Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Η ΜΟΥΜΙΑ Θάνου, με μαύρα γυαλιά, στην Κουμουνδούρου!! ΝΔ: «Οι μάσκες έπεσαν. Επέστρεψε σπίτι της»


Με την Βασιλική Θάνου συναντήθηκε στις 19:00 ο Αλέξης Τσίπρας, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συνάντησε «την αποπεμφθείσα Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Βασιλική Θάνου, κατόπιν σχετικής επιστολής που είχε στείλει η ίδια σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα» όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Η Βασιλική Θάνου φτάνει στην Κουμουνδούρου

Η Βασιλική Θάνου φτάνει στην Κουμουνδούρου

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, «ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ενημερωθεί για τα μείζονα θεσμικά και επιχειρησιακά ζητήματα που εγείρονται από τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για τον ορισμό νέας ηγεσίας στην Ανεξάρτητη Αρχή της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τα οποία θέτουν εν αμφιβόλω την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της Επιτροπής».

«Οι μάσκες έπεσαν» -Σκληρή αντίδραση ΝΔ μετά την επίσκεψη Θάνου στην Κουμουνδούρου

Με έντονο τρόπο αντέδρασε η Νέα Δημοκρατία στην επίσκεψη της Βασιλικής Θάνου στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και την συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Οι μάσκες έπεσαν: Η κυρία Θάνου επέστρεψε απόψε στο σπίτι της» ήταν το λιτό αλλά δηλητηριώδες σχόλιο της ΝΔ για την συνάντηση Θάνου-Τσίπρα στην Κουμουνδούρου.

Υπενθυμίζεται ότι η Βασιλική Θάνου - η οποία αρνείται να παραιτηθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού - πέρασε στις 19:00 τις πόρτες των κεντρικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ για να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα συναντήσει την αποπεμφθείσα Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Βασιλική Θάνου, κατόπιν σχετικής επιστολής που είχε στείλει η ίδια σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, «ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ενημερωθεί για τα μείζονα θεσμικά και επιχειρησιακά ζητήματα που εγείρονται από τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για τον ορισμό νέας ηγεσίας στην Ανεξάρτητη Αρχή της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τα οποία θέτουν εν αμφιβόλω την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της Επιτροπής».

Τα προσκόμματα του ΣΥΡΙΖΑ για να «σώσει» τη Θάνου

Το σίριαλ με τον νυν υπέρ πάντων αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να «σώσει» την Βασιλική Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε και άλλα επεισόδια καθώς νωρίτερα σήμερα, βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχείρησαν να βάλουν προσκόμματα στην έγκριση των νέων μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Γιώργος Κατρούγκαλος ζήτησε την αναστολή της έως ότου βγει η απόφαση του ΣτΕ, για το αίτημα της κ. Θάνου που χαρακτηρίζει αντισυνταγματική την καθαίρεσή της. «Την Παρασκευή θα συζητηθεί ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ το αίτημα της απερχόμενης διοίκησης για ακύρωση της πρόσφατης κυβερνητικής απόφασης. Είναι αυτονόητη υποχρέωση σεβασμού προς την δικαστική εξουσία να μην προκαταβάλουμε την γνώμη της προχωρώντας σε μια διαδικασία αμφισβητούμενη. Όταν μια πράξη έχει πλήρως εφαρμοστεί -πλήρης εφαρμογή θα θεωρηθεί ο διορισμός της νέας διοίκησης- το ΣτΕ δεν μπορεί να προχωρήσει σε λήψη απόφασης. Θεωρώ ως δείγμα σεβασμού προς την δικαιοσύνη και τον εαυτό μας να αναβάλουμε την διαδικασία».

Ο Αδωνις Γεωργιάδης αντέδρασε άμεσα στο αίτημα του ΣΥΡΖΑ και τόνισε : «Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε διαφωνία με το νόμο και την απόφαση της κυβέρνησης και της Βουλής. Ο νόμος ψηφίστηκε και βάσει νόμου προχωράμε. Να ξεκαθαρίσουμε: αλίμονο αν οι υπουργοί και οι κυβερνήσεις σταματάνε έως την έκδοση δικαστικών αποφάσεων. Υπάρχουν χιλιάδες υποθέσεις με δικαστικές προεκτάσεις. Φαντάζεστε να σταματούσαν όλες, έως ότου να βγουν οι αποφάσεις; Στην προκειμένη περίπτωση  το ΣτΕ απεφάνθη για τα ασφαλιστικά μέτρα και τα απέρριψε και ενώ το ΣτΕ τα απέρριψε, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τα παρέχουμε εμείς».

Η παρέμβαση του Νίκου Βούτση

Παρέμβαση στο θέμα έκανε και ο τέως πρόεδρος της Βουλής Νικος Βούτσης σημειώνοντας: «Ειναι προφανές ότι το ζήτημα που έθεσε ο κ. Κατρούγκαλος έχει νομική και πολιτική βάση γιατί δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο προηγούμενο. Δεν έχει υπάρξει καθαίρεση μελών επιτροπής με απόφαση κυβέρνησης και προσφυγή στο ΣτΕ και άρα η ανάγκη να διακοπούν οι εργασίες έως ότου βγει η απόφαση του ΣτΕ. Βεβαίως μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση πλην όμως αυτό ήταν σε γνώση της κυβέρνησης όταν με μια πολιτική προπέτεια επ αυτού του ζητήματος επέσπευσε μέσα στο καλοκαίρι να προχωρήσει σε καθαιρέσεις πράγμα που η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε διανοηθεί. Το αίτημα που κατατέθηκε έχει βάση».

Αδωνις: Γιατί αντικαταστήσαμε την κα Θάνου

Ο Αδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε για ακόμα μια φορά στην πρώην πρόεδρο της επιτροπής Βασιλική Θάνου με αφορμή παλαιότερη μήνυση του επιχειρηματία Βγενόπουλου εναντίον της.

«Η κ. Θάνου είχε μήνυση από επιχειρηματία ότι ζήτησε χρήματα για να βγάλει θετική γι’ αυτόν απόφαση. Την μήνυση την έθεσε στο αρχείο εισαγγελέας επί προεδρίας της κ. Θάνου. Λίγους μήνες αφότου η κ. Ζαΐρη έβαλε στο αρχείο την υπόθεση με μία ψήφο διαφορά διορίστηκε σε μία επίζηλη θέση του κράτους για τον έλεγχο του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Διορίστηκε με την ψήφο της κ. Θάνου. Μπορεί ένας κακόβουλους να πει ότι η υπόθεση της καταγγελίας Βγενόπουλου μπήκε στο αρχείο με αντάλλαγμα την θέση της κ. Ζαΐρη; Προφανώς ένας κακόβουλους θα μπορούσε να το πει, δεν το λέω εγώ. Μήπως όμως θα άξιζε η ηγεσία της δικαιοσύνης να ανασύρει την υπόθεση από το αρχείο να δούμε μήπως υπάρχει κάτι τέτοιο».

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε και στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης γιατί άλλαξε η σύνθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

«Βγάλαμε την κ. Θάνου από την επιτροπή, όχι μόνο επειδή ήταν ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή Τσίπρας, Παππάς, Παπαγγελόπουλος κ.λπ, αλλά την βγάλαμε γιατί δεν επιτρέπεται σε αυτή την επιτροπή να υπάρχει πρόσωπο που θα μπορούσε οποιοσδήποτε να το ταυτίσει με ένα πολιτικό κόμμα και του δικού μου συμπεριλαμβανομένου. Είναι έωλη η καταγγελία σας ότι ορίσαμε καινούργια επιτροπή ανταγωνισμού για να την ελέγξουμε ως κυβέρνηση. Επιλέξαμε πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας και κριτικής, θα κριθούν όταν θα έρθει η ώρα να έρθουν εδώ και να κάνουν απολογισμό για τη δουλειά τους».

Γιώργος Κατρουγκαλος : «Αντισυνταγματική και αντίθετη με το ευρωπαϊκό δίκαιο είναι η επιλογή σας. Εγινε φωτογραφικά για να εξοβελιστεί από την επιτροπή ανταγωνισμού η κ. Θάνου ,ακριβώς ενόψει κρίσιμων υποθέσω από αφορούν τον τομέα του τύπου και για τις οποίες η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει να προχωρήσει ο έλεγχος»

Να προχωρήσει η διαδικασία ζήτησε το ΚΙΝΑΛ

Από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής ο Βασιλης Κεγκέρογλου ζήτησε να προχωρήσει η διαδικασία αλλά οποιαδήποτε εμπλοκή στο μέλλον να χρεωθεί στην κυβέρνηση.

Τελικά η νέα επιτροπή εγκρίθηκε με τις θετικές ψήφους μόνο των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας όλα τα υπόλοιπα κόμματα ψήφισαν «παρών», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου