Είναι ο άνθρωπος που κατ’ εξοχήν έχει ασχοληθεί με το θέμα των απορριμμάτων, έχει δεχθεί τις κατά μέτωπον επιθέσεις των Τσίπρα-Καμμένου (όταν αυτοί βρίσκονταν στην αντιπολίτευση), έχει δώσει την ευκαιρία στους δύο αυτούς πρωτοφανείς δημαγωγούς να γίνουν γλωσσοπλάστες, μιλώντας για… φουχτελιστάν και φουχτελιστές και υπηρέτες του Φούχτελ και επιτρόπους που αποτελούν την ξένη κατοχή, το Δ΄ Ράιχ και άλλα τέτοια.
Τον καιρό της προηγούμενης κυβέρνησης, οι ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ τον
καταδίωκαν σε όλες του τις επισκέψεις, έκαναν καταλήψεις τους δήμους ανά την Ελλάδα, πρωταγωνιστούσαν σε επεισόδια εις βάρος του, αποκαλούσαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση «παρέα του Φούχτελ», τον θεωρούσαν ένοχο και εκπρόσωπο των ιδιωτικών συμφερόντων στον χώρο της διαχείρισης των απορριμμάτων, τον κυνηγούσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ και όλοι οι συνδικαλιστές, δήλωναν πως αποτελεί persona non grata, απεσταλμένος της Μέρκελ και του μερκελισμού, ο οποίος, κατά τον Π. Καμμένο, θα μετέτρεπε την Ελλάδα σε… «βίλα οργίων»!
Εκείνος ήξερε να περιμένει και να επιμένει ως… επίμονος κηπουρός (επί των σκουπιδιών, βεβαίως).
Και συνέχισε να περιοδεύει ανά την χώρα και το 2015 και το 2016 και το 2017, επισκεπτόμενος δημάρχους, πρωταγωνιστώντας στις συναντήσεις και στα συνέδρια της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης» (πραγματοποιήθηκαν διπλάσια επί «εθνοσωτηρίου» σε σχέση με αυτά που πραγματοποιήθηκαν επί «επαράτου»), χωρίς να τον εμποδίσει κανείς, χωρίς να του επιτεθεί κανείς, χωρίς κανείς να κατηγορηθεί ως «φουχτελιστής».
Προσφάτως, την ώρα που ψηφιζόταν το τέταρτο μνημόνιο, στις 10 και 11 Μαΐου 2017, έγινε δεκτός «με χαρά», όπως αναφέρθηκε επισήμως σε δελτίο Τύπου, με υπουργούς και άλλα κυβερνητικά στελέχη, επικεφαλής πολυμελούς γερμανικής αντιπροσωπείας.
Έτσι, πληροφορηθήκαμε πως « συνεργασία στον κρίσιμο τομέα της διαχείρισης αποβλήτων, αποτέλεσε το αντικείμενο της σημερινής συνάντησης στο ΥΠΕΝ του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, με τον υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας και εντεταλμένο για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, Χανς-Γιόαχιμ Φούχτελ. Όπως έκανε γνωστό το ΥΠΕΝ, σκοπός της συνάντησης ήταν η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ εθνικών και τοπικών/αυτοδιοικητικών αρχών και φορέων, στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων. Ειδικότερα, η ανταλλαγή εμπειρίας και η ενημέρωση για καλές πρακτικές διαχείρισης των αποβλήτων στη Γερμανία, ώστε να υποστηριχθούν στην Ελλάδα δράσεις και ενέργειες προώθησης των αρχών της κυκλικής οικονομίας, της ανακύκλωσης και της ενεργειακής αξιοποίησης των δευτερογενών καυσίμων».
Πληροφορηθήκαμε επίσης πως συναντήθηκε και με τον Γενικό Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Λόη Λαμπριανίδη, ο οποίος τον υποδέχθηκε με… χαρά: «Σήμερα είχαμε τη χαρά να μας επισκεφθεί ο κ. Φούχτελ με εκπροσώπους του γερμανικού κοινοβουλίου, κρατικών στελεχών, στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και ένα διευρυμένο κλιμάκιο Γερμανών επιχειρηματιών», δήλωσε ο κ. Λαμπριανίδης στις 10 Μαΐου 2017.
Στις 14 Σεπτεμβρίου 2016, ο κ. Φούχτελ είχε συναντηθεί με τον τότε αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννη Τσιρώνη και το ΥΠΕΝ είχε ανακοινώσει:
«Αφορμή για εμβάθυνση της Ελληνογερμανικής συνεργασίας στον κρίσιμο τομέα της διαχείρισης αποβλήτων και η προστασία των δασών αποτέλεσε η σημερινή συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννη Τσιρώνη, με τον υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας και εντεταλμένο για την Ελληνογερμανική Συνέλευση κ. Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ».
Διαβάζουμε από τα ρεπορτάζ μετά από εκείνη τη συνάντηση: «Σύμφωνα με το υπουργείο, σκοπός της συνάντησης ήταν η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ εθνικών και τοπικών αρχών και φορέων, στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων και του περιβάλλοντος. Ειδικότερα, η ανταλλαγή εμπειρίας και η ενημέρωση για καλές πρακτικές διαχείρισης των αποβλήτων στη Γερμανία, ώστε να υποστηριχθούν στη χώρα μας δράσεις και ενέργειες προώθησης του στόχου της κυκλικής οικονομίας, της ανακύκλωσης και υλοποίησης των στόχων της ΕΕ για τα απόβλητα.
«Η Γερμανία, με πολύ μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση των απορριμμάτων από τα οποία οι δήμοι έχουν σημαντικά οικονομικά οφέλη, μπορεί να συνεισφέρει με την εμπειρία και την τεχνογνωσία της, προκειμένου να αξιοποιήσουμε και στην Ελλάδα τα δάση και τα απορρίμματα μας, σε κλάδους που σήμερα στην Ευρώπη θεωρούνται κλάδοι αιχμής, ενώ στον τόπο μας είμαστε ακόμα σε σχεδόν μηδενικό επίπεδο οικονομικής αξιοποίησης», είχε δηλώσει ο υπουργός (οικολόγος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ). Και πρόσθεσε: «Συμφωνήσαμε να ενεργοποιήσουμε άμεσα αυτή την συνεργασία, πιλοτικά, με αφορμή την έκτακτη παραγωγή αποβλήτων λόγω των προσφυγικών ροών και να μετατρέψουμε αυτό το πρόβλημα σε μια ευκαιρία».
Την ίδια μέρα, με τον κ. Φούχτελ είχε συναντηθεί και ο κ. Σταθάκης, υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού τότε.
Αλλά και το «ηρωικό» 2015 ήταν ανάμεσά μας ο κ. Φούχτελ. Στις 4 Νοεμβρίου 2015, υπό
το κεντρικό μήνυμα «Η τοπική αυτοδιοίκηση γκρεμίζει το τείχος της κρίσης», πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο (παρακαλώ!) το πέμπτο ετήσιο συνέδριο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV), με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών σχετικά με τις δυνατότητες συνεργασίας περιφερειών, δήμων και κοινοτήτων των δύο χωρών.
Στο επίκεντρο του συνεδρίου βρέθηκαν τα θέματα της διαχείρισης απορριμμάτων, της ενεργειακής πολιτικής, της αγροτικής ανάπτυξης, του τουρισμού, των νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups) και της υποδοχής και ενσωμάτωσης των προσφύγων.
Με τον κ. Φούχτελ να δηλώνει πως «τώρα διαπιστώνουμε πόσο σημαντική ήταν η ώθηση που έδωσε η Καγκελάριος Μέρκελ το 2010 - και τώρα γίνεται αντιληπτό πόσα μπορούν να πετύχουν οι δήμοι»!
Έπρεπε να έλθουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην κυβέρνηση για να πληροφορηθούμε πόσο… δίκιο είχε η κ. Μέρκελ!
Όχι παίζουμε (προφανώς τις κουμπάρες που λέει και ο κ. Τσίπρας)!
Βέβαια, στις 9 Οκτωβρίου 2014, ο τομέας (ΕΕΚΕ) Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, είχε με ανακοίνωσή του καταγγείλει πως «η συμμετοχή στις εργασίες της «ελληνογερμανικής συνέλευσης» κάθε άλλο παρά «εθελοντική» είναι. Η «συνεργασία» αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο της υπογραφής διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας , ενορχηστρώνεται από τον κο Φούχτελ και εκτελείται από τον εκάστοτε Υπουργό Εσωτερικών, εις βάρος των συμφερόντων των τοπικών κοινωνιών και υπέρ μεγάλων ιδιωτικών γερμανικών και όχι μόνο συμφερόντων».
Αλλά τι πάω και θυμάμαι τώρα;
Και στις 9 Σεπτεμβρίου 2014, ο Κ. Πουλάκης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης, σήμερα γενικός γραμματέας του «αρμόδιου» υπουργείου, υπό τον τρομερό και φοβερό τίτλο «Υπάρχουν και όρια! Δεν πουλάμε, κύριοι...», ανέφερε: «Εδώ και καιρό, οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις της Αριστεράς κατήγγειλαν την προσπάθεια προώθησης μεγάλων ιδιωτικών γερμανικών συμφερόντων, που καλύπτονταν πίσω από φιέστες δήθεν ελληνογερμανικής φιλίας και ανέδειξαν το ρόλο του εκπροσώπου της Γερμανίδας καγκελαρίου, Α. Μέρκελ, κ. Γ. Φούχτελ, στην κατεύθυνση αυτή».
Αλλά τι πάω και θυμάμαι τώρα; Τώρα οι Γερμανοί είναι φίλοι μας…
Και στις 12 Μαΐου 2014, μιλώντας στο Newsit και απαντώντας στον Τάκη Χατζή, ο κ. Καμμένος έλεγε: «Θέλετε να μιλήσουμε ανοιχτά; Θέλετε να μιλήσουμε για τους δήμους; Πόσοι πήγαν στον Φούχτελ και γονάτισαν; Τι μπίζνες κάνει ο Φούχτελ με Έλληνες επιχειρηματίες για τα σκουπίδια; Κάνει ή δεν κάνει; Κάνει».
Αλλά τι πάω και θυμάμαι τώρα;
Μήπως να θυμηθώ και τον κ. Τσίπρα που από την Καλαμάτα, στις 7 Μαΐου 2014, βροντοφώναζε: «Κυρία Μέρκελ, κύριε Σαμαρά, κύριε Φούχτελ, κύριοι της τρόικας, κυρίες και κύριοι των μνημονίων, της ολιγαρχίας και της τραπεζοκρατίας: Οι μέρες της παντοδυναμίας σας είναι μετρημένες. Η παντοδυναμία σας στην Ελλάδα τελειώνει. Και ο ελληνικός λαός δεν γυρίζει απλώς σελίδα. Γράφει πάλι, όπως πάντοτε στις μεγάλες στιγμές της πατρίδας και του έθνους, το ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ. Πρωτότυπο, ελληνικό, αποτέλεσμα της δικής του δουλειάς και απόφασης, και όχι μετάφραση από τη γλώσσα των αγορών και των αγοραίων» (νάτες και οι πολυθρύλητες αγορές)!
Δηλαδή, οι κύριοι αυτοί στήριξαν στον Φούχτελ την προεκλογική εκστρατεία τους κατά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014.
Και είχαν ξεκινήσει τον κατά Φούχτελ μεγάλο αγώνα τους (λέμε τώρα) από την αρχή. Έλεγε ο Καμμένος σε συνέντευξη Τύπου στις 10 Ιουλίου 2013: «Δεν είναι τυχαίο ότι στριμώχνουν την τοπική αυτοδιοίκηση, την πνίγουν οικονομικά και την ίδια στιγμή εμφανίζεται ο Φούχτελ με την «μπυρίτσα», την «ρετσινούλα», πως την λένε, και πάει στον εκάστοτε δήμαρχο και διαπραγματεύεται το πώς οι γερμανικές εταιρίες με Έλληνα συνέταιρο θα πάρουν τα σκουπίδια».
Και για να τελειώνουμε: Ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη από το 2013 υποστήριζε ότι έχει έτοιμη τη λύση για τα σκουπίδια. Κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων, στις 17 Μαΐου 2013, είχαν ξεκαθαρίσει:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση διαχείρισης των απορριμμάτων. Μια πρόταση που στηρίζεται στον δημόσιο χαρακτήρα, τον κοινωνικό έλεγχο και την αποκέντρωση των δράσεων σε επίπεδο δήμων ή όμορων δήμων και περιφερειών,
Πρώτη προτεραιότητα για μας βέβαια, αποτελεί η μείωση του όγκου των απορριμμάτων, που έχει άμεση σχέση και με το μοντέλο ανάπτυξης.
Το σχέδιο μας διακρίνεται σε τέσσερα επίπεδα:
Επίπεδο κατοικίας-επιχείρησης-υπηρεσίας- δήμου,
Επίπεδο μεγάλων δήμων ή ομάδων δήμων,
Επίπεδο ευρύτερης γεωγραφικής ενότητας ή περιφέρειας,
Επίπεδο επικίνδυνων αποβλήτων σε διαπεριφερειακό επίπεδο, μακριά από τον αστικό ιστό».
Τόσο λεπτομερειακή πρόταση και τέσσερα χρόνια μετά, όταν πια βρίσκονταν για σχεδόν τρία χρόνια στην εξουσία, έπνιξαν τη χώρα στα σκουπίδια!
Προφανώς για να επιτευχθούν τελικά οι στόχοι τους οποίους στα «ηρωικά» αντιπολιτευτικά χρόνια κατήγγειλαν από τον πρωί ως το βράδυ…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου