Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Novartis: Η απάτη με το περίφημο ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης


Του Μανόλη Καψή

Υπομονετικά παρακολούθησα χθες τη συνέντευξη του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στον τηλεοπτικό σταθμό Open. Δεν με εξέπληξαν τα όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός, ούτε κάν η αναλυσή του, για τον λόγο που έδωσε το "παρών" στην "αντικυβερνητική" διαδήλωση του Πολυτεχνείου. Ούτε καν η ερμηνεία, για τον λόγο που αποφάσισε στο ύψος της Μεγάλης Βρετανίας, να στρίψει δρόμο.

Θύμωσα σε πολλά σημεία, αλλά εκεί που εξερράγην ήταν όταν ο κ. Τσίπρας σχολίασε τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis. Υποθέτω ο εκνευρισμός θα οφείλεται και στις νουθεσίες που διατύπωσε προς τους Έλληνες δημοσιογράφους να ανατρέξουμε  και να προβάλουμε το περίφημο ελβετικό ντοκιμαντερ για το σκάνδαλο, υπονοώντας -όπως το συνηθίζει- ότι σκοτεινά συμφέροντα κρύβονται πίσω απο τη δήθεν σιωπή του ελληνικού τυπου.

Ο εκνευρισμός οφείλεται όμως και στο προφανές συμπέρασμα, ότι εκείνος που δίνει "οδηγίες" στους δημοσιογράφους, προφανώς και δεν έχει δει ούτε ο ίδιος, το περίφημο βίντεο. Όπως υποψιάζομαι και οι περισσότεροι από τους συντρόφους της ριζοσπαστικής αριστεράς... και ας το "ανέβασε" όλο στην ηλεκτρονική της σελίδα η "Αυγή". Με υπότιτλους μάλιστα, έστω και ολίγον πειραγμένους, για τη διευκόλυνση των φίλων της διαφάνειας.

Γιατί φυσικα αν το είχαν δει, θα είχαν διαπιστώσει το προφανές. Ότι πουθενά οι μάρτυρες που έχουν καταθέσει στο FBI, δεν αναφέρονται σε χρηματισμό πολιτικών. Πουθενά. Όλες οι μαρτυρίες αφορούν τον χρηματισμό των γιατρών, καθώς και τις υπόγειες σχέσεις με την εταιρεία ορισμένων "καθηγητών", που εκτελούσαν χρέη συμβούλων των υπουργών Υγείας και της τρόικας.

Και το ακόμα χειρότερο για τους συντρόφους της Κουμουνδούρου, είναι ότι η μοναδική αναφορά που γίνεται σε πιθανό χρηματισμό πολιτικών, γίνεται με την επισήμανση ότι αν έγινε τέτοια συναλλαγή, η εταιρεία δεν ήθελε να το ξέρει. Και δεν το ξέρει... Ομολογούν δηλαδή την πλήρη άγνοιά τους, για οποιαδήποτε βρώμικη συναλλαγή με πολιτικό πρόσωπο.

Ο ανώνυμος μάρτυρας, στο περίφημο ντοκυμαντέρ, λέει οτι η "δουλειά" με τα φάρμακα, γινόταν μέσω του Νίκου Μανιαδάκη, που ήταν ο σύμβουλος πολλών υπουργών, πρόσωπο εμπιστοσύνης της τρόικας και ταυτόχρονα, στο pay roll της Novartis: "Η εταιρεία του (σ.σ του κ. Μανιαδάκη) έδινε σχέδια που ήταν φουσκωμένα, με αποτέλεσμα να λαμβάνει παρά πολλά χρήματα. Ίσως ήταν ικανός να κάνει τη βρώμικη δουλειά και να κρατήσει τα χρήματα. Εάν η βρώμικη δουλειά εκτελέστηκε, η Novartis δεν θα ήθελε να ξέρει αν ο Μανιαδάκης είχε διαφθείρει τον κάθε υπουργό ή όχι. Την Novartis δεν την ενδιέφερε. Ο στόχος είχε επιτευχθεί. Φτάνει"...

Συμπέρασμα. Η εταιρεία και οι μάρτυρες πρώην υπάλληλοι της εταιρείας, δεν έχουν -και δεν είχαν ποτέ-  ιδέα για χρηματισμό πολιτικών. Μόνο εικασίες μπορούν να κάνουν.

Γι' αυτο και σε όλες τις δηλώσεις τους οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρονται γενικώς και αορίστως στις "φοβερές αποκαλύψεις" του ντοκιμαντέρ, και όχι σε συγκεκριμένα στοιχεία ή δηλώσεις. Γιατί απλά δεν υπάρχουν αποκαλύψεις. Τουλάχιστον για πολιτικούς. Γιατί για τους γιατρούς, οι αποκαλύψεις είναι όντως συνταρακτικές.

Και η υπόθεση γίνεται ακόμα πιο βαρειά, αν τελικά αποδειχθει ότι οι ίδιοι οι μάρτυρες του FBI είναι οι ίδιοι οι κουκουλοφόροι μάρτυρες που κατέθεσαν στην ελληνική δικαιοσύνη. Αλλά γι΄ αυτό ας περιμένουμε.

Υ.Γ. Η μόνη άλλη αναφορά που γίνεται, είναι η περίφημη φράση του Αδωνι Γεωργιάδη που έγινε παντιέρα, "μονταρισμένη" φυσικά από τους υποτιτλιστές της "Αυγής". Όπου επιχειρηματολογώντας για την εισαγωγή στην ελληνική αγορά νέων φαρμάκων, που ενέκρινε ο ίδιος , σημείωσε:

"Γεωργιάδης: Και θα πρέπει να καταλάβετε ότι εταιρείες όπως η Novartis μπορεί να δίνουν χρήματα σε πολιτικούς ή σε γιατρούς ή δεν ξέρω σε ποιούς, επίσης όμως σώζουν και ζωές.
Δημοσιογράφος: Ναι σωστά, έχετε απόλυτο δίκιο."
Αλλά θα πρέπει να είσαι τελείως ΣΥΡΙΖΑ για να βγάλεις το συμπέρασμα -όπως έκαναν οι σύντροφοι- ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε χρηματισμό πολιτικών. Ή να μην ξέρεις ελληνικά...

https://www.capital.gr/arthra/3394683/novartis-i-apati-me-to-perifimo-ntokimanter-tis-elbetikis-tileorasis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου