Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Καταπέλτης ο Βαρουφάκης: Το 4ο μνημόνιο που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το χειρότερο

Στις σχέσεις Τσίπρα – Καμμένου, στο τέταρτο μνημόνιο και στην άρση των capital controls, αναφέρθηκε ο γραμματέας του ΜΕΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης. «Τα capital controls ήταν αυτό που επέβαλε η τρόικα στη χώρα μας για να μην αποδράσουμε από την χρεοδουλοπαροικία.... Εκείνο το πεντάμηνο έγινε μία προσπάθεια, θα ήθελα πάρα πολύ ξέρετε εκείνη η προσπάθεια να είχε γίνει μαζί με τη ΝΔ και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με όλους, γιατί ήταν εθνική υπόθεση. Η ΝΔ εκείνη την εποχή η ΝΔ έλεγε βάστα Γερούν και συνεισέφερε τα μέγιστα για να έρθουν τα capital controls, o ΣΥΡΙΖΑ παράτησε τον αγώνα στη μέση και βρισκόμαστε στην ίδια χρεοδουλοπαροικία εδώ και οχτώ χρόνια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης. Αναφερόμενος στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο γραμματέας του ΜΕΡΑ 25 δήλωσε: «Εάν εγώ είχα υπογράψει το τρίτο μνημόνιο, τον Απρίλιο, το Μάιο, ον Ιούνιο, τότε που το απαιτούσαν οι δανειστές, ξέρετε πώς θα αναφέρονταν σε μένα; Σαν τον σοβαρό υπουργό, ο οποίος είδε το φως, ο οποίος έφερε την ηρεμία, έφερε τη σταθερότητα. Τι θα είχα φέρει όμως; Αυτό που έφερε ο κ. Τσακαλώτος. Τι έφερε ο κ. Τσακαλώτος; Έκοψε το ΕΚΑΣ, έκοψε τις συντάξεις, έδωσε για φραγκοδίφραγκα τα τρένα μας, αν είναι δυνατόν, για σαράντα τρία εκατομμύρια ευρώ, που είναι ένα γελοίο ποσόν, σε μία πτωχευμένη ιταλική επιχείρηση η οποία δεν έχει τα χρήματα να επενδύει στα τρένα. Αν έλεγα ναι λοιπόν σε όλα στον κ. Γερούν και στον κ. Βόλφγκανγκ θα με εκθείαζαν κι εκείνοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου