Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Ακούσαμε τον Νίκο Φίλη να μας λέει ότι "όταν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα καταργήσει όλους τους νόμους Μητσοτάκη - Κεραμέως".

Ας δούμε λοιπόν τί θα καταργήσει:
- Την εξάπλωση των Πρότυπων και των Πειραματικών Σχολείων σε όλη την Ελλάδα και τις εξετάσεις των μαθητών για την εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία.
- Την πρόσληψη 28.772 μονίμων εκπαιδευτικών στα σχολεία
- την αύξηση κατά 30% της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων
- την αμειβόμενη πρακτική άσκηση των σπουδαστών στα ΙΕΚ
- την συνέχιση της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών (150.000 έχουν περάσει ήδη από επιμόρφωση στο διάστημα 2019-2023)
- την σεξουαλική αγωγή στα σχολεία και τη διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας από το νηπιαγωγείο.
- την αξιολόγηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών.
- τον νόμο για την πρόληψη και καταπολέμηση της ενδοσχολικής βίας
- τον νόμο για την λειτουργία και διάρθρωση των πανεπιστημίων.
Επί τη ευκαιρία, θα επαναλάβω ότι από τα πιο σημαντικά και αξιοκρατικά μέτρα, που έλαβε η κυβέρνηση, όσον αφορά στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ήταν η εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα πανεπιστήμια και η αύξηση των γνωστικών αντικειμένων στην Επαγγελματική Εκπαίδευση & Κατάρτιση.
Η ΕΒΕ ορίζει ότι, ανεξαρτήτων δυσκολίας ή ευκολίας των θεμάτων στις πανελλαδικές εξετάσεις, ο μέσος όρος (μ.ο.) είναι η βάση εισαγωγής. Την οποία μάλιστα κάθε πανεπιστήμιο έχει την δυνατότητα να την αυξήσει [(μ.ο.) x 1,2] ή να την μειώσει [(μ.ο.) x 0,8]. Αυτό λοιπόν το μέτρο υποσχέθηκε ότι θα καταργήσει ο κ. Τσίπρας, ενώ ο κ. Ανδουλάκης δεν έχει ακόμη άρει την αντίθεσή του σε αυτό.
Joachim Grispolakis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου