Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Οργή της Αιγύπτου για την απόφαση της τουρκικής Βουλής για στρατό στη Λιβύη

Η Αίγυπτος καταδίκασε την απόφαση της τουρκικής Βουλής που άναψε το «πράσινο φως» για την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη. Η Αίγυπτος καταδίκασε έντονα την απόφαση της τουρκικής εθνοσυνέλευσης να εγκρίνει την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών....

Η Αίγυπτος ανέφερε ότι οποιαδήποτε τέτοια ανάπτυξη στρατευμάτων θα μπορούσε «να επηρεάσει αρνητικά τη σταθερότητα της περιοχής της Μεσογείου».
Κάλεσε, παράλληλα, τη διεθνή κοινότητα να ανταποκριθεί επειγόντως στην κίνηση αυτή της Τουρκίας.
«Οι κινήσεις του τουρκικού κοινοβουλίου αποτελούν παραβίαση διεθνών αποφάσεων και του ψηφίσματος 1970 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Λιβύη του 2011 που προέβλεπε την Επιτροπή Κυρώσεων της Λιβύης, εμπάργκο όπλων και απαγόρευση της στρατιωτικής συνεργασίας», ανέφερε το αιγυπτιακό υπουργείο σε ανακοίνωσή του.
Το νομοσχέδιο για τη στρατιωτική στήριξη στη Λιβύη, που εισήχθη στο τουρκικό κοινοβούλιο από την κυβέρνηση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, πέρασε με 325 ψήφους υπέρ και 184 κατά.
Είχε προηγηθεί αίτημα της λιβυκής Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) του Φάγεζ αλ-Σάρατζ για στρατιωτική υποστήριξη από την Τουρκία, μετά και την υπογραφή της συμφωνίας με την Άγκυρα.
Σημειώνεται ότι η συμφωνία Τουρκίας και Λιβύης που υπεγράφη στα τέλη Νοεμβρίου και αφορά τα θαλάσσια σύνορα και τη συνεργασία σε στρατιωτικά ζητήματα έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων ιδιαίτερα από την Ελλάδα.
Η Λιβύη έχει βυθιστεί σε έναν μακροχρόνιο εμφύλιο πόλεμο, από το 2011 και τον θάνατο του επί πολλές δεκαετίες ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι.
Το ανατολικό τμήμα της Λιβύης ελέγχεται από τις αρχές της Τομπρούκ και τον συμμαχικό στρατό LNA του στρατάρχη Χαφτάρ, ενώ η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA) ελέγχει το δυτικό τμήμα της χώρας και την πρωτεύουσα Τρίπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου