Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Γ. Δραγασάκης: Κάναμε λάθη, ασυγχώρητα αλλά η ελπίδα εξακολουθεί να είναι με το ΣΥΡΙΖΑ

Γ. Δραγασάκης: Κάναμε λάθη, ασυγχώρητα αλλά η ελπίδα εξακολουθεί να είναι με το ΣΥΡΙΖΑ
Του Αλέξανδρου Διαμάντη
Ένα νέο προεκλογικό αφήγημα επιχείρησε να στήσει ο Υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στη Βουλή. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παραδέχτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λάθη, τα οποία μάλιστα χαρακτήρισε «ασυγχώρητα», ωστόσο υποστήριξε ότι αν υπάρχει ελπίδα, αυτή εξακολουθεί να είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ΝΔ επιμένει στην άποψη ότι κερδίσαμε τις εκλογές από ατύχημα, κοροϊδέψαμε και ο λαός μας ψήφισε. Αλλά θα μας ξαναψηφίσει και τώρα και ξέρετε γιατί; Όχι επειδή είμαστε αλάθητοι. Κάνουμε λάθη και μερικές φορές ασυγχώρητα  αλλά αν υπάρχει μια ελπίδα για τον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ»! δήλωσε.

Την ίδια ώρα, σε ότι αφορά τα κόκκινα δάνεια άφησε ανοικτό το παράθυρο η κυβέρνηση να επανέλθει με νέα ρύθμιση, εφόσον η παρούσα δεν λύσει το πρόβλημα. Βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ενδεχομένως να μην προλάβει, είτε λόγω εκλογών είτε επειδή η διάρκειά της είναι μέχρι το τέλος του 2019. Εντύπωση, πάντως, προκάλεσε ο τρόπος που δικαιολόγησε το όριο των 130.000 ευρώ. Για παράδειγμα αναρωτήθηκε ότι αν κάποιος χρωστά 131.000 ευρώ, «δεν μπορεί να βρει το χιλιάρικο», ενώ το ίδιο είπε και για τα… 140.000 ευρώ!  «Δεν θα βρω κάποια λύση να πληρώσω τα 10.000 για να είμαι στο όριο του 130.000;», αναρωτήθηκε σχετικά!
Σύμφωνα με τον Γ. Δραγασάκη σκοπός της ρύθμισης είναι να ξεμπερδέψουν οι δανειολήπτες και εξυπηρετηθούν τα δάνεια. «Θέλουμε να προστατεύσουμε 1η κατοικία, να μειωθεί η δόση να πληρώσει ο κόσμος», ενώ για τον νόμο Κατσέλη ουσιαστικά υποστήριξε ότι απέτυχε αφού «τα κόκκινα δάνεια μεταφέρθηκαν από τις τράπεζες στα δικαστήρια». «Υπάρχουν 140.000 εκκρεμείς υποθέσεις», εξήγησε σχετικά.  Για τις καθυστερήσεις, ο Υπουργός Οικονομίας υπαινίχθηκε ότι υπήρχαν διαφορετικά συμφέροντα και απόψεις, φωτογραφίζοντας τους Θεσμούς.
Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνηση προανήγγειλε ότι λόγω AirBnB θα υπάρξει στεγαστικό πρόβλημα στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι το ζήτημα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί δυναμικά.
Επανερχόμενος στο ζήτημα των κόκκινων δανείων υιοθέτησε τα στοιχεία της Ένωσης Τραπεζών λέγοντας ότι η ρύθμιση καλύπτει περίπου 150.000 δανειολήπτες, ήτοι περίπου  το 70%  των κόκκινων δανείων. «Μακάρι να μπορούσαμε όλα να τα διαγράψουμε αλλά να δούμε ποιος το πληρώνει αυτό, δεν τα πληρώνουν οι τραπεζίτες, αλλά επιστρέφουν στον Έλληνα φορολογούμενο», είπε και επιχείρησε να εξηγήσει για ποιο λόγο όλοι οι Έλληνες πληρώνουν τα κόκκινα δάνεια: Η απάντηση είναι ότι δυστυχώς αν δεν βοηθήσουμε όλοι θα είναι ανάχωμα εμπόδια στη ανάπτυξη της οικονομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου