Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Αντιδημοκρατικές Κενοσοφίες

Κώστα Δημ Χρονόπουλου  
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Η αμιγώς κομματική αντιπαλότητα -σε βαθμό εχθρότητας - ή η μάχη πολιτικοκομματικής επιβίωσης οδηγεί συνήθως σε δυσπερίγραπτες συμπεριφορές και ανοίκειες εξελίξεις.
Ενώ πχ είχαμε "σκάνδαλο Νovartis" σε βάρος Πρωθυπουργών και Υπουργών -και όχι μόνον - ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τώρα προβάλλει "σκευωρία" καταδικαστέα, σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ!....
Δεν πρόκειται να εμπλακώ ( όπως το συνηθίζω άλλωστε) σε λεπτομέρειες και "δίκες" περί του ποιός έχει δίκιο. Ούτε να διατυπώσω εικασίες, πριν αποφανθούν οι αρμόδιοι: Βουλή ή Δικαστές.
Η πεποίθηση μου όμως είναι ότι όποιος αποδειχθεί είτε διαπλεκόμενος ή σκευωρός, θα πρέπει να υποστεί βαρύτατες ποινές. Εξοντωτικές. Επίσης χρήσιμο θα είναι να αφήσουν κατά μέρους τους λεονταρισμούς οι (συνήθως έχοντες λερωμένη τη φωλιά τους) ψευτοπαλλικαράδες/τζαμπαμάγκες δειλοί ΕΘΝΟΓΟΝΕΙΣ. Όποιοι αισθάνονται ότι είναι αθώοι, ας παραιτηθούν από την βουλευτική τους ασυλία και ας βοηθήσουν στην επιβεβλημένη κάθαρση.
Εδώ -με την ευκαιρία - θα ήθελα να αναδείξω ορισμένα ζητήματα καίριας σημασίας και να προβώ σε υποδείξεις /συστάσεις:
Οφείλει το παρηκμασμένο κομματικό μας σύστημα =Κ.Σ -πρώην Π.Σ = πολιτικό σύστημα-  συλήβδην  να αποφασίσει την αλλαγή ρότας.
1. Να αποφασίσουν -εχθές -ότι τόσο το Δικαστικό Σώμα, όσο και οι Ένοπλες Δυνάμεις, θα εκλέγουν τις ηγεσίες τους, χωρίς ο υ δ ε μ ί α κυβερνητική /πολιτική/ κομματική παρέμβαση.
2. Οι απόμαχοι (Δικαστές και Ένστολοι) δεν θα πρέπει να αναλαμβάνουν υψηλά αξιώματα: Πρωθυπουργοί, Υπουργοί . Μπορούν αμισθί να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως έμπειροι σύμβουλοι και ουδέν έτερον.
3. Κατάργηση Βουλευτικών Ασυλιών,  υπουργικών παραγραφών και -γενικά- καταστρατήγηση των δημοκρατικών προϋποθέσεων, όπως πχ εκείνης της ισονομίας.




4. Πρέπει να αναθεωρηθούν ορισμένες απόψεις που δεν συνάδουν με την δημοκρατικότητα. Κάποτε ο αείμνηστος Κ. Καραμανλής εξέφρασε την άποψη πως τους (ενόχους) Πρωθυπουργούς, δεν τους βάσεις φυλακή, αλλά τους στέλνεις σπίτι τους.
Εντυπωσιακή ρήση και καταλυτική προκειμένου να αποφεύγονται οι εμφύλιες διαμάχες ανάμεσα στους οπαδούς των παρατάξεων. Γνωρίζω πως το παραπάνω έτυχε μεγίστης αποδοχής. Συνετή προτροπή που "διασφαλίζει κοινωνική ειρήνη".
Σήμερα ο νυν κος Πρωθυπουργός διετύπωσε μια ανάλογη άποψη. Φέρεται να είπε: "Εγώ τους  πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα Δικαστήρια. Οι Πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της Ιστορίας".
Αλήθεια - τι θα πει: Οι Πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες; Τι είναι άραγε οι κάλπες; Κολυμβήθρα του Σιλωάμ ή ουρανόπεμπτο συγχωροχάρτι;
Δικαστές φυσικοί είναι οι  συνειδήσεις των πολιτών; Από πότε;
Όσο για τις σελίδες της Ιστορίας, θα παρατηρήσω πως στον Τόπο μας τουλάχιστον, γράφονται από κομματικά στρατευμένους "ιστορικούς".
Συνεπώς ... καλύτερα και αντιδημοκρατικότερα  να τους στείλουν σπίτι τους έτσι, αυθαίρετα και αδικαιολόγητα,  παρά με αστήρικτες  αντιδημοκρατικές αιτιάσεις!...
Η προσωπική μου εκτίμηση είναι πως οι αξιωματούχοι θα πρέπει να δίνουν λόγο και να τιμωρούνται- αυστηρότερα μάλιστα- από τους απλούς έκνομους πολίτες. Αν φυσικά πιστεύουμε πως έχουμε Δημοκρατικό Πολίτευμα με ισονομία.
Όποιοι διαφωνούν με την γνώμη μου ας μελετήσουν τι ίσχυε από πλευράς ποινών στην Αρχαιοελληνική Δημοκρατία και θα αντιληφθούν πόσο δίκαιο έχω όταν χαρακτηρίζω την Νεοελληνική Δημοκρατία /ΚΔΠολίτευμα ως : κακέκτυπο , μετάλλαγμα εκείνης.



ΥΓ Τα τυχόν οφέλη από την μη ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής ή την απαλλαγή /αμνήστευση /ακαταδίωκτο ανωτάτων αξιωματούχων, εξουδετερώνονται από το βαρύ τίμημα της απαξίωσης /ακύρωσης της πραγματικής Δημοκρατίας, μέσω αυτών των κραυγαλέων εξαιρέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου