Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Κάποιοι έχουν ΚΑΤΑΜΑΥΡΟ - ΜΑΤΩΜΕΝΟ χιούμορ: Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας μας λέει πως να σωθούμε από μια πυρκαγιά μετά... την καταστροφή.Σε λίγο θα σας πουν για τα .. χιόνια, τον πάγο κ.λ.π.

Κάποιοι έχουν «μαύρο» χιούμορ: Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας μας λέει πως να σωθούμε από μια πυρκαγιά μετά... την καταστροφή
Κατόπιν καταστροφής η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 10 μέρες μετά τη φονική πυρκαγιά αποφάσισε να ενημερώσει τους πολίτες μέσω διαφημιστικής καμπάνιας για τον κίνδυνο των πυρκαγιών. Δηλαδή πρώτα καιγόμαστε και μετά μας λένε να προσέχουμε. Αν δεν ήταν τόσο μεγάλη η τραγωδία θα λέγαμε ότι πρόκειται για κωμικό σεκτσάκι στους Μόντι Πάϊθονς...
αλλά δυστυχώς δεν είναι για γέλια.  Εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, με την προβολή μηνυμάτων για τις δασικές πυρκαγιές, μέσω βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο YouTube, έχει ξεκινήσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), προκειμένου να είναι ενημερωμένος όλος ο κόσμος για το τι πρέπει να κάνει σε περίπτωση κινδύνου, ώστε να προλάβουλε μία νέα τραγωδία σαν αυτή που συντελέστηκε στο Μάτι Αττικής, αλλά και για να εμπεδώσει η κοινωνία την κουλτούρα της πρόληψης των πυρκαγιών.   Τουλάχιστον έτσι το σκέφτονται τώρα   Τα ενημερωτικά μηνύματα που προβάλει η ΓΓΠΠ δεν είναι καινούργια, αλλά μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, που ανέδειξε, πέραν των άλλων, την άγνοια των πολιτών σχετικά με την ετοιμότητά τους και την αυτοπροστασία τους, αλλά και το έντονο πλέον ενδιαφέρον της κοινης γνώμης για σχετική ενημέρωση, τα προωθεί και πάλι, προκειμένου, με τη συμμετοχή και των ΜΜΕ, να τα δουν οι πολίτες μέχρι και στην τελευταία γωνιά της Ελλάδας.  Για αυτόν τον λόγο, η ΓΓΠΠ κάνει έκκληση στα ΜΜΕ «στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας και ευθύνης τους, να προβάλλουν συχνότερα και ιδίως σε ζώνες υψηλής τηλεθέασης τα βίντεο αυτά, με σκοπό την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και την εκ μέρους των πολιτών λήψη όλων των απαραίτητων προληπτικών μέτρων».  Η καμπάνια περιλαμβάνει συνολικά τέσσερα σύντομα βίντεο, που αφορούν σε: 
- Οδηγίες προστασίας από δασικές πυρκαγιές. (https://www.youtube.com/watch?v=35sCxC9lE_8&feature=youtu.be)
- Χάρτη Πρόβλεψη Κινδύνου Πυρκαγιάς. (https://youtu.be/r-HmWs6JqUk)
- Δασικές Πυρκαγιές: Προετοιμάσου (αγροτικές δραστηριότητες). (https://www.youtube.com/watch?v=mWfSdsbrZs4&feature=youtu.be)
- Κάνε το δικό σου σχέδιο! (https://www.youtube.com/watch?v=PJLH2XzgO_0&feature=youtu.be)   Το κάθε βίντεο, διάρκειας λίγο πάνω από ένα λεπτό έκαστο, παρέχει οδηγίες για το τι πρέπει να έχει πάντα έτοιμο ο κάθε πολίτης, ώστε να φύγει γρήγορα και χωρίς καθυστέρηση απο τον τόπο της πυρκαγιάς, τι πρέπει να κάνει ο ίδιος και τι απαγορέυεται για την προστασία του δάσους και την πρόληψη των πυρκαγιών, πώς πρέπει να αξιολογεί τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς και κυρίως πως πρέπει να ενεργούν οι αγρότες, που πολλές φορές έχουν γίναι υπαίτιοι εκδήλωσης πυρκαγιών από αμέλεια.  Επιπλέον, ανάμεσα στις οδηγίες είναι και όλοι οι τρόποι επικοινωνίας των πολιτών με τη ΓΓΠΠ και τις Αρχές, γενικότερα, για άμεση πληροφόρηση.  Πάντως πρέπει να προσθέσουμε πως ωραίες όλες αυτές οι οδηγίες αλλά το βασικότερο είναι οι Δήμοι να έχουν έτοιμα σχέδια δικά τους που να περιλαμβάνουν ειδοποίηση για εκκένωση και χώρους συγκεντρώσεως των πολιτών από τους οποίους θα διαφεύγουν προς ασφαλείς κατευθύνσεις συντεταγμένα.  Αυτά προϋποθέτουν φυσικά την διεξαγωγή ασκήσεων πυροπροστασίας που θα διοργανώνονται από τους Δήμους τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο με την συμμετοχή όλων των δημοτών.  Και δεν έχει «βαριέμαι δεν πάω» διότι αυτά τα απλά πράγματα μπορεί να σώσουν ζωές από φριχτούς θανάτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου