Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Οι πολιτικές ηγεσίες Κύπρου και Ελλάδας δέχθηκαν παθητικά ένα φάρμακο που σκοτώνει!

του Αία
«Δυστυχώς σήμερα, που θα έπρεπε να είναι ημέρα γιορτής και περηφάνιας, ανέτειλε μια μαύρη μέρα για την Κύπρο, τον Ελληνισμό αλλά και για την ίδια την Ευρώπη», τονίζει...
σε δηλώσεις της η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκας Κατσέλη. Και προσθέτει:

«Οι πολιτικές ηγεσίες της Ευρωζώνης επέλεξαν για άλλη μια φορά να προτάξουν κοντόφθαλμες οικονομικές και εθνικές επιδιώξεις παραβιάζοντας βασικές αρχές και αξίες του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Για 10 δις ευρώ επέλεξαν να διαλύσουν την οικονομία της Κύπρου, ενός κράτους μέλους της Ευρωζώνης, εντείνοντας την υποψία όλων ότι πίσω απ’ αυτή την επιλογή κρύβονται απώτερες επιδιώξεις: στο πλαίσιο μιας «νέας τάξης πραγμάτων» στην ευρύτερη περιοχή ο έλεγχος και η διαχείριση των ενεργειακών αποθεμάτων και το μέλλον της ίδιας της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Η Λούκα Κατσέλη, χαρακτηρίζει ψευδεπίγραφο το επιχείρημα ότι το «οικονομικό μοντέλο της Μεγαλονήσου δεν ήταν βιώσιμο», δεδομένου ότι οι «όποιες υπαρκτές επισφάλειες του μοντέλου αυτού ήταν γνωστές προτού μπει η Κύπρος στην Ευρωζώνη και παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι το ίδιο μοντέλο ισχύει και στην Ιρλανδία, τη Μάλτα και το Λουξεμβούργο, ενώ χώρες, όπως η Γερμανία και η Ολλανδία καταλαμβάνουν χειρότερη θέση σε σχέση με την Κύπρο στην κατάταξη χωρών που ενέχονται σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Προειδοποιεί ότι, «η απόφαση του Eurogroup θα αποσταθεροποιήσει την Ευρωζώνη καθώς η καταπάτηση ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων, το κούρεμα καταθέσεων, ανεξαρτήτως ύψους εγγύησης και η επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, κλονίζει την εμπιστοσύνη στην ασφάλεια του χρηματοπιστωτικού συστήματος σ’ όλα τα κράτη μέλη. Επέλεξαν να ασκήσουν, για άλλη μια φορά , πολιτική «a la carte» ως προς τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης, ανάλογα με τα συμφέροντα των ισχυρών, υπονομεύοντας την αξιοπιστία των Ευρωπαϊκών θεσμών και εντείνοντας τον Ευρωσκεπτικισμό».

Το ερώτημα είναι τι κάναμε εμείς, επισημαίνει η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας. «Οι ευθύνες για τις πολιτικές ηγεσίες της Κύπρου και της Ελλάδας είναι τεράστιες.Ευθύνες για την ολιγωρία και την αδράνεια μηνών. Ευθύνη για την έλλειψη επεξεργασμένης διαπραγματευτικής στρατηγικής και σύναψης συμμαχιών.

Ευθύνη για την αποδοχή μιας δήθεν «λύσης» που διαλύει όχι μόνο το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου αλλά ολόκληρη την οικονομία της νήσου. Ευθύνη για την έλλειψη πολιτικής τόλμης, φρονήματος και εθνικής συνείδησης την δύσκολη ώρα να προτάξουν ένα σθεναρό ΟΧΙ, να διακόψουν τις συνομιλίες με το Eurogroup και να αναλάβουν την ευθύνη να προωθήσει η Κύπρος τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις με τις ίδιες δυνάμεις της, χωρίς τον ζυγό της Τρόικας. Δυστυχώς επέλεξαν να δεχθούν παθητικά ένα φάρμακο που για άλλη μια φορά σκοτώνει μια οικονομία, ένα λαό και ένα κράτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου