Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 14 Απριλίου 2023

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Les mítvych v Katyne"
Φόρος τιμής στα θύματα του σταλινισμού στο Κατύν
Τέτοιες μέρες σαν σήμερα, τον Απρίλιο του 1940 ξεκίνησε η σφαγή του Κατύν, που διήρκεσε ως τον Μάιο. 22.000 Πολωνοί Αξιωματικοί, ιερωμένοι και διανοούμενοι, ο ανθός του ηρωικού και μαρτυρικού έθνους τους, δολοφονήθηκαν από τους φονιάδες του Στάλιν, με επικεφαλής τον διαβόητο Βασίλι Μπλοχίν.
Η Πολωνία τον Σεπτέμβριο του 1939 υπέστη διπλή εισβολή από τους δύο συνέταιρους, τον Χίτλερ και τον Στάλιν. Την 1/9 η ναζιστική Γερμανία εισέβαλε από την Δύση και λίγες μέρες μετά εισέβαλε από την Ανατολή ο Κόκκινος Στρατός. Τα ναζιστικά στρατεύματα τα ακολουθούσαν τα Einsatzgruppen των SS και τα κομμουνιστικά στρατεύματα οι ομόλογοι τους, η ΝΚVD με τους δικούς της φονιάδες. Ναζί και κομμουνιστές προχωρούσαν, παρά την γενναία αντίσταση του Πολωνικού Στρατού, οι μεν κατασφάζοντας τους Εβραίους και τα όργανα του Στάλιν την πολωνική ελίτ. Συναντήθηκαν στα νέα γερμανοσοβιετικά σύνορα, στο Μπρεστ, και έκαναν κοινή παρέλαση γιορτάζοντας την νίκη τους. Υπάρχει πλούσιο κινηματογραφικό και φωτογραφικό υλικό με ναζί και σταλινικούς να ανταλλάσσουν ρεβεράτζες.
Στους μήνες που ακολούθησαν, οι ναζί συνέχισαν το γενοκτονικό έργο τους, ενώ στην σοβιετικής ζώνη κατοχής διαπράχθηκε άλλο ένα τερατώδες έγκλημα κατά της ανθρωπότητας με την σφαγή στο Κατύν. Την διαταγή της εκτέλεσης των αιχμαλώτων Πολωνών Αξιωματικών, διανοούμενων και ιερωμένων, την εξέδωσε το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΣΕ, υπό την ηγεσία του ασημένιου μεταλλίου του παγκόσμιου πρωταθληματος των γενοκτόνων, του Ιωσήφ Στάλιν. Το χρυσό πήρε ο Μάο και το χάλκινο ο Χίτλερ. Ανάμεσα στους δολοφονημένους και περίπου 900 Πολωνοεβραίοι, μαζί με τον Αρχιραββινο του Πολωνικού Στρατού, Μπαρούχ Στάϊνμπεργκ.
Όταν οι ναζί και οι σταλινικοί τα έσπασαν και ο Χίτλερ πρόλαβε να επιτεθεί πρώτος στην ΕΣΣΔ, τα προελαύνοντα γερμανικά στρατεύματα τον Απρίλιο του 1943 ανακάλυψαν τους ομαδικούς τάφους των θυμάτων στο Δάσος του Κατύν. Οι Σοβιετικοί για δεκαετίες αρνούνταν την ευθύνη για το έγκλημα, ψευδόμενοι πως ένοχοι ήταν οι Γερμανοί.
Το 1990-91 το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Σοβιετικής Ένωσης διεξήγαγε έρευνα και στην συνέχεια η Ρωσική Ομοσπονδία αναγνώρισε επίσημα την ευθύνη των Σοβιετικων για το έγκλημα.
Το Νοέμβριο του 2010 η Ρωσική Δούμα με διακήρυξη της καταδίκασε τον Στάλιν και σειρά άλλων Σοβιετικών αξιωματούχων για το έγκλημα.
Κατ' επανάληψη ο Βλαδιμήρ Πούτιν, μαζί με τον Πολωνό Προεδο της Δημοκρατίας, τίμησαν την μνήμη των θυμάτων.
Την Σοβιετική ευθύνη για την σφαγή του Κατύν αμφισβητουν ακόμη σταλινικά απολειφάδια ανά τον κόσμο, αναθεωρητές, ομόλογοι των νεοναζί που αμφισβητούν το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, όπως στην Ελλάδα ο γνωστός συνοικιακος Λένιν και άλλα ρετάλια του ΚΚΕ. Ανάμεσα στα επιχειρήματα των κόκκινων εξάδελφων του ναζισμού, το γεγονός πως υπήρχαν θύματα που δολοφονήθηκαν με γερμανικό πιστόλι Walther. Όμως, ατυχώς γι' αυτούς, γνωρίζουμε πως αυτό ήταν το αγαπημένο όπλο του Βασιλι Μπλοχίν, του αρχιδήμιου του Στάλιν, που εμπιστευόταν περισσότερο τα γερμανικά πιστόλια από τα σοβιετικά Τokarev και Μakarov για τις χιλιάδες δολοφονίες που διέπραξε. Συνιστώ να δείτε την ομώνυμη ταινία του Αντρέα Βάιντα, Katyn. Δόξα και τιμή στους Πολωνούς μάρτυρες της ελευθερίας του Έθνους τους.#ΕΘΝΙΚΗ_ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου