Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

Όλα εδώ πληρώνονται

 Σάκης Μουμτζής

«Όταν κάνεις συνεχώς το ίδιο πράγμα, είσαι ανόητος αν περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα» φέρεται ειπών ο Α. Αϊνστάιν. Είναι κάτι που αγνοούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Τουλάχιστον αυτό φαίνεται από τη συμπεριφορά τους. 

Αυτή είναι η μια εκδοχή. Η άλλη εκδοχή είναι να το γνωρίζουν, αλλά να μη γνωρίζουν άλλον τρόπο αντιπολίτευσης, παρά μόνον τη λάσπη και τη διασπορά ψευδών ειδήσεων. Γιατί το να ασκεί ένα λαϊκιστικό κόμμα αντιπολίτευση με κυρίαρχο στοιχείο της την ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση, δεν είναι και εύκολο πράγμα. Έτσι καταφεύγει στα δύο όπλα που προανέφερα. Στη λάσπη και στα fake news. 

Όμως η ζωή πάντα εκδικείται. Πάντα αυτές οι πολιτικές της εξαπάτησης και του ψεύδους τελικά μετατρέπονται σε μπούμεραγκ. Μέσα σε δύο μόλις ημέρες, τα γεγονότα πήραν την εκδίκησή τους. 

1. Ποιος δε θυμάται πως με αφορμή τις υποθέσεις Λιγνάδη και Μίχου η Νέα Δημοκρατία, συλλήβδην, χαρακτηρίστηκε από τους Συριζαίους «κόμμα των βιαστών»; Όταν αποκαλύφθηκε πως στο κύκλωμα Μίχου συμμετείχε και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αίφνης το θέμα έπαψε να απασχολεί τα τρολ του κόμματος. Και σήμερα, με την υπόθεση Γεωργούλη η επικοινωνιακή καταστροφή

ολοκληρώθηκε. Οι τιμητές έχουν κρυφτεί και ψελλίζουν κάτι ακατανόητα πράγματα. Και όσοι μιλούν—όπως η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ—κάνουν την κατάσταση ακόμα χειρότερη. Πολύ σωστά η Νέα Δημοκρατία δεν πολιτικοποίησε το ζήτημα. Το άφησε να λειτουργεί αρνητικά από μόνο του. 

2. Χθες το ευρωκοινοβούλιο, με τροποποιητική πρόταση, ανέτρεψε προηγούμενη απόφαση του--που ήταν εισήγηση του Δ. Παπαδημούλη-- και με ψήφους 322 υπέρ, έναντι 290 κατά και 20 αποχών, ενέκρινε τη χορήγηση κοινοτικών κονδυλίων για «να στηρίξει κράτη—μέλη στην ενίσχυση των ικανοτήτων και των υποδομών προστασίας των συνόρων, των μέσων επιτήρησης…κλπ». Όλη η φασαρία για το ότι δήθεν ο φράκτης παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα πήγε περίπατο, μαζί και η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ως γνωστόν ο φράκτης συμβολικά αποτελεί κεντρικό στοιχείο του αντιπολιτευτικού λόγου αυτού του κόμματος και για αυτό καταποντίζεται στη δημοσκόπηση που έγινε στο νομό Έβρου. ( Βλέπε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 15-16 Απριλίου 2023).

3. Θυμάστε τις κραυγές «Μενδώνη παραιτήσου» για τα έργα συντήρησης και διαμόρφωσης που εκτελούνταν στο χώρο της Ακροπόλεως; Θυμάστε μια βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε…κριτική στον ακαδημαϊκό Μανόλη Κορρέ; Θυμάστε τις φωνές διαμαρτυρίας των αρχαιολόγων για τα τσιμεντώματα και την υποβάθμιση του μνημείου; 

Όλα αυτά κατέρρευσαν χθες. Τι συνέβη; Αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, μια έκθεση στην οποία αναφέρεται ότι η Ακρόπολη αποτελεί πρότυπο συντήρησης κληρονομιάς σε παγκόσμιο επίπεδο. Όλα τα έργα για τα οποία, με περισσό θράσος και άγνοια, κατηγορούσαν το Υπουργείο Πολιτισμού προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ—διεύρυνση διαδρόμων επίσκεψης, ανελκυστήρας, έργα φωτισμού—όλα αυτά λοιπόν βαθμολογήθηκαν με άριστα από την αρμόδια επιτροπή της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Τελικά, όλα πληρώνονται σε αυτή τη ζωή. Και στην περίπτωση μας αυτό συμβαίνει σε προεκλογική περίοδο. Όταν ασκείς αντιπολίτευση με λάσπη και fake news θα τιμωρηθείς. 

Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως να αναφέρω πως το πρώτο τρίμηνο του 2023 έκλεισε με πρωτογενές πλεόνασμα 3,07 δισεκατομμυρίων ευρώ έναντι στόχου 28 εκατομμυρίων. Πέρσι, στο πρώτο τρίμηνο, είχε καταγραφεί πρωτογενές έλλειμμα 1,65 δισεκατομμυρίων. 

Αξίζει να ρισκάρουμε στις εκλογές όλα όσα επιτεύχθηκαν μέσα σε τέσσερα χρόνια;    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου