Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Η ΠΟΑΣΥ καθαίρεσε τον Μπαλάσκα -Μετά τις δηλώσεις του για τα «σκουπίδια» στα Εξάρχεια

Εκπτωτο από τα αξιώματα του Αντιπροέδρου και του Ειδικού Γραμματέα κήρυξε η ΠΟΑΣΥ τον Σταύρο Μπαλάσκα, στον απόηχο των δηλώσεών του σχετικά με τις πρόσφατες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε κατειλημμένα κτίρια στα Εξάρχεια.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΠΟΑΣΥ παραπέμπει το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο ως ανώτατο Πειθαρχικό Όργανο της Ομοσπονδίας θα αποφασίσει, βάσει του Καταστατικού της, για επιβολή σε βάρος του περαιτέρω πειθαρχικής ποινής.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπαλάσκας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ είχε αναφέρει, σχολιάζοντας την αστυνομική επιχείρηση, ότι

«εκκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα η οποία είναι η αστυνομία, η οποία σιγά σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια προοδευτικά, δημοκρατικά, με σχέδιο από τα επιτελεία της Αστυνομίας».

Αλλωστε, τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης για τις δηλώσεις του κ. Μπαλάσκα είχε διατάξει ο αρχηγός της Αστυνομίας, Μιχάλης Καραμαλάκης, ενώ το θέμα είχε παραπεμφθεί και στην Εισαγγελία Αθηνών.

Η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ

Συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, 29 Αυγούστου 2019 και ώρα 17.00, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας, με μοναδικό θέμα συζήτησης το περιεχόμενο των δηλώσεων – τοποθετήσεων του Αντιπροέδρου Θεμάτων Μελετών – Επιμόρφωσης Αστυνομικών και Ειδικού Γραμματέα, κ. Σταύρου ΜΠΑΛΑΣΚΑ στον τηλεοπτικό σταθμό SKAI (Δευτέρα, 26/08/2019, εκπομπή Online) και αποφάσισε ομόφωνα:

  • Να τον κηρύξει έκπτωτο από τα αξιώματα του Αντιπροέδρου και του Ειδικού Γραμματέα, λόγω ευθείας παραβίασης του Καταστατικού της Ομοσπονδίας, του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας και των Αρχών του Κώδικα δεοντολογίας της ΠΟΑΣΥ.
  • Να παραπέμψει το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο ως ανώτατο Πειθαρχικό Όργανο της Ομοσπονδίας θα αποφασίσει, βάσει του Καταστατικού της, για επιβολή σε βάρος του περαιτέρω πειθαρχικής ποινής.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος
Ο Γενικός Γραμματέας ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΑΣΥ είχε «αδειάσει» εξαρχής τον Σταύρο Μπαλάσκα, που δεν εκπροσωπεί όπως λέει σε ανακοίνωσή της την Ομοσπονδία, μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του για σκουπίδια και μετανάστες - «σκόνη» στα Εξάρχεια.

«Η Ομοσπονδία μας, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εκπροσώπηση της Π.Ο.ΑΣ.Υ., διευκρινίζει ότι στο δημόσιο λόγο την εκπροσωπούν αποκλειστικά και μόνο ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας αυτής» σχολιάζουν από την ΠΟΑΣΥ και χαρακτηρίζουν τον κ. Μπαλάσκα, χωρίς να τον κατονομάζουν ως Αντιπρόεδρο Θεμάτων Μελετών – Επιμόρφωσης Αστυνομικών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων τόνιζε δε ότι διαχρονικά έχει εκφράσει και συνεχίζει να εκφράζει την αλληλεγγύη της στην κοινωνία, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Οι δηλώσεις Μπαλάσκα που προκάλεσαν την αντίδραση της ΠΟΑΣΥ

Να θυμίσουμε πως ο Σταύρος Μπαλάσκας εμφανίστηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και αναφερόμενος στην επιχείριση της αστυνομία στα Εξάρχεια, δήλωσε: «Εκκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας, ηλεκτρική σκούπα, η οποία είναι η αστυνομία, η οποία σιγά σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια προοδευτικά, δημοκρατικά με σχέδιο, ούτως ώστε να καταλάβουν μερικοί ότι δεν θα δεχόταν η αστυνομία να μπει σαν ταύρος εν υαλοπωλείο».

Ωστόσο, όταν η δημοσιογράφος επιχείρησε να διευκρινίσει πως με τον όρο σκουπίδια, ο συνδικαλιστής της αστυνομίας δεν αναφερόταν σε ανθρώπους, τότε εκείνος πρόσθεσε: «Δεν εννοούμε αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι μπορεί να αποτελούν μια σκόνη» για τους μετανάστες που απομακρύνθηκαν και συνέχισε: «εννοούμε τα πραγματικά σκουπίδια στις άλλες δέκα καταλήψεις, τις οποίες έχουν σκληροί ποινικοί, ακροαριστεροί, ακροαναρχικοί, άνθρωποι ιδιαίτεροι».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου