Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Γεωργιάδης: Η αποχώρηση της BSH-PITSOS από την Ελλάδα είναι ολόκληρη ένα λάθος του ΣΥΡΙΖΑ

Πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης έχει δημιουργηθεί μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνι Γεωργιάδη, και του τομεάρχη Ανάπτυξης&Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση, με αφορμή δηλώσεις του υπουργού μετά τη γνωστοποίηση ότι η εταιρεία Pyramis αγόρασε μέρος του παραγωγικού εξοπλισμού του εργοστασίου της Πίτσος και το αμέσως προσεχές διάστημα θα προχωρήσει σε επένδυση δύο γραμμών παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης απαντώντας στη σημερινή δήλωση του τομεάρχη Ανάπτυξης& Επενδύσεωντου ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Χαρίτση και του αναπληρωτή τομεάρχη, Χ. Μαμουλάκη σχετικά με την PITSOS δήλωσε:
«Εκεί που μας χρώσταγαν, μας πήραν και το βόδι. Η περίπτωση της αποχώρησης της εταιρείας BSH, ιδιοκτήτριας εταιρείας της PITSOS από την Ελλάδα, είναι ολόκληρη ένα λάθος του ΣΥΡΙΖΑ.Ένα λάθος που ξεκίνησε από τον τότε δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή της Ελευσίνος που σταμάτησε την γιγαντιαία επένδυση της BSH, επικαλούμενος δήθεν περιβαλλοντικούς λόγους κι αναγκάζοντας την εταιρεία να μεταφέρει το εργοστάσιό της στην Πολωνία. Και στη συνέχεια, όταν επί υπουργού Ανάπτυξης, κυρίου Γιώργου Σταθάκη, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε να κάνει συμφωνία με την εταιρεία για την αποχώρησή της από την Ελλάδα.

Επί ΣΥΡΙΖΑ συμφωνήθηκε το οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου PITSOS τον Μάρτιο του 2021.  Και η εταιρεία από το 2017 μείωνε διαρκώς το προσωπικό της και μετέφερε δραστηριότητες στην Τουρκία υλοποιώντας τη συμφωνία που συνομολόγησε με την κυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα. Όταν αναλάβαμε εμείς την διακυβέρνηση της χώρας, αναλάβαμε αμέσως πρωτοβουλία για να δούμε αν μπορούμε να αντιστρέψουμε αυτή την απόφαση.Η γερμανική πλευρά διαρκώς επικαλείτο τη συμφωνία που είχε με την προηγούμενη κυβέρνηση και την αδυναμία της πλέον, μετά από τόσες αποχωρήσεις εργαζομένων και την αποεπένδυση, να αντιστρέψει αυτήν την απόφασή της.Στην πορεία αναζητήσαμε και βρήκαμε επενδυτή που ενδιαφερόταν να συνεχίσει τη γραμμή παραγωγής στην Ελλάδα και διαδραματίσαμε μεσολαβητικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις οι οποίες ευτυχώς είχαν αίσιο τέλος με την γερμανική πλευρά να αποδέχεται την πρόταση του Έλληνα επενδυτή, κυρίου Μπακατσέλου της εταιρείας ΠΥΡΑΜΙΣ, να αγοράσει τα μηχανήματα του εργοστασίου και να στήσει νέα γραμμή παραγωγής στην Ελλάδα επαναπροσλαμβάνοντας εργαζομένους του εργοστασίου PITSOS. Και ενώ θα περίμενε κανείς ο ΣΥΡΙΖΑ να αναγνωρίσει τις προφανείς τεράστιες ευθύνες του για την αποχώρηση αυτής της εταιρείας, τολμούν να κάνουν αυτήν την προκλητική σημερινή δήλωση αντί να αναγνωρίσουν με γενναιοφροσύνη την επιτυχία της κυβερνήσεως του Κυριάκου Μητσοτάκη που διόρθωσε ένα ακόμα δικό τους λάθος.Τους αφήνουμε στην κρίση του ελληνικού λαού και των εργαζομένων της PITSOS που ξέρουν πολύ καλά ποια είναι η πραγματικότητα».

Παράλληλα ο κ.Γεωργιάδης σε ανάρτησή του στο twitter αναφέρει: «Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι…» αυτή η παροιμία ταιριάζει ως απάντηση στην προκλητική σημερινή δήλωση του @syriza_gr για την «Πίτσος». Οι Γερμανοί σε όλες μου τις επαφές επικαλούντο διαρκώς την Συμφωνία αποχώρησης από την Ελλάδα που είχαν συμφωνήσει το 2017!» Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Γεωργιάδης είχε γράψει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Χθες αργά το απόγευμα ενημερώθηκα επισήμως από την εταιρεία Pyramis ότι το μεγάλο βήμα για την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων της Πίτσος έγινε. Είμαι υπερήφανος που άλλη μια πρωτοβουλία μας πιάνει τόπο, για να δημιουργούν εκ νέου θέσεις εργασίας που χάθηκαν. Συνεχίζουμε!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου