Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Τι κρύβεται πίσω από την επίσκεψη Νταβούτογλου-Τι εννοούσε για το Καστελόριζο-Κρίση βλέπουν οι Τούρκοι

"Κρίση με την Ελλάδα για το Καστελόριζο" είναι ο τίτλος της εφημερίδας Ηürriyet που κάνει αναφορά στις δηλώσεις Νταβούτογλου που ανέφερε οτι το Καστελόριζο δεν βρίσκεται στο Αιγαίο. Με έναν πονήρο τρόπο ο τούρκος υπουργός Εξωτερεικών προσπαθεί να εξαίρεσει το μικρό αυτό ελληνικό νησί απο τις διερευνητικές επαφές που κάνουν η Ελλάδα και η Τουρκία για το καθεστώς στο Αιγαίο. Το Καστελόριζιο παίζει τόσο σημαντικό ρόλο για τη χώρα μας που επεκτείνει την Αποκλειστική Οικονομική Ζωνη στη Μεσόγειο και την ενώνειθ με αυτή της Κύπρου. Οι γείτονες μας, παρα τους διεθνής κανονισμούς, δεν θέλουν να αποδεχθούν οτι το Καστελόριζο διαθέτει υφαλοκρηπίδα και οτι πρέπει να περιληφθεί για τον καθορισμό της ΑΟΖ.

Η Άγκυρα βλέπει το Καστελόριζο ως ενα μικρό νησί που της γίνεται εμπόδιο στο ανοιγμα της στη Μεσόγειο όπως βλέπει τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο. Ο Νταβούτογλου ισχυρίζεται οτι η Τουρκία έχει πολλά επιχειρήματα για το θέμα της ΑΟΖ αλλά δεν τα αναφέρει. Οι τούρκοι όπως κάνουν και στο Αιγαίο διαβάζουν τους διεθνής κανονισμούς όπως τους συμφέρει και αδιαφορούν οτι η Μεγίστη είναι ένα νησί με 300 κατοίκους όπου όπως ορίζουν οι διεθνείς κανονισμοί καθορίζει τον εναέριο χώρο, την υφαλοκρηπίδα και βεβαι την ΑΟΖ.


onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου