Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ

Εκεί ...δεν υπάρχει "Παραγραφή"

Σχολιάζει ο Γιάννης Πρεβενιός
Η είδηση ….
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει στο διάστημα μεταξύ 7 Μαρτίου και 8 Απριλίου 2011 ο πρώην πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Ζακ Σιράκ, για διασπάθιση δημόσιου χρήματος και κατάχρηση εξουσίας.(διόρισε 21 κομματικούς του φίλους στο Δήμο) Ο 77χρονος  πρώην πρόεδρος κατηγορείται ότι διέπραξε τα αδικήματα αυτά στο διάστημα της θητείας του ως Δημάρχου Παρισίων 1977 – 1995.
Σημειωτέων ότι ο κ. Σιράκ έχει διατελέσει και πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας από το 1995 μέχρι το 2007.
Ο σχολιασμός ….

Διαβάζοντας αυτή την είδηση καταλαβαίνει κανείς γιατί........ η χώρα μας έφτασε στα χάλια που βιώνουμε σήμερα!!!
Ναι δεν είναι ψέματα!... ο επί 12 χρόνια πρόεδρος της Γαλλίας, 77 ετών σήμερα, θα δικαστεί για ένα πταισματάκι! δηλ. 21 διορισμούς κομματικών του φίλων στο Δήμο!
Είπα πταισματάκι και εννοώ για τα Ελληνικά δεδομένα γιατί όλοι ξέρουμε τις αθρόες και αδιαφανείς ρουσφετολογικές προσλήψεις που έκαναν και κάνουν τα κόμματα, οι βουλευτές, οι σύμβουλοι και οι κομματάρχες τους!
Φυσικά φαίνεται καθαρά ότι στην Γαλλία λειτουργούν και εφαρμόζονται οι νόμοι εξ ίσου για όλους, ενώ εδώ οι “απαράδεκτοι” πολιτικάντηδες μας, έφτιαξαν νόμους με “πορτοπαράθυρα” αλλά ενίοτε και “κατάπτυστους” όπως αυτός της “παραγραφής” για να προστατεύονται, για την ασυδοσία και την λαμογιά που έχουν επιδείξει οι περισσότεροι εξ αυτών!
Όμως θα επισημάνω ότι πέρα από τους πολιτικούς υπάρχουν ακόμα δύο θεσμοί οι οποίοι είναι σίγουρο ότι αν λειτουργούσαν σωστά και δεν έμπαινα στο γαϊτανάκι της διαπλοκής, δεν θα τους επέτρεπαν να κατακλέψουν αλλά και να καταστρέψουν την χώρα μας. Φυσικά εννοώ την δικαστική εξουσία και τα ΜΜΕ των μεγαλοκαναλαρχοεργολάβων!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου