Διατροφικό σκάνδαλο που ανακάλυψε η ένωση Τούρκων Γεωπόνων , συνταράσσει τη γειτονική χώρα.
Σε επιφυλακή βρίσκεται και η χώρα μας καθώς πάρα πολλά από αυτά τα «θανατηφόρα» προϊόντα καταλήγουν στο πιάτο των Ελλήνων.
Πιο συγκεκριμένα, από τις περίπου 400.000 επιχειρήσεις , συμπεριλαμβανομένων των παραγωγών και των εμπόρων λιανικής πώλησης στη βιομηχανία τροφίμων της Τουρκίας, επίσημη άδεια διαθέτουν μόνο οι 40.000.
Όπως διαβάζουμε στην τουρκική εφημερίδα todayszaman.com στην λίστα του θανάτου που αποκάλυψαν οι έλεγχοι των Τούρκων Γεωπόνων ήταν τα αγελαδινά λουκάνικα τα κεφτεδάκια που περιείχαν κρέας αλόγου και γαιδάρου, τα χοιρινά λουκάνικα που περιείχαν σκόρδο ξεφλουδισμένο σε ασβέστη και νερό, βούτυρα που αναμιγνύονταν με το φυτικά έλαια , νερό αραιωμένο με γάλα, πιστοποιήθηκε η ύπαρξη επιβλαβούς ζελατίνης σε γιαούρτια , ζάχαρη και καραμέλες βαμμένα με χρωματιστά υφάσματα, φιστίκι και μπιζέλια βαμμένα πράσινα, σύκα σε οικτρή κατάσταση, σταφίδες που καλύπτονταν με καύσιμο ντίζελ, μελάσα σταφυλιών που πωλούνταν ως μελάσα ζαχαρότευτλων, Κοτόπουλα που είχαν μέσα εντόσθια , κρέατα που εμπεριείχαν νερό για να είναι βαρύτερα, λευκά κρέατα χλωριωμένα για καλύτερη φρεσκάδα, πιπεριές τσίλι που εμπεριείχαν σκόνη από τούβλα, ελιές βαμμένες με χημική χρωστική ουσία, τσιγάρα που περιείχαν σκόνη ξύλου, ποτά με μεθυλική αλκοόλη, Κρασιά διαλυμένα με νερό και ψεύτικο σαλέπι σε παγωτό. Πρόκειται για «χειροβομβίδες» κανονικές για την δημόσια υγεία .
Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Τουρκική Ένωση Γεωπόνων δημοσίευσε μια έρευνα με τίτλο «αλλοιωμένα τρόφιμα», στην οποία καταγγέλλονται με συγκλονιστικό τρόπο, οι απίστευτες «ανθυγιεινές» μέθοδοι παραγωγής τροφίμων που χρησιμοποιούνται από τους Τούρκους παραγωγούς.
Ενώ αυτές οι αποκαλύψεις αποκαλύπτονται εκτενώς από τα μέσα ενημέρωσης καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας, μια μικρή αλλά κρίσιμη λεπτομέρεια διαφεύγει της προσοχής του κοινού, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα .
Σε επιφυλακή βρίσκεται και η χώρα μας καθώς πάρα πολλά από αυτά τα «θανατηφόρα» προϊόντα καταλήγουν στο πιάτο των Ελλήνων.
Πιο συγκεκριμένα, από τις περίπου 400.000 επιχειρήσεις , συμπεριλαμβανομένων των παραγωγών και των εμπόρων λιανικής πώλησης στη βιομηχανία τροφίμων της Τουρκίας, επίσημη άδεια διαθέτουν μόνο οι 40.000.
Όπως διαβάζουμε στην τουρκική εφημερίδα todayszaman.com στην λίστα του θανάτου που αποκάλυψαν οι έλεγχοι των Τούρκων Γεωπόνων ήταν τα αγελαδινά λουκάνικα τα κεφτεδάκια που περιείχαν κρέας αλόγου και γαιδάρου, τα χοιρινά λουκάνικα που περιείχαν σκόρδο ξεφλουδισμένο σε ασβέστη και νερό, βούτυρα που αναμιγνύονταν με το φυτικά έλαια , νερό αραιωμένο με γάλα, πιστοποιήθηκε η ύπαρξη επιβλαβούς ζελατίνης σε γιαούρτια , ζάχαρη και καραμέλες βαμμένα με χρωματιστά υφάσματα, φιστίκι και μπιζέλια βαμμένα πράσινα, σύκα σε οικτρή κατάσταση, σταφίδες που καλύπτονταν με καύσιμο ντίζελ, μελάσα σταφυλιών που πωλούνταν ως μελάσα ζαχαρότευτλων, Κοτόπουλα που είχαν μέσα εντόσθια , κρέατα που εμπεριείχαν νερό για να είναι βαρύτερα, λευκά κρέατα χλωριωμένα για καλύτερη φρεσκάδα, πιπεριές τσίλι που εμπεριείχαν σκόνη από τούβλα, ελιές βαμμένες με χημική χρωστική ουσία, τσιγάρα που περιείχαν σκόνη ξύλου, ποτά με μεθυλική αλκοόλη, Κρασιά διαλυμένα με νερό και ψεύτικο σαλέπι σε παγωτό. Πρόκειται για «χειροβομβίδες» κανονικές για την δημόσια υγεία .
Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Τουρκική Ένωση Γεωπόνων δημοσίευσε μια έρευνα με τίτλο «αλλοιωμένα τρόφιμα», στην οποία καταγγέλλονται με συγκλονιστικό τρόπο, οι απίστευτες «ανθυγιεινές» μέθοδοι παραγωγής τροφίμων που χρησιμοποιούνται από τους Τούρκους παραγωγούς.
Ενώ αυτές οι αποκαλύψεις αποκαλύπτονται εκτενώς από τα μέσα ενημέρωσης καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας, μια μικρή αλλά κρίσιμη λεπτομέρεια διαφεύγει της προσοχής του κοινού, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα .
Πηγη voicenews
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου