Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Πορτοσάλτε: Παράγινε η βία των τραμπούκων της άκρας Αριστεράς και Δεξιάς!

 Άρης Πορτοσάλτε

Αρκετά πια με τους Ταλιμπάν της βίας. Ταυτίζεται η ύπαρξή τους με τη βία. Δρουν μόνο με τη βία. Ζουν για να ασκούν βία. 

Γιατί τόση ανοχή στους τραμπούκους στα άκρα της Αριστεράς και της Δεξιάς; 

Γιατί «πρέπει» η Δημοκρατία να εμφανίζεται αδύναμη απέναντι τους; 

Γιατί η κοινή γνώμη «πρέπει» να εισπράττει την εικόνα μιας Δημοκρατίας σε διαρκή υποχώρηση και αμυντική στάση έναντι των δηλωμένων εχθρών της;

Η Αγγελική Δεληκάρη, βουλευτής Καβάλας ΝΔ κι ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ευρωβουλευτής της ΝΔ και ξανά υποψήφιος, υπήρξαν τα θύματα στα νέα κρούσματα.

Στον Σ. Κυμπουρόπουλο δεν του επετράπη να πλησιάσει το χώρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου είχε οργανωθεί εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Βόλου. Θα μιλούσε για τον σχολικό εκφοβισμό (μπούλινγκ) και τη βία. Φοιτητές, που συμμετέχουν σε ακροαριστερές οργανώσεις και δρουν με μεθόδους βίας του απαγόρευσαν να φτάσει στην αίθουσα!

Η Α. Δεληκάρη δέχτηκε χαστούκι μέσα σε εκκλησία από μια γυναίκα, η οποία περιγράφεται ως υποψήφια ακροδεξιού κόμματος στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Στη χειροδικία εναντίον της βουλευτού συμμετείχε, με τον τρόπο του, κι ο ιερέας όταν ανήγγειλε την είσοδο της στο Ναό, λες κι έδινε το σύνθημα για έκφραση διαμαρτυρίας κατά της ψήφισης του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Τη βίαιη ενέργεια δικαιολόγησε χθες μέσα στο Κοινοβούλιο, ο Νίκος Παπαδόπουλος, βουλευτής της «Νίκης».

«Οι πιστοί μοιράζουν σφαλιάρες μέσα στην Εκκλησία. Συγκεντρωθείτε, θα δούμε χειρότερα με αυτά που κάνετε. Τολμάτε να πηγαίνετε και στις Εκκλησίες» είπε  απευθυνόμενος προς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. 

Ο Παπαδόπουλος είναι εκείνος που, κατά την ψήφιση του Νόμου, προειδοποιούσε για το άνοιγμα των πυλών της Κολάσεως απ’ όπου θα ξεπηδούσαν οι καλικάντζαροι…

Η βία είναι το κοινό εργαλείο δράσης. Ο αριστερός αυταρχισμός και οι φανατικοί της Ακροδεξιάς ταυτίζονται πλήρως στον πόλεμό τους εναντίον της Δημοκρατίας.

Όπως οι εκφραστές της Αριστερής βίας συναντούν την…κατανόηση συντρόφων τους εντός κομμάτων του Κοινοβουλίου, αντιστοίχως η βία των Ακροδεξιών περιβάλλεται από την…αγάπη ορισμένων εκκλησιαστικών κύκλων. 

Κοινός στόχος και των δύο πλευρών είναι η πρόκληση φθοράς στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και στον φιλελεύθερο τρόπο ζωής. Πρόθεση τους να ελέγξουν την ελεύθερη έκφραση και να βάλουν την κοινωνία κάτω από το ζυγό των δικών τους δικτατορικών κανόνων. 

Προφανώς, δεν μπορούν να το καταφέρουν. Επιβιώνουν μέσα στη Δημοκρατία εκμεταλλευόμενοι την ελευθερία που παρέχει, αλλά την αντιστρατεύονται με όλη τη δύναμη που διαθέτουν. Αντλούν τη δύναμη τους από τη χρήση βίας και μόνο. Τα επιχειρήματα τους είναι απλώς γελοία, αλλά ικανά μέσα στη φαιδρότητα τους να συνεγείρουν τα κατώτερα ένστικτα μέρους του πλήθους που αναζητά τον ανορθολογισμό.

Όμως, το πρόβλημα παραμένει. Είναι η βία με την οποία εκφράζονται οι κύκλοι του λούμπεν αντισυστημισμού. Έρχεται να ενωθεί με τη βία στην καθημερινή συμπεριφορά. Τα κρούσματα των εφήβων και των νέων που γλιστρούν στην παραβατική στάση έναντι των συνομηλίκων τους ολοένα κι αυξάνουν. 

Η Δημοκρατία με τη θέσπιση Νόμων και κανόνων κοινωνικής συμπεριφοράς δεν έχει λόγους να οπισθοχωρεί αφήνοντας χώρο στη βία. Το κάνει ωστόσο προκαλώντας αγωνία, ανασφάλεια και ενόχληση στους νομοταγείς πολίτες. 

Δεν έχει κανένα λόγο η δημοκρατικά εκλεγμένη Κυβέρνηση να δείχνει αδύναμη έναντι των εκφραστών της βίας.

Άδικο παντελώς κι απαράδεκτο, μια χούφτα βίαιοι να επιβάλλουν τη θέληση τους πάνω στους πολλούς.

Η Κυβέρνηση δεν το βλέπει; 

Δεν το συναισθάνεται;…

liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου