Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Ποιοτικά ψυχαγώγει, το θεατρικό έργο «ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ απ’ τη Μάντζα», στο Δήμο Μεγαρέων.

Η αξιοσημείωτη ανοδική πορεία του Δημοτικού θεάτρου Μεγαρέων είναι γνωστή πέρα κι απ’ τα τοπικά όρια της περιφέρειας μας. Είναι όντως μια κυψέλη πολιτισμού όπου με πάρα πολύ προσωπικό αγώνα και ανιδιοτελή υπηρεσία, τα μέλη του θιάσου -οι ερασιτέχνες συντοπίτες μας ηθοποιοί-, καταθέτουν κάθε φορά που καλούνται τα μέγιστα. Έφθασαν στο σημείο να παραδίδουν ήθος, αξιοπρέπεια, τιμή στο πολιτισμό και υψηλή ποιοτική ψυχαγωγία στους θεατές των εκάστοτε παραστάσεων τους.
Με ηθικό και οικονομικό αρωγό τον Δήμο Μεγαρέων πάντοτε, καταφέρνουν να ξεπεράσουν τον «ερασιτεχνικό» εαυτό τους, ώστε να ανεβάζουν θεατρικές παραστάσεις που μπορούν μόνο να συγκριθούν με τις επαγγελματικές των Αθηναϊκών σκηνών.
Αυτή τη σεζόν επέλεξαν ένα δύσκολο έργο, τον «Δον Κιχώτη» όπου οι συγκυρίες και τα διάφορα γεγονότα έκαναν ακόμη δυσκολότερη την μαθητεία και την παρουσίασή του. Η νέα, όμως, Διοίκηση της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ. και με την προσωπική εγγύηση του σημερινού Δημάρχου κ. Γιάννη Μαρινάκη κατάφεραν να τους «φορτίσουν τα όπλα» και να ολοκληρώσουν το θεατρικό αυτό έργο ώστε να παρουσιάζουν μία μεγαλειώδη παράσταση που άρχισε ήδη να συζητάτε στους καλλιτεχνικούς, πολιτιστικούς κύκλους για την αξιοπρόσεκτα υπέροχη παρουσία της.
Όλοι μαζί, εκτιμώντας τις μέγιστες οικονομικές προσπάθειες της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ., για να ξεπεραστούν τα εμπόδια, κάθε βράδυ υπερβαίνουν τον εαυτό τους μυώντας τους θεατές σε αξιόλογες θεατρικές διαδρομές ψυχαγωγίας.
Οι εραστές της τέχνης, συντοπίτες μας ηθοποιοί, όπου κάτω απ’ την σκληρή εκπαίδευση του αξιόλογου σκηνοθέτη κ. Γιώργου Μαρδά σας παρουσιάζουν την αυτή καταπληκτική παράσταση είναι: Δάνης Θανάσης, Δρίτσα Αιμιλία, Κουβάς Θωμάς, Κουσκούκης Στράτος, Λάγιος ιερόθεος, Λαγού Δήμητρα, Μάθεση Άννα, Μήλεση-Σπίνου Αθηνά, Μιχαλάκη Βιβή, Οικονομάκη Ελένη, Πανταζή Θεοδώρα, Πανταζής Τάσος, Παπαηλία Ιωάννα, παπαηλία Κωνσταντίνα. Παπαθανασίου Χρήστος, Ρουμάνα- Κόκκαλη Σμαρώ, Σαμούρης Μίμης, Σπίνου Μαρισία, Σταμπόλας Παναγιώτης, Τσίγκρη Εύα, Τσίγκρη Μάϊα, Φατούρου Βίκη, Χαραλαμπόπουλος Κωνστανντίνος, Χατζοπούλου Βασιλική.
Οι Συντελεστές της θαυμάσιας παράστασης του «Δον Κιχώτη» είναι:
Οικονομικός- ηθικός αρωγός: Δήμος Μεγαρέων.
Σκηνοθεσία- κείμενο- προσαρμογή: Γιώργος Μαρδάς.
Μουσική: Γιώργος Μαρδάς- Παναγιώτης Σταμπόλας.
Τεχνικός ήχου: Πέτρος Πουλής.
Τεχνικός ήχου: Σπύρος Κρεμύδας.
Χορογραφίες: Σπίνου Μαρισία- Μαρδάς Γιώργος & η χορευτική ομάδα.
Σκηνογραφία- σκηνικά: Μπέης Γιώργος.
Ενδυματολόγος: Μπατούμας Σταμάτης .
Εκτέλεση κουστουμιών: Νικολάου Τασία- Βεστιάριο Συρογιάννη.
Μακιγιάζ: Τσίγκρη Εύα- Σχολή Κ.Ε.Α.Σ. Ξυνή.
Ημερομηνίες παραστάσεων: 11, 12, 13, 18, 19, 20, 25, 26, 27 Μαρτίου 2011. Ώρες παραστάσεων: Τις Παρασκευές 21:00 και Σαββατοκύριακα 20:15. Στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, αίθουσα Σουσαρίων.
Η ΕΙΣΟΔΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου