ακόμη και οι πέτρες στον Άρειο Πάγο και την Εισαγγελία Εφετών. Είχε γίνει μάλιστα και καταγγελία από συνταξιούχο δικηγόρο που ζητούσε να βρούμε ποιος είναι ο Ρασπούτιν. Την καταγγελία η Δημητρίου την ανέθεσε στην Τουλουπάκη. Εγώ τότε μάλιστα της είπα «καλά είσαι καλά βάζεις την Τουλουπάκη να βρει ποιος είναι ο Ρασπούτιν;». Τελικά η Τουλουπάκη είπε ότι αυτή δεν έχει καμία αρμοδιότητα και έστειλε την υπόθεση στο Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο τελικά την έβαλε στο αρχείο.
Μάλιστα, λίγο αργότερα ο κ. Αγγελής υπογράμμισε ότι κουμάντο στην Εισαγγελία έκανε η κυρία Τουλουπάκη. Φέρεται συγκεκριμένα να τόνισε: «Όλες τις συζητήσεις για την κυρία Τουλουπάκη τις κάναμε με την κυρία Παπασπύρου. Όπως σας έχω πει μου έλεγε ότι θα φύγει με τον ανασχηματισμό. Έγινε ανασχηματισμός και δεν έφυγε. Της είπα τότε της Παπασπύρου «καλά, το δούλεμα πάει σύννεφο». Και τότε μου είπε η Παπασπύρου οτι άλλαξε η γραμμή. «Θα την αφήσουμε να ολοκληρώσει την θητεία της και θα φύγει μετά». Όταν ανανεώθηκε και η θητεία της κυρίας Τουλουπάκη κατάλαβα ότι δεν είχαν σκοπό να την διώξουν. Η Εισαγγελία Διαφθοράς ήταν ενός ανδρός αρχή. Για την ακρίβεια μίας γυναικός αρχή. Η κυρία Τουλουπάκη έκανε ότι ήθελε. Δεν ελεγχόταν από κανέναν.
Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι ο ο κ. Αγγελής χαρακτήρισε την Τουλουπάκη ως το παιδί του Παπαγγελόπουλου. 
«Ηθικός αυτουργός του ηθικού αυτουργού ο Τσίπρας»
Ένα βήμα παραπέρα πήγε ο Ι. Αγγελής σχετικά με την εμπλοκή του Αλέξη Τσίπρα στην υπόθεση. Στην αρχική εισήγησή του ο πρώην αντιεισαγγελέας περιγράφοντας τις υπόγειες διαδρομές είχε τονίσει ότι τελικά ο πρώην πρωθυπουργός κράτησε στη θέση της την Ε. Τουλουπάκη και επί της ουσίας τον έβαλε στο κάδρο. Σήμερα δεν δίστασε να τον χαρακτηρίσει ουσιαστικά ως το ηθικό αυτουργό του ηθικού αυτουργού.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη είχε τονίσει σχετικά: «Η αντικατάσταση της Τουλουπακη τέθηκε στον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα. Δεν το έκανε ποτέ ο Τσίπρας γιατί στην κυβέρνηση υπήρχαν δύο γραμμές: Μία του «Ρασπούτιν» που έλεγε ότι με αυτή την τακτική, να στηρίζουμε δηλαδή την Τουλουπάκη και με το σκάνδαλο με πολιτικούς θα πάρουμε επιπλέον 3% και η δεύτερη γραμμή ήταν των Καλογήρου-Τζανακόπουλου που έλεγε ότι θα καταστραφούμε».
Την ίδια ώρα, ο κ. Αγγελής φέρεται να συνέδεσε τον θάνατο δημοσιογράφου και ενός ακόμη προσώπου με την υπόθεση της Novartis. «Αισθάνομαι νομικό και πραγματικό φόβο, γιατί έχει υπάρξει ο θάνατος ενός δημοσιογράφου και ενός ακόμη προσώπου. Αντιλαμβάνεστε από την εμπειρία μου ως εισαγγελέας αισθάνομαι φόβο», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας ουσιαστικά για τον θάνατο του Π. Μαυρίκου και ενός ακόμη τον οποίο κατονόμασε ως τον «κούριερ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου