Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

ΦΑΠΕΣ Άδωνι σε Κω/λου στη Βουλή: Κάνετε bullying, είστε υποκρίτρια-Υπερασπίστηκες βιαστή

 

Σε έναν άγριο καβγά με χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα ενεπλάκησαν στην ολομέλεια της Βουλής ο Άδωνις Γεωργιάδης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Γεωργιάδης, απαντώντας στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση, λέγοντας πως κάνει bullying στους βουλευτές και πως τηρεί υποκριτική στάση.

Άφησε επίσης αιχμές πως η Ζ. Κωνσταντοπούλου το 2005 είχε υπερασπιστεί βιαστή, ενώ την κατέκρινε πως δεν ενδιαφέρεται για τα θύματα των Τεμπών αλλά για τη δική της προσωπική προβολή.

Απαντώντας, η πρόεδρος της Πλεύσης απέδωσε τη συμπεριφορά του υπουργού στο γεγονός πως είναι γυναίκα και χαρακτήρισε ψευδή τα δημοσιεύματα της εποχής για την επαγγελματική της δράση.

«Μόνο η κ. Κωνσταντοπούλου μπορούσε να κάνει αυτό που ζήσαμε. Ανέβηκε στο βήμα της Βουλής λέγοντας ότι είμαστε κυβέρνηση που της κλείνουμε μικρόφωνο και έχουμε πει ότι δεν θέλουμε να μιλάμε. Και έκανε μαθήματα για το bullying... Αν κάποιοι υφίστανται bullying στην αίθουσα είμαστε εμείς, από εσάς».

«Μπήκατε στη Βουλή κοροϊδεύοντας -λίγο- τον κόσμο με δήθεν καρδούλες και εισάγοντας τη νέα Ζωή Κωνσταντοπούλου, που δεν ήταν ίδια με την παλιά. Εγώ έλεγα στα πάνελ μην την πιστεύετε, δεν αλλάζει ο άνθρωπος, αυτή ήταν που είναι, που είναι ίδια τοξική, κακιά γυναίκα. Και ήρθατε εδώ, γίνατε αυτό που ήσασταν πάντοτε και κυρίως υποκριτής» είπε ο κ. Γεωργιάδης, και κατηγόρησε την κ. Κωνσταντοπούλου πως το 2005 είχε υπερασπιστεί βιαστή τεσσάρων γυναικών:

«Εσείς, κ. Κωνσταντοπούλου, είστε υπερασπίστρια των θυμάτων και εμείς των θυτών; Τέσσερις τουρίστριες που σύρονται 7 χρόνια στα δικαστήρια επειδή έπεσαν θύματα βιασμού το καλοκαίρι του 2005 στην Ελλάδα. Εσείς, κυρία μου, είστε υπερασπιστής των θυμάτων; Πόση κοροϊδία στη Βουλή; Είστε κανονικός υποκριτής, που βρήκατε για δημοσιότητα και ψήφους τα Τέμπη. Προηγουμένως, ταυτίσατε τα δικά σας αισθήματα για τα θύματα Τεμπών με τους γονείς των θυμάτων. Πιστεύετε εσείς -τόσο καλά ζείτε τον ρόλο- ότι εσείς μπορείτε να ζήσετε τον ίδιο πόνο που ζουν οι γονείς των παιδιών και δεν ντρέπεστε να το λέτε στη Βουλή».

Ο υπουργός κατηγόρησε επίσης την πρόεδρο της Πλεύσης πως υποστήριζε τον Ηλία Κασιδιάρη στην κοινοβουλευτική επιτροπή για τη Λίστα Λαγκάρντ και ως πρόεδρος της Βουλής δεν ξεκινούσε τις συνεδριάσεις αν δεν παρευρίσκονταν στην αίθουσα οι φυλακισμένοι βουλευτές.

«Και μας κάνει μαθήματα δημοκρατίας, ποια; Η... καρδούλες; Σας παρακαλώ πολύ, κυρία μας, μάλλον έχετε μπερδευτεί, 3% πήρατε με καρδούλες» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, και συνέχισε:

«Το bullying στην ΚΟ της ΝΔ να το σταματήσετε. Το bullying που έχετε συνηθίσει να κάνετε σε μένα δεν πιάνει. Όταν με βλέπετε στην αίθουσα να μαζεύετε τα λόγια σας. Ούτε τα Τέμπη σάς νοιάζουν ούτε τα θύματα, μόνο η δικιά σας δημοσιότητα. Όλα τα άλλα είναι υποκρισία. Μέχρι εδώ η υποκρισία σας. Και αν εμείς εμποδίζουμε τη δικαιοσύνη, πηγαίνετε στις 4 που βίαζε ο πελάτης σας. Γνωριζόμαστε στην αίθουσα, ποια είστε, το ύφος σας λοιπόν, λίγο κομμένα, δεν έχετε γίνει ούτε Πάπας της Ρώμης ούτε πρύτανης, μια απλή βουλευτής είστε, όπως όλοι στην αίθουσα».

«Είναι αποκαλυπτικό και απογοητευτικό να έχετε ευθύνη για τη δημόσια υγεία και να ανεβαίνετε στο βήμα για να διατυπώσετε εξυπνακισμούς και να εξαπολύετε ύβρεις διαρκείς και κακοποιητικό λόγο, για να επιβεβαιώσετε ότι έχετε πολύ σοβαρό πρόβλημα με το σεβασμό των γυναικών και είστε υπεύθυνοι για το πρότυπο που παράγετε και συγκροτείτε για τον άνδρα υπουργό, που ανεβαίνει στο βήμα και απευθύνεται στη μόνη γυναίκα πολιτικό αρχηγό και να λέτε είμαι ''κακιά γυναίκα'', επειδή σας φέρνω σε δύσκολη θέση. Είναι λόγος αυτός υπουργού προς οποιονδήποτε;» απάντησε η κ. Κωνσταντοπούλου, και συνέχισε σε ανάλογο ύφος:

«Αναπαράγει στην κοινωνία το πρότυπο του μάτσο άντρα που απευθύνεται με ύβρεις -και το έχουν πολλοί- και προσπαθεί να αποδομήσει μια γυναίκα με τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς, αρνούμενος να την αναγνωρίσει ως γυναίκα. Με είπατε 5 φορές ''υποκριτή''».
Απαντώντας στην κατηγορία περί υπεράσπισης βιαστή, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είπε πως ο κ. Γεωργιάδης της δίνει ευθύνη επειδή, κάποτε, το 2005, υπερασπίστηκε έναν άνθρωπο που κατηγορείτο. «Και φτάσατε να αναπαράγετε, γιατί σας το στείλανε στο κινητό σας δημοσίευμα που έχει διαψευστεί απολύτως από τον συνήγορο της κοπέλας. Είχε γραφτεί για να απαξιώσει τη δουλειά που έκανα στη Λίστα Λαγκάρντ. Παραμείνατε αντιπρόεδρος της επιτροπής, ενώ είχατε σύγκρουση συμφερόντων, γιατί μεταξύ των προσώπων που συνδέονταν με Λίστα Λαγκάρντ ήταν η σύζυγός σας».

«Είπατε πολλά, αλλά όχι αν ήσασταν υπερασπίστρια βιαστή. Στη δική μου οπτική γωνία, κάποιος που υπερασπίζεται με πάθος έναν βιαστή δεν είναι καλός άνθρωπος. Η κριτική μου δεν έχει να κάνει με το ότι είστε γυναίκα», ανταπάντησε ο κ. Γεωργιάδης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου