Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ (άμεσα ή έμμεσα) ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΒΥΖΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ;


 
ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Τα στελέχη της «ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» και ο υποψήφιος Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης βρισκόμενοι καθημερινά στην μεγαρική και νεοπεραμιώτικη κοινωνία, αφουγκραζόμενοι τα προβλήματα, τις σκέψεις και τις ανησυχίες των πολιτών, δεν θα μπορούσανε παρά, να έρθουν αντιμέτωποι με ένα ζήτημα, που  αγγίζει και  στενοχωρεί όλους, φιλάθλους και μη. Μπορεί να μην αφορά την καθημερινότητα και την επιβίωσή των πολιτών, αφορά όμως ένα επίσης σοβαρό θέμα, όπως είναι η φήμη και το όνομα της πόλης των Μεγάρων, που πλήττεται σοβαρά λόγω της κατάντιας και του εξευτελισμού, στα οποία έχει περιέλθει το άλλοτε καμάρι της: ο ΒΥΖΑΣ Μεγάρων.
Περίεργες καταστάσεις, περίεργοι άνθρωποι, υποθέσεις πλαστοπροσωπίας (πρόσφατες καταγγελίες) και πολλά ακόμη στοιχεία, που θλίβουν άπαντες, ασχολούμενους και μη με το ποδόσφαιρο. Εξευτελισμός  της πόλης μας παντού αφού πανελλήνιας εμβέλειας μέσα ανέδειξαν το ζήτημα. Αρκετοί τοπικοί δημοσιογράφοι έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και καιρό. Η ποδοσφαιρική ομάδα του ΒΥΖΑΝΤΟΣ όμως, πέρα από σύμβολο της πόλης, είναι μια ανώνυμη εταιρεία που- αρέσει δεν  αρέσει-ανήκει στους μετόχους της. Τώρα ποίοι τους έφεραν σαν μεσσίες είναι άλλο ζήτημα.
Ερωτάται λοιπόν η διοίκηση του Δήμου και  ο Δήμαρχος  προσωπικά:
1.      Σε ποίο σημείο είναι «συγκοινωνούντα δοχεία» ο δήμος με τον ΒΥΖΑΝΤΑ μέσω προτάσεων για «μπροστάρηδες» αμφιβόλου ποιότητας; (Είναι γνωστά τα πρωτοσέλιδα των τοπικών εφημερίδων, που διατυμπάνιζαν τις συναντήσεις του Δημάρχου με τους διάφορους επίδοξους και πιθανούς προέδρους του ΒΥΖΑΝΤΟΣ) .
2.      Ποίοι είναι αυτοί, που σε περιόδους καλής πορείας της ομάδας τρέχουν να καρπωθούν την δόξα της και τι θα κάνουν τώρα, που η ομάδα βρίσκεται προ του χείλους του γκρεμού;
3.      Με ποιο τρόπο έχει παραχωρηθεί το Δημοτικό Στάδιο και το Δημοτικό Γήπεδο στην ΠΑΕ ΒΥΖΑΣ Μεγάρων; Είναι απαίτηση όλων των πολιτών, να γνωστοποιηθεί η σύμβαση με την οποία παραχωρείται δημόσια περιουσία σε μια ανώνυμη εταιρεία.
4.      Επειδή, μ’ αυτά και μ’ αυτά, ήρθε το πανελλήνιο ρεζιλίκι και για την πόλη και η καταστροφή για την ομάδα, υπάρχει «πλάνο επόμενης ημέρας» και σε τι βαθμό έχει σχεδιάσει ο Δήμαρχος πιθανή εμπλοκή του Δήμου με αυτό;
Το μέλλον οδηγεί δυστυχώς και απ' ότι φαίνεται σε επικίνδυνη πορεία την ιστορική ομάδα του ΒΥΖΑΝΤΟΣ. Η επόμενη διοίκηση του Δήμου δεν θα πρέπει να εμπλακεί με μυστικές συμφωνίες και προτάσεις ατόμων αμφιβόλου ποιότητας. Θα πρέπει απλά, λόγω των ειδικών ευθυνών, να είναι τουλάχιστον «θεσμικός τοποτηρητής», έτσι ώστε παρόμοιοι «περίεργοι» τύποι να μην εμφανιστούν ξανά και μάλιστα με τις «ευλογίες» και την ενίσχυση δημοτικής και κρατικής περιουσίας. ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ                                                                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου