Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Η συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη και πρέπει να καταργηθεί


Γράφει ο
Ιωάννης Γ. Κουλούρης


 Όπως έχει ήδη αντιληφθεί όλος ο Ελληνικός λαός, η συμφωνία των Πρεσπών είναι μία κακή και μειοδοτική συμφωνία η οποία  μας δημιουργεί ήδη και θα δημιουργήσει στο μέλλον πολλά δυσάρεστα για τη χώρα μας, οι συνέπειες των οποίων, όπως έχω γράψει σε προηγούμενα άρθρα μου,  μπορούν να συγκριθούν μόνο με αυτές της Μικρασιατικής καταστροφής.
Σε αυτό δεν συντελεί μόνο η ίδια η συμφωνία αλλά και η κακοπιστία και στρεψοδικία των σκοπιανών, οι οποίοι σε κάθε ευκαιρία την καταστρατηγούν.
Το κακό εν προκειμένω είναι ότι όλα σχεδόν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και κυρίως η αξιωματική αντιπολίτευση, εστιάζουν την κριτική τους στις κακές συνέπειες που μπορεί να έχει η συμφωνία αυτή για τη χώρα μας, προβάλλοντας μάλιστα και
υποστηρίζοντας ερμηνείες της οι οποίες είναι υπέρ των σκοπιανών και ενδεχομένως θα αποτελέσουν επιχειρήματα υπέρ αυτών σε περίπτωση διεθνούς δικαστικής διαμάχης. Σε χθεσινή μάλιστα εκδήλωση που έγινε στον Παρνασσό σχετική και με το θέμα αυτό, κάποιος ομιλητής υποστήριξε για κάποια ερμηνεία της, ότι ακόμα και σε ένα δικαστήριο που θα προήδρευε ο Μέγας Αλέξανδρος, η Ελλάδα θα έχανε τη δίκη. Αυτά όλα μπορεί να είναι σωστά και η συμφωνία να είναι πράγματι τόσο κακή σε βάρος μας, όμως αποτελεί λανθασμένη τακτική αντιμετώπισής της, γιατί όπως προείπα, στην ουσία προβάλλει επιχειρήματα που θα δικαίωναν τις σκοπιανές ερμηνείες της συμφωνίας.
Η ορθή και επιβεβλημένη αντιμετώπισης της συμφωνίας εκ μέρους μας είναι να ισχυριστούμε, ότι η συμφωνία αυτή , όπως και πράγματι συμβαίνει είναι άκυρη και ανίσχυρη τόσο από τυπικής όσο και από ουσιαστικής πλευράς, για πολλούς λόγους τους οποίους μπορούν κάλλιστα να επικαλεστούν οι νομικοί της χώρας. Προσωπικά, μη όντας νομικός, αρκούμαι να αναφέρω μερικούς από αυτούς.
1)    Η συμφωνία είναι αντισυνταγματική κατά το Ελληνικό σύνταγμα γιατί ψηφίστηκε από μία κυβέρνηση η οποία δεν είχε την πλειοψηφία του κοινοβουλίου, και έλαβε την πλειοψηφία με την βοήθεια βουλευτών οι οποίοι είχαν εκλεγεί με άλλα κόμματα τα οποία καταψήφισαν τη συμφωνία, και επομένως οι βουλευτές αυτοί δεν εκπροσωπούσαν τη βούληση των ψηφοφόρων οι οποίοι τους εξέλεξαν.
2)    Η συμφωνία είναι άκυρη γιατί ήταν αντίθετη με τη θέληση του Ελληνικού λαού, ο οποίος δεν ερωτήθηκε σχετικά, παρότι η αρνητική του βούληση ήταν εμφανέστατη από τις δημοσκοπήσεις και τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, και δεν αμφισβητείτο  από κανέναν.
3)    Γιατί η συμφωνία αυτή είναι καταφανώς μονομερής και άδικη σε βάρος της Ελλάδας και ως τέτοια αντίκειται σε κάθε έννοια δικαίου.
Για όλους τους παραπάνω λόγους όλα τα κόμματα, πλην του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς, πρέπει να διακηρύξουν από τώρα ότι δεν αναγνωρίζουν τη συμφωνία αυτή και ότι όταν έρθουν στην εξουσία δεν θα την εφαρμόσουν και θα επιζητήσουν την ακύρωσή της με κάθε μέσον ,  ενώπιον παντός αρμοδίου εσωτερικού ή διεθνούς οργάνου. και προφανώς και με δημοψήφισμα.
Ενόψει μάλιστα των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα πρέπει να διακηρύξουν ότι θεωρούν το αποτέλεσμα αυτών  ως αποδεικτικό της βούλησης του Ελληνικού λαού για τη συμφωνία αυτή, και ότι εάν τα κόμματα που το διακηρύξουν αυτό συγκεντρώσουν την απόλυτη πλειοψηφία, θα το θεωρήσουν ως δημοψήφισμα κατά της συμφωνίας, και ένα ακόμα επιχείρημα για την κατάργησή της.
Όσο για τα τετελεσμένα γεγονότα που τυχόν θα έχουν δημιουργηθεί, και ιδίως την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, προσωπικά δεν έχω καμία αντίρρηση να γίνουν αποδεκτά , αρκεί να προβλεφθεί ότι εάν η συμφωνία ακυρωθεί τότε το όνομα του κράτους των Σκοπίων θα είναι είτε το ισχύσαν μέχρι σήμερα προσωρινό όνομα (FYROM), είτε οποιοδήποτε όνομα συμφωνηθεί με νέα, αποδεκτή και από τους δύο λαούς συμφωνία, δεδομένου ότι η συμφωνία που υπογράφτηκε δεν είχε την έγκριση ούτε του σκοπιανού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου