Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Αντιπολίτευση κάνει ο θρήνος. Όχι η ΝΔ και το ΚΙΝ. ΑΛ

markopoulos

Δημ. Μαρκόπουλος
Η απόσταση Λαυρίου – Ραφήνας είναι περίπου 52 χλμ. Δεν ξέρω εάν ο Αλέξης Τσίπρας φοβήθηκε λόγω του αρνητικού εις βάρος του κλίματος να πάει πιο κοντά στο Μάτι για να πραγματοποιήσει την ευρεία υποτίθεται σύσκεψη του για τις πυρκαγιές. Δεν θα σταθώ καν στο γεγονός πως διαμένει τα καλοκαίρια οικογενειακώς στην κοντινή περιοχή του Σουνίου όπως υπονόησε με το σχετικό του διάγραμμα χθες ο Άδωνις Γεωργιάδης, θέλοντας να τονίσει προφανώς τον κυνισμό του πρωθυπουργού ο οποίος ίσως να μη θέλησε να χαλάσει την καλοκαιρινή του ανάπαυλα.
Θα μείνω στην νέα επίθεση που επιφύλαξε προς την αντιπολίτευση.
Αν κι επί των δικών του ημερών κάηκε η βορειοανατολική Αττική και θρηνήσαμε τόσα θύματα, ο Αλέξης Τσίπρας αρκέστηκε να ψελλίσει πως «ανέλαβε κι ευθύνη που δεν του αναλογεί" και ξαναμάσησε την τσίχλα πως «για όλα φταίνε οι προηγούμενοι» λησμονώντας το κεντρικό σύνθημα του που ήταν «η ελπίδα έρχεται»!

Μια ...ελπίδα που τσουρούφλισε τον Έλληνα και που τον καταστρέφει σε Ραφήνα, Μανδρα, Σαλαμινα ή στην καταστροφική διαπραγμάτευση Βαρουφακη.
Την ίδια ενορχηστρωμένη επίθεση βλέπουμε κι από τα όργανα προπαγάνδας της κυβέρνησης, την ΑΥΓΗ και την Εφημερίδα των Συντακτών. Όχι, δεν ήταν η ανικανότητα τους που έφταιγε. Όχι, δεν είναι οι ίδιοι που κορόιδευαν τον κόσμο με το θέατρο- σύσκεψη που έκαναν όταν γνώριζαν πως ήδη υπήρχαν νεκροί. Για όλα φταίει ο Μητσοτάκης και η Γεννηματά. Οι «αμαρτίες του παρελθόντος».

Οι υποτιθέμενα «προοδευτικές» εφημερίδες (η Εφημερίδα των Συντακτών διεκδικεί και τον χαρακτηρισμό της …ανεξάρτητης) από το πρωί χθες κι αρκετά πριν την ομιλία Τσίπρα, δεν είχαν να γράψουν κάτι για την ασυνεννοησία αστυνομίας και πυροσβεστικής. Το ρεπορτάζ το έχουν ξεχάσει σε ό,τι αφορά τις ευθύνες του κρατικού μηχανισμού στον αφανισμό 91 ανθρώπων.

Το μόνο που πιπιλάνε σαφως ευρισκόμενες σε επικοινωνιακη υπηρεσία είναι πως «η ΝΔ παίζει τα ρέστα της στην τραγωδία» ενώ η κομματική ΑΥΓΗ μιλάει για «κανιβαλισμό». Ό,τι δηλαδή γράφει ο Κομισάριος επικοινωνίας Θανάσης Καρτερός, προφανώς παίρνοντας γραμμή από τη σύζυγο του.

Ακολουθώντας το δρόμο του Πάνου Καμμένου, αφού είδαν πως με τίποτα δεν στηνόταν σενάριο «αποσταθεροποίησης της χώρας» από τρίτες δυνάμεις, άρχισαν να ρίχνουν τις ευθύνες στους πολίτες.

Ο Σπίρτζης μάλιστα κατηγόρησε έως και το …οικόπεδο ότι ευθύνεται για το ότι κάηκαν εκεί 26 άνθρωποι.

Μάλιστα με ενδιαφέρον διάβασα και το ρεπορτάζ του Δημήτρη Κανελλόπουλου στην Εφημερίδα των Συντακτών που μιλούσε για «εμμονική (σ.σ. από τη ΝΔ και τα ΜΜΕ) στοχοποίηση …ενός πολιτικού προσώπου ως υπεύθυνου για την τραγωδία». Κι ο ρεπόρτερ αναγορεύει σε «…ένα πολιτικό πρόσωπο» τον πρωθυπουργό της χώρας, λες και πρόκειται για κάποιον αμέριμνα τυχαίο. Λες και ο Τσίπρας είναι ένας Νομάρχης ή κάποιος δημοτικός σύμβουλος ή αντιδήμαρχος.

Ας το πάρει χαμπάρι όμως τόσο ο θλιβερός Καρτερός, όσο και οι άλλοι κυβερνητικοί παπαγάλοι: αντιπολίτευση πλέον στο θέμα των πυρκαγιών δεν κάνει ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα με απίστευτο πολιτικό αισθητήριο και σθένος αρνήθηκε από την αρχή να λαϊκίσει, όπως κατά καιρούς όταν ήταν στην αντιπολίτευση έκανε ο Αλέξης Τσίπρας κρατώντας ψύχραιμη κι εποικοδομητική στάση.

Αντιπολίτευση στον ανίκανο να κυβερνήσει Αλέξη Τσίπρα κάνουν τα ίδια τα γεγονότα. Κάνει ο θρηνος και η ηχηρή κι αξιοπρεπης σιωπή 91 οικογενειών που ζητούν και δεν παίρνουν απαντήσεις.

Αντιπολίτευση κάνουν οι πνιγμένοι της Μάνδρας ή οι κάτοικοι του Πειραιά που έβλεπαν την ανικανότητα διαχείρισης του πρόσφατου ναυαγίου από τον μηχανισμό του στη Σαλαμίνα.

Κι αυτοί οι απλοί πολίτες, αυτές οι εικόνες θλίψης κι οργής είναι που θα ρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν ζητά συγγνώμη και βαλτώνει στην ανευθυνότητα του. Κανένας άλλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου