Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Βγήκαν τα πορίσματα της "Βουλής" για το σκάνδαλο της Ζήμενς

Γράφει ο πολίτης Π. Παπαγαρυφάλλου

Το αναμενόμενο έγινε. Ο πολιτικός βόθρος διερράγη. Οι μαστόροι τρέχουν να τον τσιμεντάρουν, όπως έγραφα εδώ και χρόνια: "Όσο καλά κι αν είναι στεγανοποιημένος ο πολιτικός και εξουσιαστικός βόθρος, θα έρθει κάποια στιγμή  που κάποια ρωγμή του δεν θα μπορέσουν να την κλείσουν και να την τσιμεντάρουν από κάποιο απρόβλεπτο ή τυχαίο γεγονός, και από το οποίο έρχεται η ώρα, η μεγάλη ώρα, που λειτουργεί ως καταλύτης για την ανατροπή ή ριζική αλλαγή του σάπιου συστήματος" (βλ. "Πολιτικά Θέματα", της 8/12/2000, όπου το άρθρο μου: "Η θηλιά ως βρόχος του συστήματος").
Να υποθέσουμε και να ελπίσουμε ότι ήρθε η μεγάλη  ώρα για να λειτουργήσουν τα πορίσματα ως βρόχος του συστήματος;
Αμφιβάλλω, πολύ αμφιβάλλω με τούτη τη διεφθαρμένη πλειοψηφία των κοπριτών – ψηφοφόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου