Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Αδ. Γεωργιάδης: Κωλοτούμπα για την καρέκλα

«Θα τους γδάρω! Δεν θα μου γλιτώσεις ούτε ένας απ’ αυτούς. Και τον Τσίπρα πάνω απ’ όλους, αυτός ο άθλιος, ο αχρείος γιατί αυτό είναι. Ο Τσίπρας δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην λογοδοτήσει γι’ αυτό που έκανε, ούτε μία στο εκατομμύριο. Δεν έχει καταλάβει που έμπλεξε. Ειδικά ο Τσίπρας που είναι διεφθαρμένος μέχρι το μεδούλι. Λέτε να μη ξέρω εγώ αν τα
παίρνει ο Τσίπρας. Θα τα δείτε στην Επιτροπή όταν θα πάω. Ας λειτουργήσει Επιτροπή και θα δείτε. Θα τα πω στην Προκαταρκτική για το ποιοι φαρμακοβιομήχανοι ενίσχυσαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρω τώρα πως...θα το δούμε»!
Αυτά έλεγε ο Άδωνις Γεωργιάδης τον Φεβρουάριο του 2018 στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha» σε μια έκρηξη θυμού εναντίον του πρώην πρωθυπουργού με αφορμή το σκάνδαλο Novartis και τις έρευνες που είχε ξεκινήσει η ελληνική δικαιοσύνη και όχι μόνο, προκειμένου να αναζητηθούν πολιτικές και ποινικές ευθύνες.
Σήμερα, ενάμισι χρόνο μετά, ο υπουργός Ανάπτυξης και ένα πλέον από τα... «πρωτοπαλίκαρα» του Κυριάκου Μητσοτάκη, γοητευμένος προφανώς από την καρέκλα της εξουσίας, ανακρούει πρύμναν, λέγοντας «Οι πρώην πρωθυπουργοί δεν μπορούν να οδηγούνται σε ποινικές διαδικασίες, εκτός και αν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία. Στην περίπτωση του κ. Τσίπρα δεν έχουν προκύψει τέτοια στοιχεία για να προχωρήσουμε στη διενέργεια προανακριτικής επιτροπής».

Μιλώντας στο ΑΠΕ ο κ. Γεωργιάδης επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις περί «δύο γραμμών»  στη ΝΔ, λέγοντας «Όλο αυτό με τις δύο δήθεν γραμμές της ΝΔ με αφήνει παγερά αδιάφορο. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχουν δύο γραμμές στη ΝΔ. Είμαστε όλοι συντεταγμένοι πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έχει δώσει τον τόνο που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στη συγκεκριμένη υπόθεση».

«Δεν έχουμε να κάνουμε με μια σύγκρουση Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ., Έχουμε να κάνουμε με κάτι πολύ βαθύτερο: με την υπονόμευση καίριων θεσμών του δημοκρατικού πολιτεύματος» επισημαίνει και αφού σημειώνει πως «είναι καθήκον μας να τους προστατεύσουμε και να αποκαταστήσουμε την αλήθεια» , υπογραμμίζει « Οι πρώην πρωθυπουργοί δεν μπορούν να οδηγούνται σε ποινικές διαδικασίες, εκτός και αν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία. Στην περίπτωση του κ. Τσίπρα δεν έχουν προκύψει τέτοια στοιχεία για να προχωρήσουμε στη διενέργεια προανακριτικής επιτροπής, εν αντιθέσει με τον κ. Παπαγγελόπουλο που τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα».

Αίσθηση, πάντως, προκαλεί η σιωπή μέχρι τώρα του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος από του βήματος της Βουλής διαμήνυε... «θα σας πάω μέχρι τέλους», όπως και του Μάκη Βορίδη που επιχειρηματολογούσε συχνά- πυκνά περί σκευωρίας και στημένου σκανδάλου με σκοπό τη δίωξη πολιτικών αντιπάλων του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ίσως ο πρωθυπουργός να έπεισε τους «ακροδεξιούς» υποστηρικτές του, ότι «δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε τον Αλέξη Τσίπρα, Ανδρέα Παπανδρέου», όπως λένε στο Μαξίμου καθώς ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να είναι ο... «εφιάλτης» της οικογένειας Μητσοτάκη με αφορμή τα όσα συνέβησαν από το 1989 και το σκάνδαλο Κοσκωτά μέχρι τη μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ το 1993. Ο χρόνος θα δείξει και μάλιστα άμεσα κατά πόσο η ΝΔ παραμένει σε κατάσταση συνοχής και ενότητας ή ο Σαμαράς έχει άλλα σχέδια. Όπως το 1993...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου