Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Η Μυρσίνη και η αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ

Της Αλίκης Χατζή
Θα ήταν ντροπή για τον «αριστερό ΣΥΡΙΖΑ» του Αλέξη Τσίπρα (αν δεν ήταν κατά πολύ χειρότερος από τους «ακραία δεξιούς ΑΝΕΛ» του Πάνου Καμμένου) αυτή η κατάσταση που δημιουργήθηκε με την Μυρσίνη Λοΐζου και τις έντονες αναταράξεις της «αναρχικής» της συνείδησης, που για λίγες μέρες βρήκαν ευτυχή διέξοδο στην «τιμητική» πρόταση του κυβερνητικού κόμματος να συμπεριληφθεί στο «κεντροαριστερό» του ευρωψηφοδέλτιο.
Είναι όμως ντροπή για όλους μας. Και αδικούμαστε κατάφωρα από αυτή την πολιτική προστυχιά. Πρόκειται για πρωτοφανή ευτελισμό δίχως όρια, των πολιτικών ηθών.

Το δυστύχημα είναι ότι μια εξευτελιστική για τα πολιτικά ήθη «συναλλαγή» που ξεκίνησε με στόχο τον εντυπωσιασμό των
ψηφοφόρων κατέληξε με την «υψηλού συμβολισμού» καταρράκωση των δημοκρατικών ηθών. Δεν υπάρχει αντίστοιχο προηγούμενο, ακόμη και στις πιο ταραγμένες περιόδους της χώρας μας, με αυτό που συντελείται φόρα – παρτίδα, μπροστά στα μάτια μας. Συναισθηματικοί εκβιασμοί, εμετικά παζαρέματα, παντελής έλλειψη στοιχειωδών προσχημάτων προκειμένου να προστατευθεί η εμβρόντητη κοινωνία. Μια εικόνα ηθικής παρακμής και μακάβριας αποσύνθεσης που μολύνει την καθημερινότητα και προσβάλει κατάφορα τον κάθε Έλληνα πολίτη προσωπικά.
Είναι δε, τόση η αναισχυντία των πρωταγωνιστών, που αγωνιωδώς  προσπαθούν να πετάξουν από πάνω τους την ευθύνη, κάνοντας τους αιφνιδιασμένους από την είδηση ότι η Μυρσίνη Λοΐζου εισέπραττε για 5,5 χρόνια την σύνταξη της νεκρής μητέρας της και έχει καταδικαστεί γι' αυτό.
Ψέματα! Οι αγωνιστές της Αριστεράς και της Προόδου αμέσως μόλις ενημερώθηκαν (και από τις δικές τους δημοσκοπήσεις) ότι καταρρέουν σε όλη την Ελλάδα, έβγαλαν τα κιτάπια τους και πανικόβλητοι άρχισαν να ψάχνουν συγγενείς προσώπων – συμβόλων της Αριστεράς για να τους κατεβάσουν υποψήφιους. Επικοινώνησαν με πολλούς!!! Κάποιοι, όπως ο γιος του Μπελογιάννη, ο Νίκος, αρνήθηκαν παρά τις έντονες και ενοχλητικές πιέσεις ( όλων των … ειδών). Μερικοί , οι πιο ευάλωτοι, δέχθηκαν. Ποια είναι η Μυρσίνη Λοΐζου και πόσο σοβαρά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, το γνώριζαν χρόνια τώρα. Μέχρι πριν από λίγους μήνες την ειρωνεύονταν και την χλεύαζαν γι' αυτά!

Στην απόγνωση τους ότι χάνουν, την πλησίασαν συνειδητά, στοχεύοντας να «κλέψουν» από την δόξα του πατέρα της για να αγοράσουν ψήφους. Της έταξαν ότι θα την…σώσουν… και θα «σωθεί» και η έφηβη κόρη της! Εύκολο ήταν, πολύ!

Και μετά έκαναν τα κορόιδα … για όλα όσα δεν μπορούσαν να κρυφτούν. Από το Κουφοντίνα μέχρι τους «μπάτσους» που «καίγονταν όμορφα» και άλλα πολλά και στενάχωρα. Γιατί όλα ήταν γνωστά στις αριστερές κομματικές και καλλιτεχνικές παρέες της χώρας. Την άφησαν μόνη στην «αρένα», αδιαφορώντας ακόμη και για την έφηβη κόρη της, «την δίνουν» ξεδιάντροπα ως «ΨΥΧΩκόρη», επισημαίνοντας ότι θυμίζει τον… «ψυχώ δολοφόνο» του Χίτσκοκ και … όλα καλά! Αυτοί θα συνεχίσουν τον αγώνα τους κατά της … Ευρωπαϊκής ακροδεξιάς.

Ένα μόνο: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδείχτηκε ένα πουκάμισο αδειανό, όσο ένα πουκάμισο μολυσμένο, ένα κουρέλι που με ύβρεις, διαστρεβλώσεις, εκβιασμούς και δολοπλοκίες προσπαθεί να περάσει ως μεταξωτό.

Αυτό είναι το νέο ήθος και ύφος της εξουσίας τους!

Έκαναν τη Μ. Λοίζου το πιο στοχοποιημένο άτομο. Την (και μητέρα) Μυρσίνη του Μάνου που από τώρα θα κινδυνεύει όπου σταθεί και όπου βρεθεί να υβρίζεται και να λοιδορείται για την ιδιωτική και οικογενειακή της ζωή από τον κάθε φανατικό ακροδεξιό λεβέντη. Την έριξαν βορά στα θηρία και την παράτησαν μόνη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου