Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Τα τηλεφωνήματα που «καίνε» τον «Ρασπούτιν» αλλά και γνωστή δημοσιογράφο! Τι κατέθεσε η Ράικου!


Στη Βουλή οι καταθέσεις της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου και του Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα - Η κ.Ράικου κατονομάζει τον πρώην Αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο και περιγράφει λεπτομερώς τις πιέσεις που είχε δεχθεί και πως της έκλεισε το τηλέφωνο όταν αρνήθηκε να υποκύψει - Τι λέει για τη συνεργασία Ρασπούτιν  - Τουλουπάκη

Στην Βουλή έφτασε η συμπληρωματική δικογραφία για τον περίφημο Ρασπούτιν και την σκευωρία που καταγγέλλεται ότι έστησε γύρω από την υπόθεση Novartis προκειμένου να ενοχοποιηθούν πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συμπληρωματικός φάκελος περιλαμβάνει δύο καταθέσεις που έδωσε η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου και μια κατάθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι η κυρία Ράικου στην κατάθεσή της κατονομάζει τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως τον «Ρασπούτιν». Προσθέτουν δε πως είναι «σκληρή και συγκεκριμένη» στις περιγραφές της για τον τρόπο που λειτουργούσε και επιχειρούσε να δρομολογήσει συγκεκριμένες δικαστικές αποφάσεις ο κ. Παπαγγελόπουλος. Μάλιστα, η κ.Ράικου περιγράφει διάλογο που όπως λέει είχε με τον Δ. Παπαγγελόπουλο στο τηλέφωνο. Εκείνος της ζητούσε φορτικά να στείλει τη δικογραφία με πολιτικούς στη Βουλή, εκείνη απάντησε ότι είναι άλλης σχολής και δεν τα κάνει αυτά. Τότε ο Παπαγελόπουλος φέρεται να της απάντησε απειλητικά: Μείνε με τη σχολή και θα δεις, και της έκλεισε το τηλέφωνο.

Μεταξύ άλλων η κυρία Ράικου φέρεται να καταθέτει πως:

«Κατάλαβα ότι πίσω από όλα αυτά είναι ο γνωστός για τις Ρασπουτινικές μεθόδους του, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος»

«Είναι γνωστή η σχέση του (σ.σ. Δ. Παπαγγελόπουλου) με την Ελένη Τουλουπάκη και ο τρόπος που λειτουργούσαν μεταξύ τους. Είναι όπως την περιέγραψε ο αντιεισαγγελέας κ. Ιωάννης Αγγελής

«Εξάλλου ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος όταν επαιρόταν για τον τρόπο που μεθοδεύει καταστάσεις ώστε να παγιδεύει όσους του στέκονταν εμπόδιο αυτοαποκαλούταν «Ρασπούτιν». Ελεγε: «Οσοι με ξέρουν καλά έτσι με αποκαλούν». Γι αυτό και τον αποκαλούσαν έτσι εκτός από εμένα η κυρία Κωνσταντοπούλου, πρωθυπουργοί κ.α»

Να σημειωθεί ότι ο φάκελος ενσωματώνεται με το υλικό που ήδη έχει διαβιβαστεί στο κοινοβούλιο και περιλαμβάνει τις καταθέσεις τους αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και του πρώην επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγγελής που υπήρξε και επόπτης των χειρισμών της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς περιγράφει στην κατάθεσή του τον παραδικαστικό μηχανισμό που έστησε ο Ρασπούτιν ενώ όπως αποκάλυψε το Πρώτο Θέμα της Κυριακής αναφέρει ότι η παραπομπή του πρώην υπηρεσιακού πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου έγινε με fake βίντεο.

Πλέον, το νέο υλικό θα μελετηθεί από τους βουλευτές προκειμένου να σχηματίσουν άποψη για τις περαιτέρω ενέργειες. Υπενθυμίζεται ότι η Νέα Δημοκρατία προσανατολίζεται στην κατάθεση πρότασης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής προκειμένου α διερευνηθούν οι χειρισμοί του κ. Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση της Novartis αλλά και σε άλλες υποθέσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου