Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Να ακυρωθεί το ταξίδι στα Σκόπια! Η επόμενη Κυβέρνηση να μελετήσει τρόπο ακύρωσης της Συμφωνίας…


Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος,
Τα ρυπαρά απόνερα της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών, δυναμώνουν και γίνονται μια έντονη πλημμυρίδα.Φαίνεται ότι ο κ.Πρωθυπουργός δεν έχει αντιληφθεί ότι διέπραξε μια ανθελληνική πράξη από μόνος του, σε αντίθεση με τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, με μόνο συνένοχο, τον κ,Κοτζιά. Και ο μεν κ.Κοτζιάς απλά έκανε πράξη αυτό που προ πολλών ετών ιδεοληπτικά ή όπως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί, πρέσβευε, προσβάλλοντας, αν όχι προδίδοντας, τους συμπολίτες και όχι συμπατριώτες τους Έλληνες, και απλά του δόθηκε η ευκαιρία και από ό,τι φαίνεται, το ευχαριστήθηκε πολύ.
Έγραψα όχι «συμπατριώτες» διότι κατά το ιστορικό του παρελθόν, το οποίο ούτε ο ίδιος δεν κρύβει, ο κ.Κοτζιάς δεν πιστεύει στην έννοια της πατρίδας αλλά στο διεθνισμό. Ασφαλώς ως άτομο έχει
το δικαίωμα να έχει όποια πίστη ή άποψη επιθυμεί, αλλά όχι ως Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, που το πρώτο καθήκον του είναι να προστατεύσει και να ενεργήσει υπέρ της πατρίδας Ελλάδας. Αν δεν το μπορεί συνειδησιακά, θα πρέπει πρώτα να παραιτηθεί από ΥΠΕΞ και αν επιθυμεί ας δηλώσει την προσωπική του άποψη κατά την παραίτησή του.
Ο κ.Πωθυπουργός όμως; Με ποιο σκεπτικό, για να μην πω με ποιο δικαίωμα, ακολούθησε τον κ.Κοτζιά σε αυτές τις αντεθνικές ατραπούς; Ο κ.Τσίπρας ως νεαρός δεν είχε δείξει τόσο προωθημένες τάσεις, πέραν τις αναρχικές του επιδιώξεις, όπως τις καταστροφικές για την παιδεία καταλήψεις και ακραίες θεωρητικές ιδέες, αλλά πολύ μακριά από αντεθνικές σκέψεις και ενέργειες, αν δεν κάνω λάθος. Αν ο Υπουργός Εξωτερικών δεν έχει δικαίωμα να αποφασίζει σύμφωνα με τις προσωπικές του ιδεοληψίες, έστω και ιδεολογίες, πόσο μάλλον ο πρωθυπουργός! Ο πρωθυπουργός εκπροσωπεί όλον το ελληνικό λαό, τον οποίο υποχρεούται να προστατεύει και να σέβεται. Στην Συμφωνία των Πρεσπών, πρόσβαλε βάναυσα τον ελληνικό λαό, διότι παρόλο που στην αναθεώρηση του Συντάγματος πρότεινε δημοψηφίσματα και σε δευτερεύουσας σημασίας θέματα, αρνήθηκε να ρωτήσει τον κυρίαρχο, όπως τον λέει, ελληνικό λαό, να αποφανθεί για το ξεπούλημα ή μη της Μακεδονίας.
Το ταξίδι στα Σκόπια που ετοιμάζει ο Πρωθυπουργός ποιο σκοπό εξυπηρετεί; Την επισφράγιση «του διπλωματικού αριστουργήματος», όπως έχει χαρακτηρίσει την άθλια αυτή Συμφωνία των Πρεσπών; Ήλπιζα ότι θα είχε αντιληφθεί το τεράστιο εθνικό λάθος του και θα προσπαθούσε αν όχι να το διορθώσει, τουλάχιστον να το αμβλύνει. Δεν βλέπει πως κανένας βουλευτής του της βόρειας Ελλάδος, δεν μπορεί να πάει στην πόλη του στο χωριό του να μιλήσει; Η ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Μακεδόνα και ο αντίστοιχος αρχαίος Μακεδονικός πολιτισμός, έστω και εάν «συμβατικά» υποτίθεται ότι προστατεύεται, στην ουσία η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί έναν βανδαλισμό του παγκόσμιου πολιτισμού. Ακόμη και τα διεθνώς καταδικασθέντα πολιτιστικά εγκλήματα με τις ανατινάξεις αγαλμάτων του Βούδα στο Αφγανιστάν και αρχαίων ναών σε Ιράκ και Συρία δεν μπορούν να συγκριθούν με τις οδυνηρές εθνικές, αλλά και διεθνείς πολιτιστικές επιπτώσεις που θα έχει αυτή η «Συμφωνία».
Και τούτο διότι, αγάλματα και μνημεία ξαναγίνονται, έστω και υπό μορφή κακόγουστων και χονδροειδών απομιμήσεων. Ενώ, με τη «Συμφωνία των Πρεσπών» επιχειρείται η αντίστοιχη «ανατίναξη» και ολική διαγραφή από την συλλογική μνήμη των λαών της γης, όχι μόνο της διαιώνιας εδαφικής υπόστασης της μίας και μοναδικής, ελληνικού πολιτισμού και Ιστορίας, Μακεδονίας μας, αλλά κυρίως -και επακριβώς- η σκοπούμενη εξαφάνιση όλων των άυλων στοιχείων του πολιτισμού και της ιστορίας της. Στοιχεία που επί 2.700 χρόνια συνεχούς μακεδονικής ιστορίας δημιούργησαν με αίμα και θυσίες οι μοναδικοί αυτόχθονες Μακεδόνες που είναι Έλληνες και μόνο, γράφει ο πολιτικός επιστήμονας Κ.Χολέβας.
Το TIME ολοκληρώνει την αποδόμηση της Συμφωνίας των Πρεσπών με το εξής σκεπτικό: «Σε μια περίοδο με σοβαρά προβλήματα στο κράτος δικαίου σε ορισμένα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λαϊκές αναταραχές σε άλλα, μια τέτοια προσέγγιση στα προβλήματα της Ευρώπης είναι κοντόφθαλμη και αυτοκαταστροφική». Πρ΄όλα ταύτα ο κ.Τσίπρας ετοιμάζεται να επισκεφθεί τα Σκόπια, με διαρκώς αυξανόμενο ενδοτισμό, το βαρύτατο αυτό εθνικό λάθος, καμαρώνοντας μάλιστα για το επίτευγμά του. Με αυτά τα δεδομένα, αυτό που θα πρέπει να ζητήσουμε από την κυβέρνηση, με όσο πιο στεντόρια φωνή και πάθος, είναι: Προ Θεού, όχι άλλα «Διπλωματικά αριστουργήματα», όπως γίνεται μια τέτοια προσπάθεια με την Τουρκία, ή αν έρθει στο προσκήνιο ξανά, με την Αλβανία. Αρκετά την πάθαμε με τα Σκόπια. Είναι ώρα να ξεκουραστείτε λίγο μέχρι τις εκλογές.
Τι κάνουμε τώρα; Ασφαλώς δεν πρέπει να απλά να κλαίμε πάνω στο χυμένο γάλα, αλλά να βουτήξουμε στο μυαλό μας και να βρούμε τρόπους να ελαφρύνουμε τις συνέπειες σε πρώτο στάδιο και να διορθώσουμε ολοκληρωτικά το πρόβλημα σε δεύτερο. Στο πρώτο στάδιο περιλαμβάνονται το ξεκαθάρισμα με την γλώσσα και την εθνικότητα και σε δεύτερο να φύγει τελείως ο όρος Μακεδονία από το όνομα του κρατιδίου των Σκοπίων. Πως μπορούμε να επιτύχουμε αυτό το θαύμα; «Για να γυρίσει ο Ήλιος θέλει δουλειά πολύ», λέει το τραγούδι του Θεοδωράκη. Δύσκολο αλλά εμείς οι Έλληνες είμαστε για τα δύσκολα και η ιστορία μας το επιβεβαιώνει. Πρακτικά όμως έχουμε επιχειρήματα. Το πρώτο και σημαντικότερο επιχείρημα είναι ότι οι επιδιώξεις των Μεγάλων επετεύχθησαν. Τα Σκόπια εισήλθαν στο ΝΑΤΟ που επιθυμούσαν οι ΗΠΑ και ο δρόμος προς την Ε.Ε. άνοιξε που επιθυμούσε η Γερμανία και μαζί της όλη η Ε.Ε. Ώρα να ικανοποιηθεί και ο ελληνικός λαός!
Η επόμενη κυβέρνηση επομένως, σε συνεννόηση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης που δεν ψήφισαν τη Συμφωνία, έχουν εθνικό καθήκον να ερευνήσουν τους λόγους για τους οποίους μπορεί και πρέπει να ακυρωθεί αυτή η κατάπτυστη Συμφωνία. Τώρα που ικανοποιήθηκαν όλοι οι εξωτερικοί παράγοντες, έστω και σε βάρος μας, δεν έχουμε πλέον λόγους να σκεπτόμαστε, για να μην πω να φοβόμαστε, μήπως στενοχωρήσουμε τους Μεγάλους αυτούς, και έτσι να μας βλάψουν. Ώρα να σηκώσουμε το ανάστημά μας και να διεκδικήσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα και δικαιώματα, τώρα που οι επιθυμίες τους ικανοποιήθηκαν. Αν παρόλα αυτά οι Μεγάλοι αυτοί διαφωνούν, είμαστε άξιοι της μοίρας μας αν το δεχθούμε μοιρολατρικά.
Μπορούμε όμως, να συγκροτήσουμε μια δυνατή ομάδα Διπλωματών και επίλεκτους Δικηγόρους, με την σύμπραξη διακεκριμένων καθηγητών νομικής, να εντοπίσουν αρκετά σημεία της Σύμβασης που θα την καθιστούν ακυρωτέα, σε συνδυασμό με τις παραβάσεις που είναι βέβαιο ότι θα διαπράξουν οι σκοπιανοί, όπως ήδη το πράττουν, θα αποδείξουμε ότι αυτό που έγινε εναντίον των μοναδικών αυτοχθόνων Μακεδόνων μας και της Ελλάδος αποτελεί πρωτοφανές παγκόσμιο ιστορικό, πολιτισμικό και εθνικό ανοσιούργημα, λόγω της χάλκευσης ανύπαρκτου κρατικού σχηματισμού, πλαστής εθνικής υπόστασης και φανταστικής γλώσσας από το πουθενά, με κλεμμένα υλικά ενός άλλου λαού, του ελληνικού, και να προστατεύσουμε επίσης τις 200.000 Ελλήνων που μένουν στα Σκόπια, σε άθλιες συνθήκες, σε σύγκριση με εμάς, τους οποίους έχουμε ξεχάσει και δεν σκέφτηκαν να καλύψουν αυτό το θέμα, έστω και προσχηματικά.
Νίκος Αναγνωστάτος
e-mail:nanagnostatos@gmail.com
thiakos.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου