Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

ΑΧΑΣΤΗ η Εθνική πόλο-Διελυσε τις ΗΠΑ και βγήκε πρώτη στον όμιλο μετά από 17 χρόνια

 Πρώτη στον Α' όμιλο η Ελλάδα μετά από τη νίκη της με 14-5 επί των ΗΠΑ και περιμένει τον αντίπαλο της (Σερβία ή Μαυροβούνιο) στον προημιτελικό της Τετάρτης στο Ολυμπιακό τουρνουά πόλο στο Τόκιο.

Την πρώτη θέση στον Α' όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά πόλο ανδρών κατέλαβε η Ελλάδα η οποία ζει μέρες "Αθήνα 2004"!

Τότε για πρώτη και τελευταία (έως σήμερα) φορά η Ελλάδα καταλαμβάνει την 1η θέση (με 9β) στον όμιλο της και φτάνει στο φινάλε να παίξει σε αγώνα μεταλλίου!

Τότε είχε ητηθεί από την Γερμανία, τώρα είναι αήττητη (4 νίκες, 1 ισοπαλία).

Η Ελλάδα επικράτησε στην 5η και τελευταία ημέρα του Α' ομίλου στο Τόκιο με 14-5 των ΗΠΑ, εξασφάλισε την 1η θέση και θα περιμένει στις 09:00 για να μάθει εάν θα παίξει την Τετάρτη στον προημιτελικό με την Σερβία ή το Μαυροβούνιο.

Νίκη μετά από 25 χρόνια με ΗΠΑ

Αυτή είναι η πρώτη νίκη της Ελλάδος επί των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από το 1996 (Ατλάντα) και συνολικά μόλις η δέυτερη σε έξι αγώνες.

Την 2η θέση στον όμιλο κατέλαβε η Ιταλία (8β) που απέσπασε ισοπαλία (5-5) από την Ουγγαρία (3η με 7β). Στην 4η θέση οι ΗΠΑ με 4β.

Η Ελλάδα κέρδισε την 9 φορές χρυσή Ουγγαρία, άφησε 2η την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία και νίκησε εύκολα την κάτοχο 6 μεταλλίων ομάδων των ΗΠΑ.

Πατημένο γκάζι στο ξεκίνημα!

Ο Δημήτρης Σκουμπάκης ανοίγει το σκορ στο 6.59' με σουτ από την περιφέρεια και ο Γιάννης Φουντούλης "γράφει" το 2-0 στο 4.17'.

Στο 3.52΄ ο Μπόουεν μειώνει σε 2-1 και ο Ντίνος Γενηδουνιάς στο 2.51' στην κόντρα σκοράρει για το 3-1.

Δεύτερο γκολ για τον Φουντούλη και 4-1 που θα είναι και το τελευταίο στο 1ο οχτάλεπτο.

Στο 2ο οχτάλεπτο και στο 4.03΄κερδίζει πέναλτι ο Παπαναστασίου και το εκτελεί ο Βλαχόπουλος για το 5-1. Μειώνει σε 5-2 ο Στέβενσον αλλά ο Αργυρόπολος "γράφει" το 6-2 που είναι το πρώτο μας γκολ στον παραπάνω.

Μειώνει εκ νέου με τον Όμπερτ σε 6-3 η ομάδα των ΗΠΑ και θα κλείσει το ημίχρονο.

Αυξάνει τη διαφορά!


Στο 5.55' του 3ου ο Ίρβινγκ σκοράρει για το 6-4. Ο Μουρίκης κερδίζει πέναλτι και ο Γενηδουνιάς στο 5.41' εκτελεί εύστοχα για το 7-4.

Με το 2ο σερί του γκολ ο Γενηδουνιάς πάει τη διαφορά στο +4 (8-4) και ο Αργυρόπουλος που γιορτάζει τα γενέθλια του σημειώνει το 9ο γκολ (9-5).

Ο Άλεξ Όμπερτ μειώνει σε 9-5 όμως με το 4ο γκολ του ο Γενηδουνιάς "γράφει" το 10-5. Στα 15'' πριν το φινάλε ο Φουντούλης σκοράρει για το 11-5.

Με το 5ο του γκολ ο Γενηδουνιάς αυξάνει και άλλο τη διαφορά στο +7 (12-5) και ο Κολόμβος σκοράρει για το 13-5. Καρέ γκολ από τον Φουντούλη για το 14-5 (στον παραπάνω).

Η Ελλάδα είχε 4/8 στον παραπάνω και 2/2 πέναλτι και οι ΗΠΑ 2/11 στον παραπάνω.

Τα οχτάλεπτα: 4-1, 2-2, 5-2, 3-0.
Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης 1, Καπότσης, Φουντούλης 4, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 2, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 1.
ΗΠΑ (Ουντόβισιτς): Χόλαντ, Χούπερ, Βάβιτς, Όμπερτ 2, Ντάουμπε, Χούπιντο, Χάλοκ, Γούντχεντ, Μπόουεν 1, Στέβενσον 1, Σμιθ, Ίρβινγκ 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου