Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Νόμος, βία και αντίσταση

Γράφει ο πολίτης Π. Παπαγαρυφάλλου

"Το δικαίωμα της αντίστασης στο νόμο είναι η εφεδρική κοινωνική δύναμη, με την οποία οι άνθρωποι που τους απαρνούνται τις απαιτήσεις, μπορούν δικαιωματικά να ζητήσουν  ν' αλλάξουν την ισορροπία των δυνάμεων στο Κράτος...
Η επικύρωση των νόμων, που γίνεται από το Κράτος, είναι γυμνή βία και καθεαυτή στερείται ηθικού περιεχομένου... Το Κράτος τότε μόνο έχει δικαίωμα επιβολής, όταν αποδείχνει στους πολίτες του ότι οι νόμοι του οπωσδήποτε προσδίδουν μεγαλύτερη αξία στη ζωή τους. Η κυριαρχία του είναι συνάρτηση της ποιότητας της ζωής, που προσφέρει στα μέλη του" (Αυτά έγγραφε στα 1931  ο Άγγλος καθηγητής της πολιτικής επιστήμης H. Laski στο έργο του: "Εισαγωγή στην πολιτική", εκδ. "Κάλβος", Αθήνα, 1984, σελ. 43-44).
Να προσθέσω  και τον εθνικό μας βάρδο Κωστή Παλαμά που έλεγε: "Οι αφέντες νόμοι δένουν με δεσίματα λογής και τα' ανθρώπου τα φτερούγια και τα πόδια της φυλής" (Δωδεκάλογος).
Τελειώνω με τον Γεώργιο  Παπανδρέου που στα 1944 έλεγε: "Ο τίτλος της τυπικής νομιμότητος δια τους κυβερνώντες δεν είναι  επαρκής αν δεν συνοδεύεται από τον τίτλο της εθνωφέλειας" (Αναφέρεται από τον καθηγητή Γ. Δασκαλάκη: "Ιδέες για την πολιτική κατανόηση της εποχής μας", Αθήνα, 1950, σελ. 32).
Γονατισμένοι Έλληνες: Τα σημερινά πράγματα όχι μόνο μας επιτρέπουν αλλά μας επιβάλουν την αντίσταση στους αντισυνταγμα­τικούς, αντικοινωνικούς, αντιπατριωτικούς και αντιανθρώπινους νόμους.
Μην περιμένετε να σας σώσει κανένας. Μόνοι μας θα σωθούμε. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΕΞΕΓΕΡΣΗ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου