Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε, αναφερόμενος στις εκλογές του Ιουλίου, ότι «κερδίσαμε τους λαϊκιστές της Αριστεράς με μετριοπαθείς προτάσεις» και συμπλήρωσε ότι «μπορούμε να εγγυηθούμε μία νέα εποχή για την χώρα». Μάλιστα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτή αποτελεί μία κατάλληλη συγκυρία για να προωθήσει η Ελλάδα τις απαιτήσεις της στο διεθνές στερέωμα ενώ, σε ό,τι αφορά το εσωτερικό, έκανε λόγο για ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό.
Ο πρωθυπουργός έκανε σαφή αναφορά και στα βήματα που θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση με γνώμονα την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Ο ίδιος στάθηκε σε τρεις βασικούς πυλώνες για την οικονομική ανάταξη της χώρας: Χαμηλοί φόροι, δομικές μεταρρυθμίσεις και επίλυση των προβλημάτων των τραπεζών. «Αν κάνουμε αυτά τα τρία βήματα, τότε δεν βρίσκω λόγο γιατί να μην ανακάμψει οικονομικά η Ελλάδα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο ίδιος στάθηκε ακόμη και στην προσπάθεια που καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση για την προσέλκυση επενδύσεων τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνηση είναι να γίνει η ελληνική οικονομία πιο εξωστεφής. Στο επίκεντρο της τοποθέτησής του έθεσ την αποκρατικοποίηση του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, των Ελληνικών Πετρελαίων, καθώς και αυτοκινητοδρόμων, λιμανιών αλλά και τις αποκρατικοποιήσεις στο πεδίο της ενέργειας όπου αναμένεται να υπάρξουν, όπως ανέφερε, άμεσα εξελίξεις.
Τέλος, ο κ. Μητσοτάκη μίλησε και για τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, την οποία χαρακτήρισε ως θετική ενώ επισήμανε ότι ήταν η πρώτη συνάντησή τους με τη νέα του ιδιότητα. Στο στόχαστρο του Έλληνα πρωθυπουργού, όπως σημείωσε ο ίδιος, είναι να υπάρξει επανεκκίνηση στη σχέση με την Τουρκία ενώ συμπλήρωσε πως «η τουρκική πλευρά μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα για το μεταναστευτικό». Αναφερόμενος στη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας για την είσοδο των προσφυγικών ροών, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι πρόκειται για μία «αμοιβαία επωφελή (win - win) συμφωνία» ενώ τόνισε πως η Ε.Ε. παρέχει την απαραίτητη οικονομική υποστήριξη στην Τουρκία προς αυτή την κατεύθυνση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου