Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ύψωμα 731 ! Η Ελλάδα τίμησε Επιτέλους την θυσία των παιδιών της !


Ύψωμα 731 ! Η Ελλάδα τίμησε Επιτέλους την θυσία των παιδιών της !
simaiaΉταν μια  μέρα από τις ημέρες εκείνες που σε κάνει να ξεχωρίζεις από τους άλλους !
Ήταν μια μέρα που δεν είχε πολιτικό κόστος αλλά και ούτε πολιτικά οφέλη
Ήταν μια μέρα γεμάτη Μνήμες και θύμισες αλλά και δάκρυα ανακούφισης !
Μπορεί ο πόνος των χαμένων Ηρώων του 5ου Συντάγματος των Θεσσαλών να σκεπάζει την καρδιά και να θυμίζει τον χαμό του Πατέρα ,του γιου ,του Αδερφού στα αφιλόξενα βουνά της Αλβανίας ,αλλά πιο πολύ πονάει ο «ξεχασμός» ,η μη αναγνώριση της θυσίας ακόμη και εκείνο το Ρωμαίικο …έλα βρε αδερφέ
ποιος το θυμάται τώρα !
Λαός που δεν έχει θύμισες και Μνήμες χάνεται έγραψε κάποτε κάποιος …
Κάποιοι μπορεί να μέτρησαν το μνημείο των Ηρώων με το πόσο κόστισε εν μέσω οικονομικής κρίσεως …Είναι όμως οι ίδιοι που χρόνια τώρα δεν τόξευσαν ούτε μια κουβέντα ,ούτε έγραψαν μια αράδα εναντίον εκείνων που εσκεμμένα συνέβαλαν στην οικονομική καταστροφή της Ελλάδος !
Αλλά τούτες τις ώρες αυτούς τους τυχάρπαστους ,τα ανθρωπάκια ,τα προσπερνάμε και τα αφήνουμε πίσω μας να φάνε τη σκόνη μας ,καθώς πορευόμαστε προς το Μνημείο των Πεσόντων κρατώντας απλά δάφνινα στεφάνια που θα στεφανώσουν  τους δικούς μας νεκρούς !
Το οδοιπορικό της Τιμής προς το Μνημείο των Πεσόντων που έκανε τους απλούς ανθρώπους να σκύψουν το κεφάλι και τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδος να δακρύσει σκύβοντας το γόνυ μπροστά στο μέγεθος της Θυσίας ετούτων των απλών ανθρώπων ,που δεν διεκδίκησαν ποτέ τίποτε, ούτε εξαργύρωσαν την θυσία τους ,σαν κάτι άλλους Νέο-Έλληνες
Μα μόνο Στρατιώτες είναι οι Νεκροί; αναρωτήθηκε δημοσιογράφος του τοπικού τύπου ακούγοντας τα ονόματα στο προσκλητήριο των Νεκρών Ηρώων που διάβαζε Αξιωματικός της ΣΜΥ
Απόστρατος Αξιωματικός του θύμισε ότι η Ελλάδα πολεμούσε από τον Οκτώβριο και οι Αξιωματικοί του 5ου Συντάγματος είχαν σκοτωθεί στο μέτωπο …Είχαμε βλέπεις φτάσει πολεμώντας στην άνοιξη του 41 !
Χθες ήταν όλοι εκεί και όσοι δεν ήταν απλά έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία να ζήσουν και αυτοί μια στιγμή από την Ιστορία της Ελλάδος που έγραψαν οι δικοί τους άνθρωποι !
Οι Νεκροί μας έχουν από εχθές μαζί τους και τις ευχές ενός βασανισμένου αλλά υπερήφανου λαού που έκλαψε και τίμησε επιτέλους τους Νεκρούς του Υψώματος 731 που γονάτισαν και ρεζίλεψαν μια Αυτοκρατορία !
Αιωνία σας η Μνήμη …Εμείς η γενιά τούτης της Πατρίδος σας Ευγνωμονούμε !
Από το πρωί η πόλης των Τρικάλων σημαιοστολίστηκε με τα παιδιά να παίρνουν τον δρόμο προς την Άγιο Νικόλα που από το πρωί σκορπούσε τον ήχο της καμπάνας καλώντας τους πιστούς στην Δοξολογία !
Όλοι έφτασαν από παντού με τον ΥΕΘΑ και τον Α/ΓΕΕΘΑ να προσγειώνονται στο γήπεδο των Τρικάλων όπου τους υποδέχθηκαν ο Στρατάρχης της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Τελίδης ,ο Αρχηγός ΑΤΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Βαίτσης και ο Διοικητής της ΣΜΥ !
Εν των μεταξύ όλοι οι δρόμοι που οδηγούσαν στο Μνημείο των Πεσόντων γέμισαν από απλούς Πολίτες που πήραν το δρόμο με τα μικρά παιδιά στην αγκαλιά τους !
Ήρθαν από από παντού, από την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, μέχρι την Τρίπολη και την Ορεινή Αρκαδία ,από τα Γιάννενα και το Αργυρόκαστρο μέχρι και το Δίστομο !
Παρόντες στα Αποκαλυπτήρια   οι  Φρουροί του Μνημείου, οι Φουστανελοφόροι της Ράξας αλλά και οι Πόντιοι των Τρικάλων παρόντες με το λάβαρο τους και με τις πάντα πολεμικές τους φορεσιές!
Ήταν εκεί και η συνέχεια της Ελλάδος κρατώντας τον Μπαμπά τους από χέρι …Ήταν οι απόμαχοι της Ζωής που ζωντάνεψαν μαθαίνοντας την τιμητική της Ημέρας !
Ήταν οι Απόστρατοι των Τρικάλων ,της Καρδίτσα και της Λάρισας με επικεφαλής τους Προέδρου τους !
Ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ Λάρισας Συνταγματάρχης Παπαπαρίσης μετέφερε μήνυμα από τον Πρόεδρο της ΕΑΑΣ Αντιστράτηγο Μαυρεδόπουλο Παντελή που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί!
Αλλά ήταν και οι ανώνυμοι και αρκετοί επώνυμοι με τον  εγγονό του Νίκου Λεοντάρη να ξεσπά σε κλάματα όταν παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από τα χέρια του Αντιπεριφεριάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη για την ηρωική πράξη του να σώσει την Σημαία του 5ου Συντάγματος με κίνδυνο της ζωής του
Μεγάλη η ημέρα η χθεσινή  και μεγαλύτερη σε όσους ευτύχησαν να την ζήσουν από κοντά …Πώς να προσπεράσεις τα δάκρυα του υπέργηρου Μαχητή του Υψώματος 731 που θόλωσαν τα μάτια του  ψάχνοντας ανάμεσα στα ονόματα των νεκρών τους Συμπολεμιστές του ;
Κάποιος έφερε μια χούφτα χώμα από το Ύψωμα 731 και το σκόρπισε στο χώρο του Μνημείου που από σήμερα οι Σκιές των Νεκρών Πολεμιστών που θα περπατάνε και θα αχνοφαίνονται στη πρωινή δροσιά του Θεσσαλικού Κάμπου καθώς θα επιστρέφουν πια στα σπίτια τους ! mnhmeio
Η Πατρίδα δεν μας χρωστάει τίποτε …Αλλά οι Πατριώτες οφείλουν να αναγνωρίζουν την θυσία για τη λευτεριά !
Μακρυγιάννης Χρήστος Αξιωματικός ε.α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου