Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Από το «Γίναμε η χλεύη των αντιπάλων μας» στο «Γίναμε η χλεύη και των αντιπάλων μας και των οπαδών μας»

  Γράφει ο Μιχάλης Μπεκίρης

Το 1964 ο Γεώργιος Παπανδρέου ο Α΄ αναφερόμενος στην κατάσταση του κόμματός του είπε «Γίναμε η χλεύη των αντιπάλων μας». 47 χρόνια μετά δικαίως η φράση «Γίναμε η χλεύη και των αντιπάλων μας και των οπαδών μας» μπορεί να ειπωθεί από τον Γεώργιο Παπανδρέου τον Β΄ ο οποίος έχει οδηγήσει τον τόπο μας στην κατάσταση που όλοι βιώνουμε.

       Πως τα «κατάφερε» ο πρωθυπουργός να απογοητεύσει φίλους και αντιπάλους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα; Από την πλευρά της αντιπολίτευσης τα πράγματα ήσαν λίγο ή πολύ αναμενόμενα. Ασκώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα δικαιώματά τους όσον αφορά τον έλεγχο των προεκλογικών δεσμεύσεων και των πεπραγμένων, τις καταγγελίες για πράξεις και παραλείψεις της κυβέρνησης αναδεικνύουν τις διαφορές τους με την κυβέρνηση Παπανδρέου. Η οποία όμως κατάφερε να προκαλέσει την οξύτατη αντίδραση της μεγάλης πλειοψηφίας της αντιπολίτευσης καθώς σε σύντομο χρονικό διάστημα έπεισε πως.......... άλλα έλεγε προεκλογικά και αλλού οδηγεί τη χώρα μετά την 4η Οκτωβρίου του 2009. Και που οδηγεί τη χώρα; Στο αδιέξοδο της ύφεσης, της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, στο κλείσιμο των επιχειρήσεων, στην ανεργία, στην ανέχεια, σε έναν δρόμο που σε πολλούς φαντάζει ως δρόμος χωρίς επιστροφή.

       Εκεί όμως που ο Παπανδρέου κατάφερε το ακατόρθωτο είναι στο εσωκομματικό του πεδίο. Οι υπουργοί δεν συνεννοούνται μεταξύ τους προσπαθώντας ο καθένας τους να βγει από το κάδρο της λαϊκής κατακραυγής. Οι βουλευτές τραβούν οι περισσότεροι τον δρόμο τους απομακρυνόμενοι από βασικές επιλογές της κυβέρνησης γιατί προφανώς γι΄ αυτούς προέχει το «ο σώζων εαυτόν σωθείτο». Και εναπομείναντες φίλοι του ΠΑΣΟΚ αδυνατούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, τα ψέματα, την κοροϊδία, την κατάντια στην οποία η κυβέρνησή τους οδηγεί το σύνολο του ελληνικού λαού.

       Ο Παπανδρέου και η κυβέρνησή του είναι εδώ και καιρό με την πλάτη στον τοίχο. Αδυνατούν να υπερασπιστούν τις επιλογές τους γιατί απλά έχουν αποτύχει. Οι αποκαλύψεις ξένων παραγόντων (Στράους Καν, Γιούνγκερ) καθημερινά αποδυναμώνουν τη θέση του πρωθυπουργού καθώς αποκαλύπτουν συνομιλίες και ντοκουμέντα για το π

ώς ο Παπανδρέου οδήγησε τον τόπο στο «απόσπασμα» της τρόικας, γεγονότα που ήδη θα είχαν προκαλέσει την πτώση οποιασδήποτε άλλης κυβέρνησης που δεν θα απολάμβανε τη στήριξη των ΜΜΕ και των διαπλεκόμενων συμφερόντων.

        Η αγορά νέκρωσε, η ανεργία εκτοξεύεται σε δυσθεώρητα ύψη, τα χρήματα που απαιτούν οι δανειστές της κυβέρνησης δεν μπορούν να βρεθούν, το ΠΑΣΟΚ λέει συνεχώς ψέματα για την κατάσταση της οικονομίας υποχρεώνοντας τους πολίτες συνεχώς σε νέα μέτρα. Η φράση λοιπόν «γίναμε η χλεύη και των αντιπάλων μας και των οπαδών μας» δικαιωματικά του ανήκει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου