Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Λεωνίδας Κουτρουμάνος: Άοπλοι;

Του Λεωνίδα Κουτρουμάνου

Σε αυτή την χώρα θα πρέπει επιτέλους να αποφασίσουμε αν θέλουμε να είμαστε ασφαλείς ή μία τεράστια ζούγκλα όπου ο δυνατότερος θα κατασπαράσσει τον πιο αδύναμο.

Κανείς μέσος εχέφρων πολίτης δεν θέλει να τον αστυνομεύουν υπερβολικά, να πέφτει θύμα του κρατικού αυταρχισμού και της ασυδοσίας που πολλές φορές διακατέχει όσους διαθέτουν εξουσία.

Αλλά και κανείς μας δεν νομίζω ότι θα ήθελε να υποστεί τις συνέπειες μιας εγκληματικής και παραβατικής συμπεριφοράς.

Στην Ελλάδα του 2021 ακούγονται απόψεις και δεν είναι λίγες που

θα ήθελαν μια Αστυνομία….αλληλέγγυα. Μόνο που κάτι τέτοιο είναι απολύτως ουτοπιστικό. Εξ ορισμού η κάθε μορφής αστυνόμευση ενέχει την έννοια της καταστολής. Όχι της πρόληψης. Πρόληψη εξασφαλίζει η Παιδεία, που την έχουμε αφήσει στο περιθώριο. Η Αστυνομία λειτουργεί κατασταλτικά, όχι προληπτικά. Θέλει να πιάσει τον ληστή, όχι να τον πείσει να μην είναι ληστής.

Κάθε σύνολο ανθρώπων που υπηρετούν και εξυπηρετούν έναν σκοπό, αποτελείται από…ανθρώπους! Άρα μέσα σε αυτό το σύνολο υπάρχουν εκείνοι που προσπαθούν να υπηρετήσουν τον σκοπό, ιδιαίτερα όταν αυτός είναι θεσμοθετημένος από την συντεταγμένη Πολιτεία (πχ ασφάλεια) αλλά και κάποιοι που έχουν στρεβλή άποψη για το πως να το επιτύχουν.

Η Αστυνομία είναι ένα Σώμα που εξ ορισμού καταστέλλει την παραβατικότητα. Συνεπώς οι αστυνομικοί είναι φυσικό να έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με αποκλίνουσες συμπεριφορές. Και προφανώς πολλές φορές καταφεύγουν σε ακραίες λύσεις.

Κάθε συμπεριφορά που δεν συνάδει με το μέσο κοινό περί Δικαίου αίσθημα είναι λογικό να δημιουργεί αντιδράσεις. Γιατί 36 σφαίρες; Γιατί όχι 5; Γιατί να υπάρχει έστω και ένας νεκρός; Γιατί προσπαθούν οι Αστυνομικοί να καλύψουν το πως ενήργησαν την ώρα της καταδίωξης;

Έχουμε εκπαιδευμένους αστυνομικούς; Αυτή είναι πάγια η ερώτηση.

Και μπορεί να αντιστραφεί:

Είμαστε εκπαιδευμένοι στην αποφυγή της παραβατικότητας ως πολίτες;

Γιατί αν ήμαστε, τότε και μόνο τότε μπορούμε να απαιτούμε άοπλη Αστυνομία!

Ο Λεωνίδας Κουτρουμάνος  είναι δικηγόρος

LEONIDAS KOUTROUMANOS

ADVOCATE

72 Kolokotroni Str., 18535

Piraeus, Greece

Τel – Fax : +30 210 4111767

Mob        : +30 6945 386616

e-mail     : koutroumanos@otenet.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου