Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Νικήσαμε τους λαϊκιστές με μετριοπαθείς προτάσεις

Συνέντευξη στο Bloomberg TV παραχώρησε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που, μεταξύ άλλων, μίλησε για την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας στη χώρα, τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας αλλά και την προσπάθειά του να ξεκινήσει μία νέα περίοδος υγειούς διαλόγου και γειτνίασης με την Τουρκία.
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε, αναφερόμενος στις εκλογές του Ιουλίου, ότι «κερδίσαμε τους λαϊκιστές της Αριστεράς με μετριοπαθείς προτάσεις» και συμπλήρωσε ότι «μπορούμε να εγγυηθούμε μία νέα εποχή για την χώρα». Μάλιστα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτή αποτελεί μία κατάλληλη συγκυρία για να προωθήσει η Ελλάδα τις απαιτήσεις της στο διεθνές στερέωμα ενώ, σε ό,τι αφορά το εσωτερικό, έκανε λόγο για ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό.

Ο πρωθυπουργός έκανε σαφή αναφορά και στα βήματα που θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση με γνώμονα την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Ο ίδιος στάθηκε σε τρεις βασικούς πυλώνες για την οικονομική ανάταξη της χώρας: Χαμηλοί φόροι, δομικές μεταρρυθμίσεις και επίλυση των προβλημάτων των τραπεζών. «Αν κάνουμε αυτά τα τρία βήματα, τότε δεν βρίσκω λόγο γιατί να μην ανακάμψει οικονομικά η Ελλάδα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο ίδιος στάθηκε ακόμη και στην προσπάθεια που καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση για την προσέλκυση επενδύσεων τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνηση είναι να γίνει η ελληνική οικονομία πιο εξωστεφής. Στο επίκεντρο της τοποθέτησής του έθεσ την αποκρατικοποίηση του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, των Ελληνικών Πετρελαίων, καθώς και αυτοκινητοδρόμων, λιμανιών αλλά και τις αποκρατικοποιήσεις στο πεδίο της ενέργειας όπου αναμένεται να υπάρξουν, όπως ανέφερε, άμεσα εξελίξεις.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκη μίλησε και για τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, την οποία χαρακτήρισε ως θετική ενώ επισήμανε ότι ήταν η πρώτη συνάντησή τους με τη νέα του ιδιότητα. Στο στόχαστρο του Έλληνα πρωθυπουργού, όπως σημείωσε ο ίδιος, είναι να υπάρξει επανεκκίνηση στη σχέση με την Τουρκία ενώ συμπλήρωσε πως «η τουρκική πλευρά μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα για το μεταναστευτικό». Αναφερόμενος στη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας για την είσοδο των προσφυγικών ροών, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι πρόκειται για μία «αμοιβαία επωφελή (win - win) συμφωνία» ενώ τόνισε πως η Ε.Ε. παρέχει την απαραίτητη οικονομική υποστήριξη στην Τουρκία προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου