Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Δίκη Τοπαλούδη: Σοκάρει ο ιατροδικαστής – Ήταν ζωντανή όταν την πέταξαν στη θάλασσα

Αποτέλεσμα εικόνας για Ελένης Τοπαλούδη
«Τελική αιτία θανάτου της Ελένης Τοπαλούδη ήταν ο πνιγμός. Η κοπέλα ήταν ζωντανή όταν την πέταξαν στη θάλασσα», κατέθεσε ο ιατροδικαστής Παναγιώτης Κοτρέτσος που διενήργησε την νεκροτομή της Ελένης Τοπαλούδη, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας...
   «Το τραύμα της κεφαλής ήταν πολύ σοβαρό. Θα μπορούσε να έχει προκαλέσει το θάνατο. Όμως δεν ήταν αυτό η τελική αιτία θανάτου της», επισήμανε.  Όπως είπε ο μάρτυρας από την πρώτη εικόνα δεν υπήρχε υποψία για εγκληματική ενέργεια. «Έφερε πολλά τραύματα σε όλο το σώμα.Τα εμφανή με την πρώτη ματιά ήταν σαφές ότι ήταν μεταθανάτια και κάποια περιθανάτια που δικαιολογούνταν από τον τόπο που βρέθηκε το θύμα. Αυτό που μας χτύπησε το πρώτο ‘καμπανάκι’ περί εγκληματικής ενέργειας ήταν οι χαρακιές στον τράχηλο. Το μήκος αυτόν ήταν μεγάλο, δεν μπορούσε να γίνει από βράχο. Ήταν τέσσερις με πέντε καθαρές χαρακιές, επιφανειακές που φαίνονταν σαν να έγιναν για απειλή. Το δεύτερο «καμπανάκι» για να σημάνει συναγερμός ήταν ένα αχνό σημάδι στον τράχηλο που κατόπιν εξέτασης αποκαλύφθηκαν καθαρά σημάδια στραγγαλισμού χωρίς ωστόσο αυτό να επιφέρει το θάνατο».  
Στο σημείο αυτό ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας, Γιάννης Τοπαλούδης που παρακολουθεί τη δίκη, ξέσπασε:  «Βασανιστήρια. Αυτό έκαναν στο κορίτσι μου.»  «Θα ζούσε αν πήγαινε στο νοσοκομείο»  Κατηγορηματικός ήταν ο μάρτυρας και στο αν μπορούσε το σώμα της Ελένης να το είχε μεταφέρει ένας εκ των δύο δραστών και να το πέταξε στη θάλασσα μόνος του. «Στο σώμα δεν υπήρχε κανένα σημάδι ότι αυτό σύρθηκε για να πεταχτεί. Τα κιλά ενός μεγαλόσωμο νεκρού δεν είναι εύκολο να τα σηκώσει ένας. Αν ένας άνθρωπος το επιχειρούσε θα είχε προσκρούσεις στο σώμα. Ωστόσο δεν υπήρχε κανένα σημάδι ότι μεταφέρθηκε βιαίως. Η απουσία παντελώς τέτοιου σημαδιού εμένα με κάνει να πιστεύω ότι δεν την έχει μεταφέρει ένας. Και μιλάμε για όλη τη διαδρομή».  Ο μάρτυρας ήταν επίσης ξεκάθαρος στο ότι η Ελένη Τοπαλούδη είχε πιθανότητες να σωθεί, παρ’ όλες τις εγκεφαλικές κακώσεις. «Αν πήγαινε στο νοσοκομείο θα ζούσε. Σε τι βαθμό βέβαια θα ανάκαμπτε είναι άγνωστο».  «Δεν υπάρχει συναίνεση στο θάνατο»  Όσο για τον ισχυρισμό των κατηγορουμένων για συναίνεση του θύματος στις ερωτικές πράξεις ο μάρτυρας ήταν επίσης κατηγορηματικός: «Δεν υπάρχει συναίνεση στο θάνατο. Για να κάνει κάποιος αυτά τα πράγματα δεν είναι μόνο ο δόλος του να κάνει σεξ. Είναι κάτι που εκφεύγει ακόμη και της ακραίας ανθρώπινης συμπεριφοράς. Μου δίνει την εντύπωση ότι το θεωρεί (σ.σ. ο δράστης) την σωστή πρακτική και δεν είναι κάτι που λέμε ότι έχει ξεφύγει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου