Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ, ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ. Του Παναγιώτη Αποστόλου

Την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 το μεσημέρι (13:00), παραβρέθηκα ως όφειλα, στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ακύρωσης της “Συμφωνίας των Πρεσπών”, Ελληνοαμερικανός πατριώτης Κρις Σπύρου, στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Αθηνών! Μαζί του ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης και ο διπλωμάτης Λευτέρης Καραγιάννης!...
Από την πολύ αποκαλυπτική ομιλία του κ. Κρις Σπύρου – που περιελάμβανε στοιχεία που πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας – επισημάνω τα παρακάτω δυο σημεία, πριν προχωρήσω στη δημοσίευση όλης της συνταρακτικής ομιλίας του:
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οργάνωσα, όπως είχα υποσχεθεί μια ομάδα Ελληνο-αμερικανών πολέμιων της “Συμφωνίας των Πρεσπών”, και δημιουργήσαμε την “Επιτροπή Ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών”. Η Επιτροπή για την Ακύρωση της “Συμφωνίας των Πρεσπών”, της οποίας είμαι ο Πρόεδρος, προσέλαβε στις Ηνωμένες Πολιτείες, μια ομάδα νομικών συμβούλων ούτως ώστε να μελετήσουν την νομιμότητα της “Συμφωνίας των Πρεσπών”, με βάση το διεθνές δίκαιο. Με σκοπό να προσδιορίσουν που, πως και από ποιόν, βάσει των στοιχείων θα αμφισβητηθεί η νομιμότητα της “Συμφωνίας των Πρεσπών”. Με το τελικό αποτέλεσμα να είναι η ακύρωσή της.
Η Επιτροπή Ακύρωσης της “Συμφωνίας των Πρεσπών” με τους νομικούς συμβούλους μας στην Αμερική, με τη στενή συνεργασία του καθηγητή μας Γιώργου Κασιμάτη και με τις συμβουλές του Πρέσβη μας Λευτέρη Καραγιάννη, αξιολογούν τα αποτελέσματα της τελικής νομικής μελέτης, ούτως ώστε να αποφασιστεί σε ποιο παγκόσμιο νομικό φόρουμ θα αποταθούμε προκειμένου να εξαλείψουμε ολοκληρωτικά την Συμφωνία των Πρεσπών.

Όλη η ομιλία του συμπατριώτη μας Κρις Σπύρου…

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνω ότι το μέρος της Συμφωνίας των Πρεσπών που αφορά την ονομασία “Βόρεια Μακεδονία”, για την “Δημοκρατία των Σκοπίων”, έχει αποβιώσει στα Ηνωμένα Έθνη. Απεβίωσε λόγω ελλείψεως νόμιμης κρατικής νομικής στήριξης και συνταγματικής νομιμότητας από την πλευρά των Σκοπίων για την νόμιμη επικύρωσή της από τα Ηνωμένα Έθνη. Από την στιγμή που οι αρχιτέκτονες της Συμφωνίας των Πρεσπών ανήγγειλαν την πρόθεσή τους να ονομάσουν την “Δημοκρατία των Σκοπίων” “Βόρεια Μακεδονία”, έχω δηλώσει δημοσίως: Η Συμφωνία των Πρεσπών, έχει έναν και μόνο σκοπό. Να δώσει στο κρατικό μόρφωμα της γεωγραφικής περιφέρειας της “Δημοκρατίας των Σκοπίων”, μακεδονική κρατική οντότητα, και μακεδονική εθνική ταυτότητα, στους κατοίκους της πρώην Γιουγκοσλαβικής Διοικητικής περιφέρειας του Βαρδάσκα. Nα δώσει μακεδονική εθνική ταυτότητα στους κατοίκους του καταυλισμού των παρατημένων, ξεχασμένων, φυγαδευμένων, εξορισμένων πρώην παρτιζάνων κομμουνιστών ανταρτών, τους οποίους ο Στρατάρχης Γιόσιπ Τίτο συγκέντρωσε στις δεκαετίες 1940-1950 στην Διοικητική Γιουγκοσλαβική Περιφέρεια του Βαρδάσκα. Βάφτισε τους παρτιζάνους αντάρτες του “Μακεδόνες” και ονόμασε την Διοικητική Περιφέρεια του Βαρδάσκα “Λαϊκή Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ανθελληνική, παράνομα κατασκευασμένη, αντισυνταγματικά επικυρωμένη και ως εκ τούτου, ανυπόστατη. Όσον αφορά το θέμα του ονόματος του ανεξάρτητου κράτους των Σκοπίων, έχω δηλώσει: «όταν οι Έλληνες του εσωτερικού αποκτήσουν τα 650 δις. δολάρια που τους υποσχέθηκε ο Αρτέμης Σώρας, τότε και οι Σκοπιανοί θα αποκτήσουν το όνομα “Μακεδονία” που τους υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας»!

Οι μηχανορραφίες του ΟΗΕ…

Η Συμφωνία των Πρεσπών αφορά δύο συγκεκριμένα θέματα. Δύο αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, οι οποίες επικυρώνουν την “Συμφωνία των Πρεσπών” ως διεθνή συμφωνία. Η πρώτη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που αφορά την “Συμφωνία των Πρεσπών”, είναι η απόφαση  817, της 7ης Απριλίου 1993, με το οποίο το Συμβούλιο Ασφαλείας αναγνώρισε την τότε αποσχισθείσα από την Γιουγκοσλαβία “Δημοκρατία των Σκοπίων” ως ανεξάρτητο κράτος, χωρίς όνομα, δίνοντας της ένα προσωρινό για την χρήση του μόνο στα Ηνωμένα Έθνη. Η δεύτερη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας που αφορά την “Συμφωνία των Πρεσπών”, είναι η απόφαση 845, της 18ης Ιουνίου 1993. Με οποίο το Συμβούλιο Ασφαλείας ζήτησε από την “Δημοκρατία των Σκοπίων” και την Ελλάδα να συνεργαστούν προκειμένου να καλλιεργήσουν καλές γειτονικές σχέσεις. Το ψήφισμα 845 κατέληξε στην υπογραφή της “Ενδιάμεσης Συμφωνίας”, την οποία υπέγραψαν το 1995, οι τότε κυβερνήσεις της “Δημοκρατίας των Σκοπίων” και της Δημοκρατίας της Ελλάδας. Η “Συμφωνία των Πρεσπών” προτείνει να ονομαστεί η “Δημοκρατία των Σκοπίων” με την ονομασία “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”, ή “Βόρεια Μακεδονία”. Απόφαση που θα “διόρθωνε” το κενό που άφησε η απόφαση 817 του 1993, όταν το Συμβούλιο Ασφαλείας, όπως είπα και πριν, αναγνώρισε την “Δημοκρατία των Σκοπίων” ως ανεξάρτητο κράτος χωρίς όνομα. Θυμίζω ότι η αίτηση της “Δημοκρατίας των Σκοπίων” το 1993, ήταν, να αναγνωριστεί το κράτος τους από τα Ηνωμένα Έθνη με την ονομασία “Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Όταν το Συμβούλιο Ασφαλείας απέρριψε την αίτηση των Σκοπίων να αναγνωριστούν ως “Δημοκρατία της Μακεδονίας”, και τους αναγνώρισαν ως ανεξάρτητο κράτος χωρίς όνομα, οι πολιτικοί ηγέτες των Σκοπίων, αποφάσισαν να αυτό-αποκαλούν το κράτος τους με την ονομασία “Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Δηλαδή, “Δημοκρατία της Μακεδονίας” με το “έτσι θέλω”. Και συνέχισαν να το κάνουν έως την υπογραφή της “Συμφωνίας των Πρεσπών”. Εξέδωσαν ταυτότητες, συνήψαν διακρατικές συμφωνίες με 143 άλλα κράτη, με την ονομασία “Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Και έκτισαν αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στις κεντρικές πλατείες τους. Το μόνο που δεν έχουν κάνει οι Σκοπιανοί, είναι  να ισχυριστούν ότι ο Αδάμ και η Εύα ήταν Σκοπιανοί Σλάβο-Μακεδόνες και ότι ο παράδεισος ήταν στην περιοχή των Σκοπίων. Όπως είχε πει κάποτε ο πρόεδρός τους, Κίρο Γκλιγκόροφ, αναφερόμενος στους συμπατριώτες του πολιτικούς.

Οι μαϊμουδιές με το όνομα…

Τη Συμφωνία των Πρεσπών όμως, δεν την υπέγραψαν η Δημοκρατία της Ελλάδας, και η “Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Τη “Συμφωνία των Πρεσπών”, την συνυπέγραψαν η Δημοκρατία της Ελλάδας ως το “Πρώτο Συμβαλλόμενο Μέρος” και το “Δεύτερο Μέρος”, που “έγινε δεκτό στα Ηνωμένα Έθνη σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών 47/225 της 8ης Απριλίου 1993”, ως το “Δεύτερο Συμβαλλόμενο Μέρος”. Αναφερόμενα από κοινού» στην Συμφωνία των Πρεσπών, ως “τα Μέρη”. Σήμερα, με την αυθαίρετη απόφαση της κυβέρνησης των Σκοπίων του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, η “Δημοκρατία των Σκοπίων” αυτό-ονομάστηκε από “Δημοκρατία της Μακεδονίας” σε “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας” ή “Βόρεια Μακεδονία”. Ονομασία που αυθαίρετα αποφάσισε να  την αποκαλεί και η κυβέρνηση της Ελλάδας. Είχα προβλέψει και το είχα ανακοινώσει δημόσια πριν 6 μήνες. Είχα πει: Στο τέλος αυτής της περιπέτειας, θα έχουμε όχι 143 χώρες, αλλά 144 χώρες παγκοσμίως που θα αποκαλούν την “Δημοκρατία των Σκοπίων”, “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”. Στις 143 χώρες, που την αποκαλούσαν “Δημοκρατία της Μακεδονίας” θα προστεθεί και η Ελλάδα. Έτσι και έγινε. Δυστυχώς, σκέτοι “μαϊμού” Μακεδόνες ήταν οι Σκοπιανοί από το 1993 έως το 2019. Και σύνθετα “μαϊμουδάκια” Βόρειο-Μακεδόνες είναι τώρα οι Σκοπιανοί γείτονές μας. Δεν αποκτάς Μακεδονική εθνική ταυτότητα και δεν ονομάζεται η χώρα σου “Μακεδονία”, επειδή οι πρωθυπουργοί και η αμφιλεγόμενη, που κατά την δική μου άποψη, χρειάζεται δικαστική διερεύνηση, πλειοψηφία των Κοινοβουλίων της Ελλάδας και των Σκοπίων, συμφώνησαν και ψήφισαν να λέγονται έτσι. Και μάλιστα παράνομα και αντισυνταγματικά. Για την πλευρά της Ελλάδας, σε αυτή τη νομική άποψη, μπορεί να το διευκρινίσει καλύτερα ο Γιώργος Κασιμάτης. Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι η “Δημοκρατία των Σκοπίων” παραμένει ένα ανεξάρτητο κράτος χωρίς ονομασία.

Θα “θάψουμε” τη “Βόρεια Μακεδονία”…

Όπως γνωρίζετε, στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο κατά της “Συμφωνίας των Πρεσπών” στην Πλατεία Συντάγματος, στις 20 Ιανουαρίου 2019, ήμουν ο κύριος ομιλητής. Κλείνοντας την ομιλία μου στο Σύνταγμα, δήλωσα στο πλήθος των Ελλήνων συμπατριωτών μου: «Αγαπητοί μου συμπατριώτες. Εάν ο Μάθιου  Νίμιτς φέρει την πρόταση της “Συμφωνίας των Πρεσπών” στα Ηνωμένα Έθνη, να ονομαστεί η “Δημοκρατία των Σκοπίων” ως “Βόρεια Μακεδονία”, σας υπόσχομαι εν ονόματι της σημαντικής πλειονότητας της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας, ότι θα οργανώσουμε πολιτική αντίσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες και στα Ηνωμένα Έθνη, ανώτερη και από αυτή του 1993. Και θα θάψουμε την επιθυμία του Ζόραν Ζάεφ και την μανία του Μάθιου Νίμιτς να ονομάσουν την “Δημοκρατία των Σκοπίων”, “Βόρεια Μακεδονία”. Θα την θάψουμε στο ίδιο νεκροταφείο των Ηνωμένων Εθνών όπου το 1993, θάψαμε την πρόταση του Κίρο Γκλιγκόροφ να αναγνωριστεί η “Δημοκρατία των Σκοπίων” από τα Ηνωμένα Έθνη, με το όνομα “Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Στους Μάθιου Νίμιτς, Ζόραν Ζάεφ, Γκεόργκι Ντιμιτρόφ. Στους συνεργάτες και στους συμπαραστάτες τους, μέσα και έξω από τα σύνορα των Σκοπίων, τους θυμίζω και τους προειδοποιώ. Η ένδοξη ιστορία της Μακεδονίας μας δεν παζαρεύεται, δεν τεμαχίζεται, δεν παραβιάζεται, δεν πωλείται. Από την καρδιά της πρωτεύουσας της πατρίδας μας Ελλάδας, εν ονόματι του 99% των Ελλήνων της Αμερικής, αναγγέλλω καθαρά και ξάστερα: Ζόραν Ζάεφ, Γκεόργκι Ντιμιτρόφ, Μάθιου Νίμιτς. Θέλετε την Μακεδονία μας; Μολών Λαβέ!

Ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης στην “Επιτροπή Ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών”…

Στις 25 Ιανουαρίου 2019, η Βουλή των Ελλήνων επικύρωσε με νομοθεσία, την ανθελληνική, την απολύτως αυθαίρετα κατασκευασμένη, και την σκοπίμως παράνομα και αντισυνταγματικά επικυρωμένη από την Κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ, “Συμφωνία των Πρεσπών”. Για να δράσουμε αποτελεσματικά στο νέο πεδίο μάχης, αυτό των Ηνωμένων Εθνών, στις Ηνωμένες Πολιτείες, οργάνωσα, όπως είχα υποσχεθεί μια ομάδα Ελληνο-αμερικανών πολέμιων της “Συμφωνίας των Πρεσπών”, και δημιουργήσαμε την “Επιτροπή Ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών”. Η Επιτροπή για την Ακύρωση της “Συμφωνίας των Πρεσπών”, της οποίας είμαι ο Πρόεδρος, προσέλαβε στις Ηνωμένες Πολιτείες, μια ομάδα νομικών συμβούλων ούτως ώστε να μελετήσουν την νομιμότητα της “Συμφωνίας των Πρεσπών”, με βάση το διεθνές δίκαιο. Με σκοπό να προσδιορίσουν που, πως και από ποιόν, βάσει των στοιχείων θα αμφισβητηθεί η νομιμότητα της “Συμφωνίας των Πρεσπών”. Με το τελικό αποτέλεσμα να είναι η ακύρωσή της. Στην Ελλάδα, η “Επιτροπή Ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών”, ζήτησε από τον αξιόλογο καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και διαπρεπή συνταγματολόγο, Γιώργο Κασιμάτη, να συμμετάσχει στον αγώνα ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Να συμμετάσχει με τις πολύτιμες συμβουλές του, προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής (εμένα), και να συντάξει μια τεκμηριωμένη γνωμάτευση, για την νομιμότητα της “Συμφωνίας των Πρεσπών” από την πλευρά της Ελλάδας. Η γνωμάτευση και η συμμετοχή του Γιώργου Κασιμάτη έχει βοηθήσει σημαντικά και εμένα και τους νομικούς συμβούλους στην Αμερική. Συμβουλές και γνωμάτευση τις οποίες έχει προσφέρει αφιλοκερδώς και με το γνωστό και πρέπον πατριωτικό του αίσθημα. Για αυτό ευχαριστώ δημοσίως τον Γιώργο Κασιμάτη, εκ μέρους της Επιτροπής και όλων των Ελλήνων που πιστεύουν ότι η “Συμφωνία των Πρεσπών” είναι ανθελληνική, είναι παράνομη και πρέπει να ακυρωθεί. Ως Πρόεδρος της Επιτροπής επίσης, πέραν από την πολύτιμη συμβουλή και την φιλία που έχω αποκτήσει με τον Γιώργο Κασιμάτη, θέλω να πω δυο λόγια για τον φίλο μου και συναγωνιστή στους αγώνες για την ειρήνη στα Βαλκάνια, τον τέως πρεσβευτή της Ελλάδας στην Γιουγκοσλαβία, Λευτέρη Καραγιάννη. Του οποίου, η συμβουλή και εμπειρία με βοήθησαν να συντάξω το κείμενο το οποίο οι νομικοί σύμβουλοί μας στις Ηνωμένες Πολιτείες επεξεργάστηκαν για την γνωμάτευσή τους. Ζήτησα από τον Λευτέρη Καραγιάννη να είναι εδώ μαζί μας σήμερα, για να μας δώσει την διπλωματική διάσταση της “Συμφωνίας των Πρεσπών”. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, μια διεθνής συμφωνία, η οποία έχει διαπραγματευτεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, όπως η περίπτωση της “Συμφωνίας των Πρεσπών”, που αφορούσε αποκλειστικά θέματα αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, επιβάλλεται να κατατεθεί στις αρμόδιες αρχές των Ηνωμένων Εθνών από τον επίσημα εντεταλμένο από τα Ηνωμένα Έθνη διαπραγματευτή. Στην προκειμένη περίπτωση, τον Μάθιου Νίμιτς.
 

Ο “απατεώνας” Μάθιου Νίμιτς…

Όπως ακριβώς είχε γίνει με την “Ενδιάμεση Συμφωνία” του 1995, την οποία κατέθεσε επίσημα στα Ηνωμένα Έθνη, ο προκάτοχος του Μάθιου Νίμιτς, πρώην Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Σάιρους Βανς. Στην περίπτωση της “Συμφωνίας των Πρεσπών”, την οποία ο ίδιος ο Μάθιου Νίμιτς είχε συνυπογράψει στις 17 Ιουνίου 2018 στις Πρέσπες, ως ο προσωπικά εντεταλμένος διαμεσολαβητής του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, επειδή γνώριζε ότι μόνο αντισυνταγματικά και παράνομα θα μπορούσε η “Συμφωνία των Πρεσπών” να επικυρωθεί από την πλευρά της Κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ, αποποιήθηκε της προσωπικής του ευθύνης να μεταβιβάσει την “Συμφωνία των Πρεσπών” στα Ηνωμένα Έθνη. Αποποιήθηκε της ευθύνης βάζοντας στην Συμφωνία τον εξής όρο: «Το συντομότερο δυνατόν από την θέση σε ισχύ της παρούσας Συμφωνίας, τα Μέρη, ή ένα από τα Μέρη, θα ενημερώσουν τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με την θέση σε ισχύ της παρούσας Συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας θέσης της σε ισχύ, για την εφαρμογή της στα Ηνωμένα Έθνη». (Άρθρο 20, παράγραφος 6 της “Συμφωνίας των Πρεσπών”)! Με άλλα λόγια, υπολόγισε ο Μάθιου Νίμιτς όταν τελειώσουν οι παρανομίες, οι παρατυπίες, τα μαγειρέματα, οι αντισυνταγματικότητες, και από την πλευρά της Κυβέρνησης των Σκοπίων και από την πλευρά της Κυβέρνησης της Ελλάδας, τότε, ένας ή και οι δύο παραβάτες μαζί θα ενημερώσουν τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. ότι η “Συμφωνία των Πρεσπών” τίθεται “εν ισχύ’. Και αυτό ακριβώς έγινε, κυρίες και κύριοι. Στις 12 Φεβρουαρίου 2019, 21 ημέρες μετά την επικύρωση της “Συμφωνίας των Πρεσπών” από την Βουλή των Ελλήνων, ένα από τα δύο συμβαλλόμενα Μέρη, η Δημοκρατία της Ελλάδας, ανήγγειλε την “Συμφωνία των Πρεσπών” “εν ισχύ”! Στις 12 Φεβρουαρίου, σε κοινό επιστολόχαρτο, που απεικόνιζε το εθνόσημο της Δημοκρατίας της Ελλάδας και το εθνόσημο της “Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας”, ανύπαρκτου κράτους στις 17 Ιουνίου 2018, όταν συνυπογράφηκε η “Συμφωνία των Πρεσπών”, και ασφαλώς ανύπαρκτου κράτους με την ονομασία αυτή και στις 12 Φεβρουαρίου του 2019, οι Αντιπρόσωποι τους στα Ηνωμένα Έθνη, αποστέλλουν επίσημη επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες. Η επιστολή με τις υπογραφές της Μαρίας Θεοφίλη, Μόνιμης Αντιπροσώπου της Ελληνικής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη, και της Σάνιας Ζογράφσκα-Κρστέσκα, “προσωρινής” Επιτετραμμένης της “Μόνιμης Αποστολής της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στα Ηνωμένα Έθνη”, αναφέρει επί λέξει στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες:
«Εξοχότατε, Σύμφωνα με το άρθρο 20 (6) της Τελικής Συμφωνίας για την επίλυση των Διαφορών όπως Περιγράφονται στις αποφάσεις 817 (1993) και 845 (1993) του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, την λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995, και την σύναψη Στρατηγικής Συνεργασίας μεταξύ των Μερών (“η Τελική Συμφωνία”, στο παράρτημα) η οποία έλαβε χώρα στις Πρέσπες, στις 17 Ιουνίου 2018, έχουμε την τιμή να σας πληροφορήσουμε για την εφαρμογή της στα Ηνωμένα Έθνη, ότι στις 12 Φεβρουαρίου 2019 η Τελική Συμφωνία τέθηκε σε ισχύ. Με πλήρη σεβασμό στις αρχές και τους σκοπούς του Καταστατικού των Ηνωμένων Εθνών και με οδηγό την ισχυρή μας θέληση να αναπτύξουμε φιλικές σχέσεις, καλής γειτνίασης και συνεργασίας, έχουμε επιλύσει τη διαφορά και τα εναπομείναντα ζητήματα που αναφέρονται στις αποφάσεις 817 (1993) και 845 (1993) του Συμβουλίου Ασφαλείας με έντιμο και βιώσιμο τρόπο, με γνώμονα την σημασία του θέματος, τις ευαισθησίες κάθε Μέρους το πνεύμα ειρήνης, ασφάλειας και ανάπτυξης της περιοχής. Αυτή είναι η Τελική Συμφωνία και με την έναρξη ισχύος της παύει η Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 μεταξύ των δύο χωρών. Όπως αναφέρεται στο Άρθρο 1 (2) αυτής της Συμφωνίας, οι δυο χώρες μας αναγνωρίζουν ως δεσμευτικό το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων που πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στα οποία και οι δύο χώρες έχουν δεσμευθεί σύμφωνα με τις αποφάσεις 817 (1993) και 845 (1993) του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και με την Ενδιάμεση Συμφωνία. Θα θέλαμε να αδράξουμε την ευκαιρία να εκφράσουμε την βαθιά ευγνωμοσύνη μας στον Προσωπικό σας Απεσταλμένο, κ. Μάθιου Νίμιτς, για την υποστήριξή του καθ’ όλη τη διαδικασία. Παρακαλούμε να διαβιβαστεί αυτή η επιστολή στην Γενική Συνέλευση και το Συμβούλιο Ασφαλείας. Παρακαλούμε δεχθείτε, Εξοχότατε, την έκφραση της ύψιστης εκτιμήσεώς μας».

Ενημερώθηκε το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ για την παράνομη “Συμφωνία των Πρεσπών”

Με άλλα λόγια, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, με Υπουργό Εξωτερικών τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μονομερώς στις 12 Φεβρουαρίου 2019 έθεσε σε ισχύ την Συμφωνία των Πρεσπών και ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για την θέση της σε ισχύ. Ποιος διεθνολόγος, ποιος διεθνής νομοθέτης, και ποιος διαπραγματευτής διεθνών συμφωνιών δημιούργησε αυτή τη σκευωρία; Αυτός για εμένα, πρέπει να βρεθεί για να του απονείμουν βραβείο Νόμπελ διεθνούς σκευωρίας! Και στους συνεργάτες του, τους αρχιτέκτονες της “Συμφωνίας των Πρεσπών”, να απονεμηθεί βραβείο απάτης! Το κείμενο της “Συμφωνίας των Πρεσπών” που παρουσίασε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας ως την “Τελική Συμφωνία” στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στην Γενική Συνέλευση, ήταν το κείμενο που είχαν συνυπογράψει η Δημοκρατία της Ελλάδας και το “Δεύτερο Μέρος” στις 17 Ιουνίου 2018. Και όχι το τροποποιημένο κείμενο που επέβαλλαν οι όροι της “Συμφωνίας των Πρεσπών”. Την επόμενη ημέρα, στις 13 Φεβρουαρίου 2019, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών απέστειλε την επιστολή των δύο Εκπροσώπων και το κείμενο της Συμφωνίας της 17ης Ιουνίου 2018, στην Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Φερνάντα Εσπινόζα Γκαρθές, ζητώντας της να ενημερώσει τα μέλη των Ηνωμένων Εθνών. Στις 14 Φεβρουαρίου 2019, η Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, ενημέρωσε με επίσημη επιστολή τα πέντε Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των κρατών μελών. Αποστέλλοντάς τους το κείμενο της “Συμφωνίας των Πρεσπών”, όπως υπογράφηκε στις 17 Ιουνίου 2018. Την ίδια ημέρα, στις 14 Φεβρουαρίου 2019, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, με επίσημη επιστολή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας και την Γενική Συνέλευση, αποστέλλει την “Συμφωνία των Πρεσπών”, και την επιστολή των δύο Εκπροσώπων, και ειδοποιεί τα όργανα των Ηνωμένων Εθνών ότι την έχει θέσει ως το Θέμα 118 της Ημερήσιας Διάταξης της 73ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης, που αφορούσε την ένταξη νέων μελών στα Ηνωμένα Έθνη. Η “Επιτροπή Ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών”, η Επιτροπή μας, ανέλαβε άμεση δράση. Ενώ η ομάδα των νομικών συμβούλων μας, εκτός και εντός της Ελλάδας ανέλυε τη νομιμότητα της “Συμφωνίας των Πρεσπών” και τη νομιμότητα της μονομερούς από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας κήρυξης της “Συμφωνίας των Πρεσπών” “εν ισχύ” στα Ηνωμένα Έθνη, εγώ προσωπικά, εν ονόματι της Επιτροπής, έκανα τις απαιτούμενες πολιτικές επαφές, στο επίπεδο που η ακύρωση της “Συμφωνίας των Πρεσπών” απαιτούσε. Ενημέρωσα λεπτομερώς τα κατάλληλα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την παράνομη διαδικασία της σύναψης και της επικύρωσης της “Συμφωνίας των Πρεσπών”. Και για το παράνομο και αντισυνταγματικό αποτέλεσμα των διαδικασιών επικύρωσης. Και ζήτησα από τα συγκεκριμένα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας την αντικειμενική αξιολόγησή τους στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ ζητούσε από τα Ηνωμένα Έθνη να αναγνωριστεί η χώρα τους ως νέο κράτος με την ονομασία “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”. Δηλαδή, την αίτηση να την κάνει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας. Υπενθύμισα στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι το 1992 και 1993, η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη, πέντε φορές αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν την “Δημοκρατία των Σκοπίων” ως ανεξάρτητο κράτος με ονομασία που εμπεριείχε την λέξη “Μακεδονία”. Επεσήμανα επίσης, στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος της “Δημοκρατίας των Σκοπίων”, Γκεόργκι Ιβάνοφ, ειδοποίησε γραπτώς τα Ηνωμένα Έθνη και την παγκόσμια κοινότητα, ότι ήταν αντίθετος στην “Συμφωνία των Πρεσπών” και δεν την υπέγραψε. Επεσήμανα επίσης στα συγκεκριμένα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι ήταν πρωτόγνωρο για μια άλλη χώρα να αιτείται αναγνώριση και ονομασία γειτονικού της κράτους. Όπως έκανε η Ελλάδα στην προκειμένη περίπτωση.

“Βόρεια Μακεδονία” όπως “Βόρειο Ισραήλ”;

Φανταστείτε, είπα, το ακόλουθο σενάριο: Μια καλή ημέρα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ και ο πρωθυπουργός της Παλαιστίνης συνάπτουν Συμφωνία να ονομάσουν την Παλαιστίνη “Βόρειο Ισραήλ”. Στην διαδρομή, ο Πρόεδρος της Παλαιστίνης, που είχε την συνταγματική αρμοδιότητα να επικυρώσει αυτή τη Συμφωνία, αρνείται να το κάνει. Οι πρωθυπουργοί της Παλαιστίνης και του Ισραήλ αγνοούν την απόφαση του Προέδρου και επικυρώνουν την Συμφωνία από τα Κοινοβούλιά τους. Και το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ μονομερώς αιτείται στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να αναγνωρίσουν την Παλαιστίνη με την ονομασία “Βόρειο Ισραήλ”. Αν κάτι τέτοιο γινόταν κυρίες και κύριοι δεν θα γέλαγε ο κόσμος όλος; Δε θα το θεωρούσε η παγκόσμια κοινότητα πρωτόγνωρο γεγονός; Δεν θα έλεγαν όλοι ότι το Ισραήλ παραβιάζει την εθνική ακεραιότητα της Παλαιστίνης; Το Συμβούλιο Ασφαλείας, προφανώς έκρινε ακατάλληλες τις πρωτόγνωρες ενέργειες μονομερούς κήρυξης της “Συμφωνίας των Πρεσπών” “εν ισχύ” και της μονομερούς αίτησης αναγνώρισης της “Δημοκρατίας των Σκοπίων” ως νέου κράτους με το όνομα “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”, αποφεύγοντας περαιτέρω ενέργειες από πλευράς του, αφήνοντας το μέρος της “Συμφωνίας των Πρεσπών” που αφορούσε την ονομασία “Βόρεια Μακεδονία” να ξεψυχήσει αθόρυβα στα γραφεία του Προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας. Η 73η Συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών έληξε. Και μαζί της έληξε και η μονομερής προσπάθεια της Ελληνικής κυβέρνησης να κηρύξει την “Συμφωνία των Πρεσπών” εν ισχύ και τα Ηνωμένα Έθνη να αναγνωρίσουν την “Δημοκρατία των Σκοπίων” ως νέο, ανεξάρτητο κράτος με την ονομασία “Βόρεια Μακεδονία”. Έτσι απεβίωσε η επίσημη ονομασία των Σκοπίων ως “Βόρεια Μακεδονία” από τα Ηνωμένα Έθνη, στο γραφείο του Προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Η Επιτροπή Ακύρωσης της “Συμφωνίας των Πρεσπών” με τους νομικούς συμβούλους μας στην Αμερική, με τη στενή συνεργασία του καθηγητή μας Γιώργου Κασιμάτη και με τις συμβουλές του Πρέσβη μας Λευτέρη Καραγιάννη, αξιολογούν τα αποτελέσματα της τελικής νομικής μελέτης, ούτως ώστε να αποφασιστεί σε ποιο παγκόσμιο νομικό φόρουμ θα αποταθούμε προκειμένου να εξαλείψουμε ολοκληρωτικά την Συμφωνία των Πρεσπών. Η ακύρωση εξ ολοκλήρου της “Συμφωνίας των Πρεσπών” από το Διεθνές Δίκαιο είναι για μένα σίγουρη. Και όπως υποσχέθηκα στους κατοίκους της Φλώρινας και των Πρεσπών, όταν τους επισκέφτηκα, θα την θάψουμε στο ίδιο σημείο στις Πρέσπες, δίπλα στην λίμνη, όπου οι αρχιτέκτονες και οι κατασκευαστές της “Συμφωνίας των Πρεσπών”, την υπέγραψαν στις 17 Ιουνίου 2018. Στο Άρθρο 20, παράγραφος 9 της “Συμφωνίας των Πρεσπών”, οι νομοθέτες κατασκευαστές της Συμφωνίας, επιβάλουν με όρους που μόνο ο πατέρας των νόμων, ο Λυκούργος της Σπάρτης, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει, και πράγματι χρησιμοποίησε. Συγκεκριμένα και χωρίς ντροπή λέει στη Συμφωνία ότι “οι διατάξεις της παρούσας Συμφωνίας θα παραμείνουν σε ισχύ για αόριστο χρονικό διάστημα και είναι αμετάκλητες. Δεν επιτρέπεται καμία τροποποίηση της παρούσας Συμφωνίας.(…)”! Με άλλα λόγια, ότι παρανομία, ότι αντισυνταγματική πράξη και ότι ψέμα και διεκδίκηση υπάρχει στο κείμενο της “Συμφωνίας των Πρεσπών” δεν μπορεί να αλλάξει από κανέναν και από τίποτα. Κυρίες και κύριοι, όταν η “Συμφωνία των Πρεσπών”, η σκευωρία που σας προανέφερα, δει το φως της παγκόσμιας δικαιοσύνης, και θα το δει σύντομα, θα καταλήξει στον κάλαθο των αχρήστων. Και οι σκευωρείς της θα καταλήξουν τουλάχιστον σε άμεση πολιτική συνταξιοδότηση. Πριν δώσω τον λόγο στον διακεκριμένο καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γεώργιο Κασιμάτη και στη συνέχεια στον αξιότιμο πρέσβη επί τιμή Λευτέρη Καραγιάννη θέλω να σας ενημερώσω ότι όταν τελειώσουν τις τοποθετήσεις τους και πριν τις ερωτήσεις σας, θα σας παρουσιαστεί το μουσικό κομμάτι, που δημιουργήθηκε με τίτλο: «Κάτω τα χέρια άπαντες απ’ τη Μακεδονία»! 
Σημείωση: Στην εκδήλωση για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα δεν παρέστη ουδείς Βουλευτής της ΝΔ, της αυριανής ελληνικής κυβερνήσεως…

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου