Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Απολαυστικές ιστορίες ξεφτίλας με σκυλιά και πανεπιστημιακά άσυλα

Του Δημήτρη Καμπουράκη
Το θέμα έχει ήδη πάρει δημοσιότητα όμως εγώ θα το περιγράψω και εδώ, διότι πρόκειται για την αποθέωση του παραλογισμού που δημιουργεί ο νόμος για το πανεπιστημιακό άσυλο, σε συνδυασμό με τον τρόπο λειτουργίας του ελληνικού δημοσίου. Καθίστε λοιπόν αναπαυτικά και απολαύστε την Συριζαϊκή Ελλάδα του 2019.
Στον περιβάλλοντα χώρο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας που υπάρχει στην Κοζάνη, έχουν βρει καταφύγιο δεκάδες αδέσποτα σκυλιά. Τα αδέσποτα, ως γνωστόν, όταν είναι πολλά μαζί φτιάχνουν αγέλες που γίνονται επικίνδυνες. Ο πρύτανης του ΤΕΙ Στέργιος Γκανάτσιος έχει στο γραφείο του έναν κατάλογο με 100 φοιτητές που έχουν δεχθεί επιθέσεις και δαγκώματα από τα αδέσποτα. Μερικά παιδιά χρειάστηκε να νοσηλευτούν με καταφαγωμένες τις γάμπες τους.
Η διοίκηση του ΤΕΙ αλλά και μεμονωμένα θύματα των σκυλιών, έχουν καλέσει τον δήμο Κοζάνης να επέμβει με την αρμόδια υπηρεσία του και να περιμαζέψει τα αδέσποτα. Εδώ τα πράγματα αρχίζουν να μπερδεύονται. Ο μεν δήμος υποστηρίζει ότι μπήκε κάποιες φορές στην αυλή του ΤΕΙ και μάζεψε κάποια σκυλιά, όμως η νομική υπηρεσία του ιδρύματος τον απείλησε ότι θα στείλει τους υπευθύνους του δήμου στον εισαγγελέα, διότι παραβιάζουν χώρο πανεπιστημιακού ασύλου.
Ο πρύτανης υποστηρίζει ότι κάλεσε τον δήμο να επέμβει ως όφειλε δίχως εντολή, αλλά ότι ο δήμος ζήτησε εγγράφως επίσημη απόφαση του ιδρύματος για άρση του πανεπιστημιακού ασύλου πριν το κάνει. Τέλος πάντων, όποιος απ’ τους δυο κι αν το προκάλεσε, συνεδρίασε τελικά το Πρυτανικό Συμβούλιο και έκανε άρση του πανεπιστημιακού ασύλου από 1η μέχρι 8η Μαρτίου, ώστε να έχει το τυπικό δικαίωμα ο δήμος να στείλει τους μπόγιες του. (Κι όμως έγινε.)
Και συνεχίζω (δίχως σχολιασμό, για να μην γράψω καμιά βαριά κουβέντα): Ο δήμος Κοζάνης πήρε το χαρτί άρσης του ασύλου, όμως εξήγησε πως για να μπει μέσα χρειαζόταν να συνοδεύεται και από αστυνομικούς, διότι εντός του ΤΕΙ υπάρχουν ομάδες μαχητικών ζωόφιλων που σπάνε τα κεφάλια των δημοτικών υπαλλήλων που προσπαθούν να πιάσουν τα αδέσποτα σκυλιά. Το ΤΕΙ απάντησε στον δήμο ότι η άρση του ασύλου «εμπεριέχει» και την άδεια για αστυνομική συνοδεία, άρα δεν χρειάζεται ειδική απόφαση για είσοδο της ΕΛΑΣ στην αυλή του.
Ο δήμος πήγε στην ΕΛΑΣ, η οποία όμως του απάντησε ότι αρνείται να βάλει αστυνομικούς μέσα σε χώρο πανεπιστημιακού ασύλου δίχως απ’ ευθείας εντολή απ’ το Πρυτανικό Συμβούλιο προς την ΕΛΑΣ, διότι ο χώρος τελεί υπό κατάληψη από ομάδες αντιεξουσιαστών που θα κάνουν επεισόδια. Ο πρύτανης ανταπάντησε ότι η αστυνομία καλύπτεται με το χαρτί προς τον δήμο, ότι αρκετά ξεφτιλίστηκε το ίδρυμα με την πρώτη απόφαση (άρση πανεπιστημιακού ασύλου για αδέσποτα) και ότι δεν σκοπεύει να ξαναβάλει το Πρυτανικό Συμβούλιο να καλέσει επισήμως και εγγράφως την αστυνομία για να κυνηγήσει σκυλιά, διότι θα γίνει περίγελος της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Μετά την άρνηση της αστυνομίας να του δώσει δυνάμεις προστασίας, ο δήμος αποτάθηκε στην εισαγγελία Κοζάνης, η οποία όμως δήλωσε αναρμόδια και παρέπεμψε το θέμα στο ΤΕΙ και την αστυνομία. Στο μεταξύ, ο πρύτανης είχε ζητήσει τηλεφωνικά από τον δήμο να μπει στον χώρο το τριήμερο των Απόκρεω που οι φοιτητές (και οι μαχητικοί ζωόφιλοι) λείπουν, όμως ο δήμος του απάντησε ότι τα Σαββατοκύριακα οι υπηρεσίες του δεν εργάζονται.
Αντιστοίχως, ο δήμος κάλεσε τον πρύτανη να καθαρίσει τον χώρο απ’ τα σκυλιά με τους σεκιουριτάδες του ΤΕΙ, καθώς έχει ενδείξεις ότι με την κάλυψη του πανεπιστημιακού ασύλου, η αυλή του ιδρύματος έχει μετατραπεί σε παράνομο εκτροφείο σκυλιών που μετά πωλούνται στο εμπόριο. Το ΤΕΙ λέει ότι αυτό είναι αρμοδιότητα του δήμου και όχι της ιδιωτικής φύλαξης του ιδρύματος, η οποία ούτε το know hοw διαθέτει για τέτοιες επιχειρήσεις, ούτε ξέρει τι να κάνει τα σκυλιά που θα πιάσει.
Αποτέλεσμα όλου αυτού του απίστευτου μπάχαλου, είναι το ΤΕΙ να κάνει μήνυση στον δήμο Κοζάνης για παράλειψη καθήκοντος και ο δήμος να κατηγορεί τον πρύτανη ότι μεταθέτει τις ευθύνες του σε άλλους διότι δεν θέλει να δυσαρεστήσει εμπόρους ζώων και μπαχαλάκηδες. Φυσικά, κοπάδια σκυλιών συνεχίζουν να κυκλοφορούν ελεύθερα μέσα στο ΤΕΙ, δίχως στείρωση και ιατρική φροντίδα και να δαγκώνουν όποιον βρεθεί μπροστά τους. Αλλά τουλάχιστον παραμένει αλώβητο και απαραβίαστο το πανεπιστημιακό άσυλο του κ. Γαβρόγλου και η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών εντός του. Σα δεν ντρεπόμαστε λέω γω…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου