Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Υπόθεση Novartis: Ποιος πλήρωσε τις κουρτίνες του Άδωνι;

Του Σάκη Μουμτζή

Είμαστε απασχολημένοι με τα εθνικά θέματα και τα όσα ακούγονται στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Νovartis, διαφεύγουν της προσοχής μας.

Και ακούγονται πολλά και αποκαλυπτικά, που δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία πως τελικά οι εισαγγελείς ήταν οι εκτελεστικοί βραχίονες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Η εξέταση του κ.Μανιαδάκη φανέρωσε την εμπλοκή τους στο πολιτικό παιχνίδι της επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές. Οπως αποκαλύφθηκε στην προανακριτική, προσπάθησαν να πείσουν τον μάρτυρα να καταθέσει, κατά συγκεκριμένων πολιτικών αντιπάλων των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με το επιχείρημα πως «θα εκλεγεί και πάλι το κυβερνών κόμμα».

Τον καθησυχάζουν, αλλά και τον απειλούν.

Κάνε ό,τι σου λέμε και δεν θα χάσεις. Πάλι εμείς θα είμαστε κυβέρνηση. Αλλά πρόσεχε αν δεν συνεργαστείς...

Φαίνεται πως επειδή δεν έχουν στοιχεία προσπαθούν να κατασκευάσουν, τρομοκρατώντας τους μάρτυρες και μπλοφάροντας.

Μάλιστα, στην προσπάθεια τους να δείξουν πως γνωρίζουν τα πάντα για τους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ λένε στον κ.Μανιαδάκη πως «γνωρίζουν και ποιος πληρώνει τις κουρτίνες του Γεωργιάδη». Τελικά πέρασε τόσος καιρός και δεν μάθαμε ποιος πλήρωσε τις κουρτίνες του Αδωνι και πόσο στοίχισαν.

Μετά από αυτά, αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης το επίπεδο της ανακριτικής διαδικασίας. Θυμίζει τις συζητήσεις των κυριών στο κομμωτήριο.

Θα ακουστούν στις προσεχείς ημέρες και πολλά άλλα που θα ξεσκεπάσουν την σκευωρία και τους σκευωρούς. Το ζήτημα είναι πως η υπόθεση Νovartis δεν θα πρέπει να φύγει από την επικαιρότητα και να επισκιασθεί από άλλα γεγονότα.

Δηλαδή, δεν θα πρέπει να επαναπαυθούμε στο γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε στις εκλογές. Οφείλουμε, για να μην επαναληφθούν παρόμοιες σκευωρίες, να παρακολουθήσουμε την υπόθεση μέχρι το τέλος της. Ας μην λησμονούμε πως με την λάσπη που πέταξαν κρατικοί λειτουργοί κατά πολιτικών προσώπων, θέλησε ο ΣΥΡΙΖΑ να κτίσει το καθεστώς του.

Αν κέρδισε τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία, αυτό το οφείλει και στο γεγονός πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αναγκάσθηκε να φέρει πρόωρα στην επιφάνεια την υπόθεση Novartis και να την «κάψει». Ο σχεδιασμός ήταν η υπόθεση να εμφανιστεί λίγο πριν τις εκλογές, ώστε πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ να ήταν υπόδικοι.

Και μετά τις εκλογές ας έψαχναν να βρούν το δίκιο τους. Ο σκοπός θα είχε επιτευχθεί.

Βέβαια, σήμερα που η πολιτική κατάσταση άλλαξε, κανένας μάρτυρας δεν παραδέχεται πως κατονόμασε πολιτικά πρόσωπα ως ύποπτα για χρηματισμό. Οι δε αντιφάσεις στις οποίες περιπίτουν στην προανακριτική επιτροπή φανερώνουν την προχειρότητα του κατηγορητηρίου και το άγχος των εισαγγελέων να διεκπεραιώσουν το έργο του Ρασπούτιν.

Σήμερα, με τις αποκαλύψεις του κ.Μανιαδάκη δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως το σκάνδαλο Novartis έχει μετατραπεί σε σκευωρία Novartis.

Το μόνο αναπάντητο ερώτημα που μένει είναι, ποιος πλήρωσε τις κουρτίνες του Αδωνι. Η απάντηση θα... αλλάξει όλο το πολιτικό σκηνικό.

https://www.liberal.gr/apopsi/ypothesi-Novartis-poios-plirose-tis-kourtines-tou-adoni/276955

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου