Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Γεωργιάδης: Να μην δίνονται στους αστυνομικούς εντολές μη καταδίωξης - Nα συζητήσουμε το πότε θα χρησιμοποιούν το όπλο

Την άποψη ότι δεν πρέπει να δίνονται εντολές μη καταδίωξης εξέφρασε τόσο χθες στον ΑΝΤ1 όσο και σήμερα στον ΣΚΑΪ, ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφορικά με τα γεγονότα στο Πέραμα και τον θάνατο του 18χρονου Ρομά από πυρά αστυνομικών. Επιπλέον, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για το πότε ένας αστυνομικός πρέπει να χρησιμοποιεί το όπλο του.

Σχολιάζοντας το ζήτημα της καταδίωξης στο Πέραμα και ειδικότερα του αλαλούμ με την εντολή για παύση της καταδίωξης, υπογράμμισε πως "έχει διατάξει ο Υπουργός τη σχετική διαδικασία για έρευνα. Η ηγεσία έχει πει ότι, εντολές μη καταδίωξης δεν πρέπει να γίνονται. Διότι άλλο να πει το Κέντρο πώς θα γίνει η καταδίωξη και άλλο να πει σταματά η καταδίωξη".

"Η απόφαση της Δικαιοσύνης να αφεθούν ελεύθεροι οι επτά αστυνομικοί δείχνει ότι, και ο ανακριτής και ο εισαγγελέας πείστηκαν ότι κινδύνευσε η ζωή τους", εκτίμησε μιλώντας στον ΑΝΤ1, χαρακτηρίζοντας "σωστή την απόφαση της Ελληνικής δικαιοσύνης" .

Χαρακτήρισε "υποκριτικό" ο Γεωργιάδης να μην μπορεί τη γνώμη του, αλλά ο Τζανακόπουλος να πηγαίνει και να λέει ότι οι αστυνομικοί σκότωσαν το παιδί" και σημείωσε ότι, "η διαδικασία θα κάνει 6-7 χρόνια να ολοκληρωθεί, τονίζοντας ότι, "οι πολιτικοί είμαστε για να εκφράζουμε γνώμες και να λαμβάνουμε θέση στα πράγματα".

"Πρέπει να γίνει μια συζήτηση για το πότε θα χρησιμοποιεί ο αστυνομικός το όπλο του", είπε, παρατηρώντας πως "σε όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου, όταν ο αστυνομικός κάνει τη χρήση του όπλου του, δεν κρίνεται όπως ο πολίτης".

Και καταλήγοντας για το ζήτημα συμφώνησε πως "ούτε μπάτσος, ούτε γύφτος" πρέπει να λέγεται καταδικάζοντας "απολύτως" και τα δύο. "Το κράτος πρέπει να τους βοηθήσει να βρουν δουλειά, να ενταχθούν στην κοινωνία. Πρέπει όμως να καταλάβουν και αυτοί πως με αυτά που κάνουν επιβεβαιώνουν τα στερεότυπα".

Δείτε και όσα είπε σήμερα στον ΣΚΑΪ σχετικά με το θέμα:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου