Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 25 Απριλίου 2023

Μόνο το πρώτο εξάμηνο υπήρξε η καταστροφική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ Η Τρόικα επέβαλε οικονομική λιτότητα για την επιβίωση της Ελλάδος Ως σχολή οικονομικών λειτούργησε η Τρόικα με το τρίτο αχρείαστο Μνημόνιο

Γράφει ο

Νίκος Αναγνωστάτος

ΗΚυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,τα τεσσεράμισι χρόνια από Φεβρουάριο 2015 μέχρι Ιούλιο 2029, πέρασε από σαράντα κύματα, που δημιούργησε η ίδια σε μια ήρεμη και γαλήνια θάλασσα που, όπως φάνηκε, δεν ήξερε ούτε καν να κολυμπήσει, διότι κινδυνεύσαμε να πνιγούμε σε μια κουταλιά νερό, όπως λέει η λαϊκή παροιμία, όπως θα τεκμηριώσω πιο κάτω.

Την Διακυβέρνηση αυτή, πρέπει να τη χωρίσουμε σε δύο περιόδους. Η μια το πρώτο εξάμηνο, Φεβρουάριος – Ιούνιος 2015 και η δεύτερη Ιούλιος 2015 – Ιούλιος 2019.

Η πρώτη περίοδος, άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς. Το κείμενο της Απόφασης του Eurogroupτης 20ης Φεβρουαρίου 2015, το οποίο δημοσίευσε            αυτούσιο η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 21.2.2015, μαρτυρεί ότι η νέα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρέλαβε μίαν Ελλάδα έτοιμη να κλείσει και την Πέμπτη και τελευταία αξιολόγηση του Δεύτερου και τελευταίου αναγκαστικού Μνημονίου, αφού το Eurogroup«επαναλαμβάνει την εκτίμησή του για τις αξιοσημείωτες προσπάθειες προσαρμογής που κατέβαλε η Ελλάδα». Προς τούτο η Ελλάδαεπαναλαμβάνει «την αναπόδραστη δέσμευσή της» α) να τηρήσει τις υποχρεώσεις τηςπρος τους πιστωτές, β) να διασφαλίσει

τα πρωτογενή πλεονάσματα, γ) να αποφύγουν την ανάκληση μέτρων, έτσι ώστε να παραταθεί επί τετράμηνο της σημερινής Κύριας Σύμβασης Χρηματοπιστωτικής Διευκόλυνσης του EFSF, και τελειώνει: «Παραμένουμε αφοσιωμένοι στην παροχή επαρκούς υποστήριξης προς την Ελλάδα μέχρις ότου ανακτήσει πλήρη πρόσβαση στις αγορές».

Την απόφαση αυτή, υπέγραψε ο κ.Βαρουφάκης, κατ’ εντολή του κ.Τσίπρα, έχοντας αντιρρήσεις ο ίδιος. Γιατί είχε αντιρρήσεις; Απλά διότι η υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η ακύρωση των Μνημονίων«με έναν νόμο και ένα άρθρο». Τότε γιατί ο κ.Τσίπρας έδωσε εντολή να το υπογράψει; Απλά διότι δεν είχε σκοπό να εφαρμόσει τίποτα από την Απόφαση.Όπως και πράγματι, όχι μόνο δεν την εφάρμοσε, αλλά θυμόμαστε όλοι την αλαζονική περιήγηση του κ.Βαρουφάκη ανά την Ευρώπη και τις πλουσιοπάροχες υποδοχές του κ.Τσίπρα από του Ηγέτες της Ε.Ε. στην προσπάθειά τους να τους πείσουν ότι … αξίζουμε ειδικής μεταχείρισης χωρίς Μνημόνια κλπ.

Το τέλος Ιουνίου του 2015, οι Ευρωπαίοι Ηγέτες φρίκιασαν με την ανεύθυνη, αν όχι τρελή, πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Κυβέρνηση προχωρούσε για εφαρμογή «λαοκρατίας» με δικτατορία του προλεταριάτου, ιδιαίτερα μετά το περίεργο δημοψηφίσμα.

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά, ήτοι με την απειλή παραίτησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου, αναγκάστηκε ο Τσίπρας να δεχθεί αυτό το σκληρό τρίτο Μνημόνιο, το οποίο χάριν στην πατριωτική στάση της Ν.Δ. ψηφίστηκε, όταν τα μισά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αρνήθηκαν την ψήφισή του, αποκαλύπτοντας έτσι το μύχιο σκεπτικό τους για Δικτατορία του Προλεταριάτου.

Αυτή του πρώτου εξαμήνου ήταν η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεδειγμένα καταστροφική, μετά το ψευδεπίγραφο και παραπλανητικό προεκλογικό πρόγραμμα, το οποίο έχει το απύθμενο θράσος να επαναλαμβάνει τώρα!!!

Η δεύτερη περίοδος, από Ιούλιο 2015 και μετά μέχρι τέλους τον Ιούλιο του 2019, είναι μια περίοδος με γκέμια που χαλιναγωγούσε η Τρόικα και απλά έκαναν ό,τι τους επέβαλαν, χωρίς δυνατότητα να ξεφύγουν ούτε κεραία.

Αποδείχτηκαν υπάκουοι και συνεπείς στις εντολές της Τρόικα, ακόμη και τα περιβόητα 37 δις που είχαν στην άκρη από μέρος των δανείων και τις υπερφορολογήσεις, είναι και αυτό μέρος των εντολών της Τρόικα. Πως λοιπόν το έκανε σημαία ο Τσίπρας; Δεν ήταν δική του απόφαση!

Όλη η υπόλοιπη Τετραετία, όπως πιο πάνω αναφέρθηκε, ήταν η πολιτική που τους επέβαλε η Τρόικα, την οποία ακολούθησαν σαν καλοί μαθητές, αλλά όχι με την καρδιά τους. Έτσι μη γνωρίζοντας διοίκηση και αναπτυξιακή πολιτική, την στιγμή που όλη η Ευρώπη αναπτύσσονταν, περιορίστηκαν στις εντολές της Τρόικα, και κράτησαν το κεφάλι μας έξω από το νερό, ως το μόνο τους επίτευγμα, έστω και κατόπιν εντολών.

Οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι, επιχειρούν να παραπλανήσουν ξανά το ελληνικό λαό και να τους εμπιστευθεί! Είναι δυνατόν ο ελληνικός λαός να τους εμπιστευθεί για να μας ρίξουν για ακόμη μια φορά είτε στα βράχια, είτε σε ένα ακόμη χειρότερο Μνημόνιο; Ας μας ομολογήσουν τουλάχιστον, ότι η Τρόικα λειτούργησε ως ένα σχολείο οικονομικών, το οποίο το πέρασαν χαριστικά με τη βάση. Έστω και αν πήραν απολυτήριο, την πολιτική της Τρόικα θα εφαρμόσουν; Σφίξιμο των λουριών με περικοπές και φόρους; Αυτά διδάχτηκαν! Ο ελληνικός λαός, ας τα μετρήσει όλα προσεκτικά, πριν αποφασίσει ποιον θα στηρίξει!

          Νικόλαος Αναγνωστάτος

Thiakos.blogspot.com

e-mail: nanagnostatos@gmail.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου